Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, November 3, 2009

Kampung Grill - 3rd 99HTN

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE

Yessa hari ni sunyi sepi opis aku...sumer sibuk kuar ada appointment....leh ler aku gedik2 update blog.....

Alhamdullilah setakat dua hari ni pojek 99HTN aku berjalan dgn lancar...walaupun pelbagai dugaan melanda....especially biler tngk kengkawan makan nasi ...tetiba jer tngk nasi tu adalah makanan yg "tersedap" di dunia....

lagi satu "dugaan" yelah dari laki den....silalah baca dialog kami smlm

Mr Y: Boleh ker tak makan nasi sampai 3 bulan?"

Posh: Aku dgn tenang jawab buleh jer..so far takde yg mati kalu tak makan nasi

Mr Y: habis nak makan apa kalu tak makan nasi

Posh: leh makan roti, laksa, mihun...apa2 jerlah janji "BUKAN" nasi....

Mr Y: Alah makan sikit jerleee....bukan depa taw.....

Posh: Tak bley2 dosa taw ....ini bukan masalah contest atau sesapa ajer..ni adalah utk menguji ketahanan diri.....

Mr Y: Kan B dah kurus nak kurus apa lagi

Posh: Tak leh nak kene turun 10kg lagi baru puas hati...dlm hati poyonyer bley ker

Mr Y: Nanti kalu sakit saper yg susah (sambil geleng kepala)

Posh: Diam seribu bahasa....kang kalu aku menjawab lebey2 tetiba sakit kang aku gak yg susah...almaklum ler "suami" kan berdaulat....takper ler insyallah aku takde apa2 nyer...
cuma cam lemah sikit ler badan.....

Dinner malam tadi aku makan western
kan pantang nasi...


Makan kat siniler....."Kampung Grill"


Sempat lagi amik "deko deko" ...mostly deko guna barang IKEA
actually ni bukan "vast" tapi lampu
aku dok cari2 suis tak jumper
sumer aku nak spot check


Restoran dia kecik jer....k lah owner restoran ni pandai gak dia mendeko

Meh tngk apa kita org oder


Mr Y oder " teh tarik" yg rasa dia mcm minum susu ajer...
kaler pun pucat lesi...
konpom mesti tak sedap punyer
Mr Y apa lagi kasik komplen laa..

Bila dah komplen korang tau apa dia buat dia p letak teh
sampai dah takde rasa apa2
so moral of the story tok sah ler
oder teh tarik kat kedai ni
nak komplen lagi sian lak...

Fail....kene gi belajaq ngan Mr Mamax dulu
Aku oder ayak suam jer....kan diet katanyer kuang2
Actually ada mcm2 air buah...tp aku tak kenan..


"mushroom soup" sedap o kene tgh2 sejuk


Aku oder Ayam panggang grill....sos dia mmg sedap sgt....
tapi mash potato kasik Mr Y...
tak suker
tapi aku suker coslelaw


Mr Y nyer oder "Chicken Maryland"
masa sampai aku dok gelak2
sbb besenyer menu nikan ada
corn or pisang

owner kasi improvise ala2 kg sikit
dia letak "kentang goreng"

before Mr Y makan aku kasik lap minyak
kat kentang tu dgn tissue paper....
ni mmg tabiat aku
tak suker minyak..
makan roti canai pun aku
kasik tekap dgn tissue dulu
komen pasal makanan ni..
ayam dia tak bess cam ayam aku
cuma kentang goreng tu sedap

Total sumer = RM16.00

so kalu korang mau western food yg murah & berbaloi silalah datang ke restoran ni yer...
located at Sg Buloh

aku kasik ***/5 bintang

Balik jer dinner aku pulun dance exercise lagu "Pakai Buang" dalam 20 minutes...dah lencun puas hati...
lepas exercise rasa lapo giler
tapi aku bertahan
nak kuruih nyer pasal...

Kalu weekdays mmg aku tak larat nak ikut exercise
so aku prefer dance
kasi enjoy sikit
malas la dah penat nak ikut workout
frankly speaking
paling aku nyampah ialah
POCO POCO
tapi kalu buat ramai2 bess kot

Today's update
Bfast - Mihun goreng

Lunch - Mihun goreng tapau masa breakfast
lagipun takdak keta & geng nak kuar

Dinner??? lum tau lagi
nanti kan esok yer...

