Klik Jangan Tak Klik

Thursday, September 3, 2009

Poposh Food

Citer pasal cat food tak batal poser kannn...ini citer pasal tuceng ler pulek...korang asik tanyer aku bagi dia "makan" apakan...ni ler yg aku bg....
SportMix nyer premium cat food....satu hari dia hanya leh makan 2 scoop...kedekut punyer mak tiri...hehe..sbb doc dah advice tak leh makan manyak2 nanti "obese" saper yg susah...aku jugak..."wet food" lak aku kasik brand whiskas..kalu aku kayer sikit aku kasik brand "Fancy Feast" mahal tu RM3++...once a month k lah as a treats..

frieskies or whiskas dry food mmg aku tak kasik langsung...sbb tak bagus punyer...banyak kes...takut aku...mmg ler mahal sikit premium food ni ngalahkan makanan aku lagi...tp for his health and menjimatkan duit aku p spital baik bg dia makan elok2 supaya kesihatan dia terjamin...dulu pernah bagi IAMS...huh tak larat ooo mahal giler...larik budget aku nak beli make up asik dok layan food dia...

so far dia mmg tak makan mende2 lainla...aku mmg tak kasik langsung...that's why ko letak ler ikan apa pun depan mata dia...dia pandang pun idak...sbb dah train makan this type of food...so senang kalu kt makan pun dia takkan kacau..sbb well train...senang kalu ada guess...tapi cuma satula dia sgt suker dgn budak2...kalu ada budak2 mesti dia menyibuk nak main sama...kene lepuk dgn budak pun dia diam ajer...sabo jerler...
Lepas sahur patutnyer "exercise" ni tak "membute" ngalahkan tuan..aku mmg tak tido lepas sahur sbb takut "tembun"...Poposh ni kalu nak tido "hader dia kesah" ko buat ler macamana pun dia tetap mau tido...hehe
Kat siniler kedainyer...kat PJ seksyen 14...aku suker beli kat sini..sbb service very good...lagipun aku ada diskaun kad whole life tau..so anything aku beli adala less 10%...mmg berbaloi2...
Vitamin ni aku beli for his "fur" supaya bulu dia tak terbang...tak koser aku nak pakaikan baju...baju dia dah ler mahal...try vitamin ni..so far dah berapa hari dia makan aku pasan bulu dia cam soft ajer...tp kalu dia nampak aku pegang mende dia dah hilang p nyorok....sbb takut makan ubat...pelik tul..apa lagi aku dgn "ganazzz" nyer pegang tonyoh jer kat mulut dia...pastu suker tak suker kenelah jilat...hehe
Muka nak "menyibuk" biler waktu "berbuka" segar bugar jer dia....kalu tuceng kene "jaga" makan ...manusia ni lagi ler...kalu bukan "obesiti" takut penyakit2 lain dtg menyinggah...as a reminder to me gak..aku ni kan suker jer JJCM...

Psst: Sementara tak bz lagi ni...baik aku layan blog...bess bess....wokeylah nak chow p solat dulu...

27 comments:

ieda said...

heheh cumei aar beb tucing mu tuh .. bagueh2 jaga tucing nieh besor hikmahnya selain didoakan olehnya kesejahteraan kita selama kita menjaganya ...

insyaallahhh .. den takut dan geli kat tucing tuu yg x pelihara .. tapi tucing selalu suka dtg umah den sbb den selalu sedekah makanan kat luar umah .. hehehhe

mama tisya said...

wah comei kucing..mok2 la tu..ptt ler dpt mkn makanan mhl..heehhe

tisya suka sgt ngan kucing ..kalo nmpk je smua nk di peluk...

neezareef said...

abis tu poposh nk excersize gaya mane lps mkn..hihi

POSH76 said...

Ieda~tersangat ler cumilnyer...betul2 binatang kesayangan nabi kan...

samalah dgn aku kalu tuceng kat luar tu sian pun ada tak berjaga...

takper berkat idup kalu kasik tuceng makan...insyallah..

POSH76 said...

