Klik Jangan Tak Klik

Monday, October 26, 2009

Jom Berdansa



Aku mau buat review untuk sehati berdansa minggu pertama....aku suker sgt rancangan realiti ni sbb bukan kerana aku minat sgt dgn contestant yg masuk...pernah ler "giler" & "murah ati" kasik sms pada " Amyza" dulu sbb nyer nyampah tngh couple yg juara tu......anyway aku suker Amyza Adnan sbb dia always low profile...

Tapi sbbnyer aku mmg suker "dance" walaupun aku tak ler pandai dan walaupun dulu Mr Y bekas choreographer kat MBB(dulu yer)...sekarang ni dah retired kalu tak mau aku suruh dia apply jadi "Ahmad Kasan"...hehe...

aku suker salah satu sbbnyer pun coz aku sgt malass nak exercise...so utk kasik feel exercise balik...harusler aku start with "dance"...tak kisah ler janji kalu terkinja2 camtu konpom satu badan lencun ooooo....mau kasik burn the calorie....dance is a good choice...jom2 kita menari

Klah meh kita start dgn "sehati berdansa" musim ketiga minggu pertama...tp contestant kali ni mmg bess....

Malam Hip Hop

1. Sazzy & Nazril
Impak maksima
Ulasan: Aku tak berapa minat couple ni...cam budget dia konpom menang...yelah tapi aku akui yg Sazzy menari mmg bess maybe sbb badan dia yg kecik molek tu...hubby dia cam gabra sikit asik2 tngk wife dia ajer...
Bintang: ***/5

2.Dira & Ash
Anak Ayam
Ulasan:Entah cam tak bess jugak...dari mata aku ler...tapi juri cam suka jer...hubby dia pun kaku gak kena bnyk prektis
Bintang:**/5

3.Mirna & Noorah
Low
Ulasan: Aku suker tngk wife dia...mmg melentik betul masa dia menari...hubby dia hancusss kerasss...tngk bini dia pun cam pandai menari jer....juri pun puji kata femaler dance yg paling bagus malam tu....
Bintang:***/5

4.Ismadi & Anita
Boom Boom Pow
Ulasan: I like this song....besss ooo kalu menari.....Anita menari oklaaa especially dia ada expression muka yg seksi...hubby cam bese mmg kaku maku...hehe...aku pun tak perasan laki dia tngk Anita jer...
Bintang: ***/5

5.Oshin & Firdaus
Pakai Buang
Ulasan: Juri kata pasangan ni bagus...tp aku tngk cam berhati2 sgt...tp disbbkan depa dapat lagu bess & my fav aku layan gak ler...sambil aku pun tergedik2 menari...kuang2...
Bintang:***1/2 - 5

6. Didie & Sham
Tukang gempak
Ulasan: Paling aku suker....enjoy especially Didie...confident giler & nampak she'e really enjoy the dance...hubby dia mula2 malu lepas tngk wife dia happening dia pun last minit mau tunjuk skill gak....bess2
Bintang:****/5

7. Sein & Nana
Mei Man Fa
Ulasan: Tak leh nak cakap apaler Sein aka Husin....elok2 nama Husin nak jadi Sein ler pulek....dulu kat kumpulan apa tah tak ingat dah tp kan main geng dia si CAT FARISH...judges yg entah apa2 sbb kroni kasik markah tinggi2...ini tidak adil..padahal dia ni spoil sbb bini dia tak bess menari...huhu...male dancer yg paling menyerlah malam tu...
Bintang:***/5

8.Isma & Zul
Come & get some
Ulasan: Walaupun aku tak berapa minat tp disbbkan malam tu kedua2nyer menari dgn begitu cantik & sharp...terus terminat...aku ingat depa leh jadi juara musim ketiga...persembahan mantap....kelass anak lima pun leh menari camtu....aku tngk pun terlopong...couple paling menyerlah malam tu
Bintang: ****1/2 -5

9.Enot & Zainol
Hip hop era remix
Ulasan: Aku speechless...aku kagum sgt dgn ENOT...walaupun body dia wooowww tapi semangat dia tinggi...and she can dance...aku pun suker gak couple ni cute....cayalah enot...
Bintang:***/5

Wat suspen jer mlm tadi ..sah2 ni auta si ASTRO nak kasik org undi banyak....ingatkan Mirna & Noorah yg tersingkir...rupa2nyer tiada yg tersingkir....tapi utk musim ni aku sukerler sbb takde lagi pasangan yg berlagak cam dia sorang jer ada somi...kuang2...

Ini adalah my own opinion berdasarkan my own observation & takde kena dgn sesapa pun....

Peratusan markah yang diperolehi oleh kesemua pasangan selebriti sebelum dan selepas undian ditutup (Auta gak ni)....hehe

Sebelum undian ditutup:

Isma 54.77
Dira 54.39
Sein 50.85
Sazzy 47.80
Didie 45.60
Oshin 45.19
Enot 43.91
Anita 43.64
Mirna 40.69

Selepas undian ditutup:

Isma 54.59
Dira 53.55
Sein 50.51
Sazzy 47.73
Didie 45.56
Oshin 44.84
Enot 44.76
Anita 44.49
Mirna 40.71

Psst: Kalu mau body " melentik" jomler kita berdansa...kalu tak tau step pun hantam sajalah labu...janji badan leh goyang2...hehe...aku dgr ENOT loose 10kg for sehati berdansa...aku pun mau loose weight jgk...hehe

32 comments:

Mimy Hamid said...

aku tgk enot joget terlopong sbb dia leh dance la wlupun debab...best kan menari2 ni...rasa mcm enjoy

aku klik2 gakkk

POSH76 said...