Mineral water is a MUST ya.
at least 2 liter
korang jgn iku aku,...
satu hari 4 liter
tapi siap2 ler asik gi toilet ler jawabnyer
hehe

Tapi sejak tak makan nasi ni rasa badan ringan sikit....
Hari ni aku pakai corsett
lagi ler tak rasa lapo
tapi apapun makan tetap kena makan
aku takdenyer giler nak kuruih sampai tak makan
JJCM tetap ku teruskan
walaupun tanpa nasi

Psst: Banyak komen tak berjawab ni...masa nan ado.....tp aku mesti jawabnyer...pastu dah settle entry for today nanti aku gilah blog korang yer....sambil komen & klik2 jugak...hehe
Jgn lupa klik2 iklan aku yer....

22 comments:

noradzlina.kamdani said...

mmg kene exercise tuh..dh mknyg ber'minyak'..tp ble thn gak Mr. Y nk cuba gagalkan rancangan 99HTN u yek..anyway kebalkan semangat...Nasi is A NO NO...

ME said...

Wah kuatnya iman berdiet .. me kalau tak makan nasik seminggu pun rasanya dah tension .. mind set tak brp kuat part tu ..

fikaryna79 said...

kuatnya semangat posh..ryna nak diet secara sht gak..tp sll terkantoi..x tahan godaan makanan..x lpr pn nak makan gak..camane tu?huhu..

ieda said...

uik beb .. aku kalau working days nieh leh aar lari dari nasi .. tapi biler tiba weekand kann .. huhuhu dugaan x leh tahannnn oooor

lagi2 lak masakan air tangan ibu .. hhuhuhuh sadissss

n.u.r.u.l said...

3 arini ko rs mcmna...lemah x. tp aku hrp jgn spai mmudaratkan diri ko tu...huhu...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

beb sedap nampak chicken maryland tue..memang lain dari yang lain kentang tue..hehehehe cayalah ko menari klu aku..maw kena santak nan laki aku jerk..dia tue keji skit..hahahahahah

Mia-Ina said...

mmg btl ckp hubby akak...akak dh kurus pun...kami yg melihat, kami tau la..malah lebih kurus dr mia tau. YG ptg kekalkan je kak...akak x setreuk org lain yg besar...

kdg2 ble kte x mkn nasi ni, mood kte leh lari kak...tetiba je nak marah, rs tension, rs x leh wat keja...sng cite lemah la...tp, x tau le bg yg dh biasa...mmg mia tabikla wp dlm hati x nak ngaku pe mia kata tu..

ikiqzana said...

bagus tu posh.. x mkn nasi.. cekal kan hati tau.. seronok la diet ni. jeles.. jeles..

atty's said...

syabas posh..kuat semangat ..

Scha said...

Wah mee hoon tu nampak
sangat yummy ok
tapi on diet
mee hoon tu pon
dari beras kan
alahai no rice
for me please
kalau nak sangat
terkira makan juga hehe

iNa said...

go sis posh..go..go..chaiyok..

a-as said...

be strong yer posh..dugaan!!

Na Shari said...

Wah...semangat ni!

Nak lagi cepat turun...Cuba swimming pulak.

Tengok chicken grill tu, tiba2 perut lapar tak hengat... :)

NeenaAnuar said...

uuuiisshh... you boleh minum 4 litter air sehari? cayok lar.. kalau I confirm tak lalu.. and perott sure kembongggg & membuncit kedepan!
anyway... good luck in ur mission yeah! ;)

pakcik kordi said...

pakcik kordi tklbh tkdo nasik..huhu...sedap weh mkn kt tpt tu!aumm!!!suke aii!!!

Delimasari said...

dasyat ni xmkn nasi....
kte pun ada berdiet tp nasi jamah juga...
nak cuba le.... leh ke?????

neezareef said...

btl2 murah la ek...tgk pn ssedap npknye tuh...

tegar ko posh x mkn nasik nih..teruskn

CINTAMANISZ Lite said...

uishh..syabas..dh berjaya menolak nasik yg sememangnya menu paling sedap dan sehat dlm dunia ni..hihi..

Mr Y tu bkn apa..dia syg kan wife dia. Bg dia..skang ni pun dia dh rasa POSH sgt cantik dan langsing di matanya...hihi..

applemintlady said...

wahhh...
kna g try nih..

Topsy-Turvy Mum said...

mula2 tinggal nasi mmg rasa lemah..takper, amik carbo lain..wholemeal bread..yg penting Hi-fibre Lo GI k..

Good Luck!

Aku pun start berdiet sempena nak holiday bulan depan :D

Mimy Hamid said...

jjcm diet la ko ..mak suka...

y@n@ M!B said...

ffuuhh no ns for 3 months??sy xdpt ns sehari pn da gigil2 bdn..haha..
gud luck ya sis =)

p/s: total mkn western rm16 mmg sgt murah..mesti mau try ni ^_^