MamaTisya~takdelah bese2 ajer...yg penting healthy food...hehe

elok ler tu leh kawan dgn poposh dia sgt suker dgn bebudak...hehe

POSH76 said...

Neezareef~entah asal aku suruh dia main kejor2...tido jer kejernyer...hehe

Dee said...

pandai jaga kucing ye posh..kak dee takut..hehehe..

Softtouch [Hanim] said...

sis jaga kucing betul2 teliti...untung poposh..dia suka bdk2 sbb dia nk kwn tak?:)

sama je muka model kucing kat food dia tu ngan poposh...he he he

Iena said...

mana x gebu si poposh tu... mknan ngalahkn aper jerk... tu baru tuceng nyer penjagaan... mak tiri dia aku nyer penjaaan tu xtaula... :)

POSH76 said...

Dee~ Mmg suker tuceng dari kecik lagi..alah takut tuceng ker...Poposh ni very good cat la...tak bite punyer...hehe

POSH76 said...

Hanim~tuler kalu nak bela kenelah bela betul2...sbbkan jaga betul2laa sampai tertembun terus...

tuler pasal maybe dia takde kawan kot...kucing luar mmg tak campur langsung...kuarantine seumur hidup

perasan pun sis...kot2 ada yg nak amik poposh jadik model pun k gak..hehe

POSH76 said...

Iena~mak tiri dia bese2 ajer..hehee..ko pandai jelah...tgh takde baby...sok kalu ada baby entah2 kuruih kering si poposh...hehe

makdara terdiva said...

geram tul aku nengok kucin ko ni posh..kalo ank dara aku dpt ni..mmg habisla digomol2nye kucin ko tu.

POSH76 said...

MakDaraTerdiva~Dia rela jer digomol..hehe

Lady of Leisure said...

posh,
arri n molly makan holistic eagle pack..tapi tady husband aku nak gi beli dah takde...
skrg ni aku kene cari makanan lain la plak untuk arri.. kesian dorang..

:-(

kalau nak kasik treats ko beli la cat berry.. mesti poposh suke.. hehe...

tengku aziah said...

comel nye tucen poposh!!!

abang besi said...

abg besi nye kucing2 mkn friskies je.tk mmpu bli yg mhl2 mcm posh..huhu..

tp diorg ni mkn je..nasik gaul ngn ikan bakar lg la suka gila...

klu tgk diotg mkn wktu siang hr rse mcm tknk pose je..uhukkss...blh gitu?

Azmiezas said...

suka tengok Poposh...cute je..mcm tuannya jugak...
kadang2 lebih senang jaga kucing dari orang....//D

y@n@ M!B said...

hehe...die tido cam garfield daaaa..^_^

hang nadim said...

besnyer jadi kucing posh tuu..

ida sazarina said...

sis...
chomey gler miaw tu....
pinjam boley???
huhuhu~~

nona said...

posh...poposh ni mmg jd model makanan tu ke?asal cm same je muke die ngn kucing kt packing tu?

damiqula said...

gemuk gile kucing ko posh.nasib baik kucing aku kucing kampung je,makan nasik ngan ikan haha

Kaseh said...

aku nak try la bg kucing2ku makan food ni.. biasa si amy beli whiskas je..tp yg wet la.. yg dry nyer lak makan friskies.. tak elok eh? aku baru tahu.. geram betol kat kucing ko la..tembun dia tembun bikin gerammm

iNa said...

sungguh comei itu poposh...

Cikgu Yus said...

baru nak jenjalan blog kwn2 da bz da body la.. aku negok kat board ada citer pasal kucing ko trus je gatai tgn nak komen. x de apa pun tp aku mmg suka betoi at kucing debab ko tu.. mmg betoi, whiskas n frieskies x wape baguih sebab kandungan garam tinggi dan kucing senang nak dpt batu karang...

AmY-AdLi said...

camne eh nak kasik kucing neh gendut??
susah la mereka2 ni.. makan2 x gemok2 gak.. rajin sgt g exercise lepas makan.....