Klik Jangan Tak Klik

Thursday, September 3, 2009

Tag Marah Eryn & LuvlyMa

Aku layan TAG ni sbb hangin aku tak berapa nak baik hari ni....tp kalu aku luahkan in directly kang batal lak poser aku jadi biarler aku "release" dgn menjawab TAG Eryn & Ma...Thanx laling sbb calunkan aku utk jawab TAG ni...heheh

1. Apakah yang anda lakukan jika anda marah
Kalu tak poser ni mmg aku sound direct jer...dulu aku suker pendam..."ala biarlah org buat kite...sabar2"...tp semenjak "dewasa" ni...hehe biler ada "manusia" yg tak pakai akai ni suker sgt buat hal bukan sekali tapi berkali2...mmg nak keneler tu...kalu pendam nanti hati sakit...baik luahkan baru lega...kasi jenis2 manusia cam gini sedar sikit...jgn suka2 nak sakitkan hati org...pikir sikit perasaan org lain.ada faham!!!!
Lagi satu kalu aku marah air mesti keluar ikut mata....tak tau air apa tu...tu sbb aku tak suker marah...malulah....bukan air mata tp aku tak pasti air apa...hahaha...

2. kalau anda terkejut..boleh tak buat anda marah?
"Suprise" yg baik aku idak ler marah...tapi kalu saje2 nak buat lawak bodoh especially bab sensitif mmg aku naik hangen ler....pastu leh cakap "April Fool" nak jer lemp@##@

3. lama tak anda marah?
Janji aku dapat lepaskan lagi cepat marah aku reda....tapi kalu aku tak dapat lepaskan aku diam jer..and lama2 aku luperla...tp kalu dah berkali2 buat aku hangen aku jenis susah nak baik balik....ya ampun this is my character walaupun aku dah maafkan tp nak mesra alam tu jauh skali...no more trust...

4.apa yang anda buat untuk hilangkan marah?
Senang jer jgn nak pujuk2 aku biler temperature aku tgh HI....tunggu aku COOL dulu...ataupun amik wudhu & mengaji...that's the best remedy...takde saper yg leh tolong kecuali Allah Taala

5. selalu tak anda buat orang marah?
Aku tak tau ler tapi kalu ada yg tak puas ati cakap directly dgn aku...I can accept...tak yah nak naik muncung cam pinochio & tetiba nak emo...aku pun manusia biasa...nobody perfectkan....

6. kerap tak anda marah?
Dulu jarang.....tp semenjak dua menjak ni ajer bile ada "ketidakadilan" berlaku ...saper yg tak marahkan...aku ni jenis susah nak marah...tapi jgn kacau aku...once ko start kaco aku...kes niaya...

7. sapa yang anda nak tag? kalau diorang tak buat, anda marah tak?
Aku tak rasa nak TAG sesapa....kalu ada yg " termarah" leh ler buat TAG ni.....


Psst: Aku nak tuko lagu rayalah pulak....hehe kasi mood hari rayaa...tak mo marah2...poser ni rugi jer berlapar..

18 comments:

Ms AiReEn MoHd said...

wahh maceh wat tag marah aku..aku baru nak marah apsal ko perap...kekekek sekali kensel nak marah...aku da klik klik kat gambo mamee slurp ko tuh....wah bukan mian ligat lagik hah...

POSH76 said...

Eryn~beb aku kalu nak buat TAG ni mesti ada feel "marah" baru besss...habis kuar sumer rahsia aku...hehe

Tq laling murah rezeki hang...hehe

::~jAy DaMiEn~:: said...

aku x rase nak marah sebabnyer aku x rase nak marah lah... tunggu aku nak marah baru aku amek tag ko ni eh...

sincerely,
✿~jAy DaMiEn~✿

POSH76 said...

JayDamien~betul2 biler nak buat TAG ni mesti kena ada "feel" marah baruy syiok...hehe

Rinna said...

Jgn memarah bulan2 pose nie.. bawak byk2 bersabar yer..

Mimy Hamid said...

aku dah amarah dah ritu..hehehe

POSH76 said...

Rinna~marah dlm hati jer...lepas buat TAG ni leger...luper sudah pasal marah..hehe

POSH76 said...

Mimy~aku dah tngk ko marah...mak takut nyah...hehe

Mia-Ina said...

hehe..kerana marah, posh wat tag ek....sabo je la ko posh..byk2 bertenang ek

ida sazarina said...

sis...
bulan pose jgn marah2 k..
terutama kat kiter k..
jgn marah kiter taw..
hehehe~~

POSH76 said...

MiaIna~ Wa okey...dah lepas ok ler...buat per nak marah2 buang karen jer..hehe

POSH76 said...

IdaSazarina~tak marah..marah pun dlm hati...tak batalkan...hehe

Mana ada marah kat sis...suker lagi ada...hehe

neezareef said...

sejak dah 'dewasa' kurang marah..kira pndai manage anger la nih..kdg2 tu dah x tahan terhangin mcm naik hantu gk..heheh

Ella said...

hehe..bulan puasa ni takleh marah2 kan..

posh - aku pun layan lagu raya ni. haha semangat..

POSH76 said...

Neezareef~Semenjak dua menjak niler...tapi kalu dah tahap gaban harusla aku bersuara...hehe

POSH76 said...

Ella~betoi2 tak marah pun...simpan dalam hati..tunggu raya baru lepas...hehe

bestkan...baru jer poser gatai pasang lagu raya...lagu poser takde kalu tak leh gak pasang...hehe

abang besi said...

air mata la tu yg keluar tu....

haha..lg nk berdalih..ehehe

POSH76 said...

Abangbesi~ala takkan marah pun mau nangis...hahaha