MimyHamid~tuler pasal & yg penting good exercise...kasik pecah lemak...hehe

Tq klik2 lagi naaaa

ai said...

isma + zul mmg dah pandai menari..ntah2 tahun ni mmg dowang le juara..

y@n@ M!B said...

next season sis msk eh..nnt sy vote..weeee~ ^_^

Lady of Leisure said...

betul la posh.. menari pun leh kurus gak badan.. sbb semua kaki tangan kita bergerak...
tapi itu la masyalahnya, aku ni pemalu.. kalau menari sensorang pun haku malu.. apatah lagi nak nari depan org hihi..

ieda said...

weh beb .. den x minat yg lenlain tuh

den minat kalau mu masuk .. hahahha sure ramai yg vote tau ..

moh kita sama2 sihat

Rozita said...

akak tengok masa yang pertama dulu jerk
skrg rasa cam tk minat dah la

Mama-Danish & Sarah said...

tak tengokkk sehati berdansa...

nanti minggu depan nak tengok la...

Softtouch [Hanim] said...

sy pun suka tgk sehati berdansa nie..mmg boleh buat kita menari jer..tp tahun ni sy hanya mampunt gk jer sbb tgh preggy kan...he he he..goyang2 sikit jer..ape2 pun sy duka didie...enot pun comel...

POSH76 said...

ai~aku pun harap depa mng...kalu depa mng pun berbaloi2 sbb depa tak gedik cam juara tahun lepas...huhu

POSH76 said...

Y@n@mib~tak layak la sis ....gue bukan artis...huahua

POSH76 said...

LOL~ala apa nak malu...kalu malu kita menari depan tuceng konpom tak kena kritiknyer...hehe

POSH76 said...

ieda~hang tak baek tau...mu nak letak aku kategori mana....blogger terhangat...hehe

Mr Y lepasla xdancer...aku ni kerasss cam kayu...huhu..nari gedik2 leh ler..

mlm ni kt nari2 yer...hehe

POSH76 said...

Rozita~I suker jer..bukan kerana contestant tp sbb suker tngk semangat mereka yg tau menari nak menari gak...hehe

i minat yg musim ke3..takde yg terlebih sudah...hehe

POSH76 said...

MamaDanish~Tngkler bess tau...tukang gelak & komen no satu...hehe

POSH76 said...

Hanim~Sis jgn kasik cool down dulu...tunggu musim ke4 yer...bahaya...hehe

samalah cuma additional walaupun tak suker Isma...tp sbb performance dia mantap tu yg tersuka...hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ahhaahahahah mantop wei mantop ulasan yang sangat mantop..ha'ah nyampah btoi ci CAT tue..mentang2 la si usin tue kawan dia..nampak na pilih kasih..didie best kan malam tue..enot pun enjoy...yang pasti taun nie xda yang gedik cam dia jerk berlaki...tapi tengok gayanya si anita tue pun ada talent nak ke arah tue jgk..mntak2 xla kan..heheheh..aku pun suka gila menari ohhh hahahah dulu2 kaki clubbing skrang dah tobat..wkakakakakakakakaka....

eyena said...

aduss tak tertengok lak diaorg menari.. hahaii

Dee said...

mmg dh agak xde penyingkiran..sbb ada 9 couple je..sbb on air biasanya 10 minggu..hehehe..

POSH76 said...

Purplelicious~entah ober actingkan....cam ler dia bagus sgt...hopefully dia bukan jury tetap.kalu tak mau "husin" tu markah tinggi bagai...huhu

Betoi2 sumer menten cool...maybe dah tau takut kena cam couple gedik tu...hehe

samalah kt...udah2 ler tu...insafla....hihi

POSH76 said...

eyena~best tau takper astro ni kan suker ulang bnyk kali...hehe

POSH76 said...

DEE~Astro nyer auta cam gitulah...mau buat untung...hehehe

Encik Azizan said...

hbt enot..tu blom tgk part yg laki die angkat die..hrp2 ada la lps ni..hehe..

psh ble plk nk masuk?kite partner 2 k?haha

sis_nita said...

beb..

pandai ko wat review ehhh..

teruja aku baca..

niway thanks 4 sharing..

kita tak sempat nak tgk lagi..

babyfreaks@ratusiput said...

uwaaaaa...............tang ni yg aku jeles ni sbb aku TAK ADE ASTRO!mmg mls nak apply sbb takde mase nak ngadap!lagi satu kang cik abg aku sik tgk sukan n anak2 aku sik layan kartun.last2 aku yg nganga.so better tak apply.tp bila ade rancangan2 camni...jeles la pulak sbb tak dpt tgk..hehe..

@--- Sueanne ----@ said...

kite vote 4 didie n sazzy..

vote mulut je la..bukan betul2x pun...hehehehe..

POSH76 said...

EnAzizan~i dok tunggu & imagine camno ler laki dia nak angkat dia...tp i percaya mesti ada teknik yg digunakan utk tarian...kita tunggu jer yek...

buleh tapi kena tanya manager I Mr Y...kuang2

POSH76 said...

Sisnita~buleh ler jadi reporter tak berbayo..hehe

nanti next week sis mesti tngk tau....leh ler nari2 dgn cik abe...hehe

POSH76 said...

ratuciput~kalu dah mcm tu mmg rugi ajer...konpom laki & anak ko conquer...tp tak rugi ada astro...sbb dia suka ulang tayang sampai kt naik muak...hehe

POSH76 said...

Sueanne~Samalah dgn sis kritik jer lebih habuk pun tarak tp kalu specel case kena gerak gempur nak2 tak suker dgn contestant tutttttt...nasib baik company nyer duit...hehe

::PoRcUpiNe:: said...

i vote for dira...
sbb dorg beshhhhhh:)

POSH76 said...

Porcupine~eee tak suker....hehe