Klik Jangan Tak Klik

Friday, September 18, 2009

No Mood

Aku takde mood nakkeje sebenarnyer ni..pagi ni lagi besss takde jem tu...apalagi since aku dah rayer dulu...hehe ...jgn marah....bagus betul "full moon" aku mendengar kata sbb kena ngam2 hujung poser...jadi aku idakler mengganti banyak...yahoo 5 hari sajer...

Leh ler aku rasa "rendang daging" yang aku masak...jgn marah posh nak masak sok pagi...malam ni aku nak motong bawang...senang sok pagi Mr Y cuma beli santan & daging batang pinang ajer...last year aku mesti masak bagai...siap kuah sate...rendang ayam...this year Mr Y kata tak yah...balik omah nanti baru masak yg lain2 tu....sonang kojo den...cepat masak rendang leh aku p soping dan terus balik omah my mum....

Dah larik topik ni...aku tau "boss" aku ni mmg takdok feel "raya" walaupun dia seagama dgn aku...dia lebih feel kalu raya "deepavali" or "chrismas"....habeh nak buat lagu mana...tapi tulun la memahami aku ni...kasikla kaum muslim & muslimat kat opis yg tinggal baper ketul ni balik awal...huhuhu

Walaupun aku tak leh poser..aku still cam poser gak..idaknyer aku makan depan org even infront of Mr Y....aku respek pada yg berpuasa...pada kaum muslimin or muslimat yg tak leh nak poser tulun ler hormat sikit org2 yg berposer...nak merokok ker...nak jaja "starbuck" depan staff tulun ler coverline sikit...kalu tak malu pada manusia..malu ler pada Allah...tak pun pi dok dalam toilet..makan & hisap ler puas2...pelik aku dgn donia skrg manusia mmg tahap GABAN tak tau malunyer...poser tu anggap cam main2 ajer...astaghfirullahalazim...nak2 pada kaum ADAM....korang tak poser sbb sakit apa yek...kuar darah ijo...huhu

Psst: Pagi tadi suka suki aku jer sampai lambat....lantak ler dah takde mood nak kerojer...siap bikin hamper lagi...masuk opis buat selamba badak...hehe

11 comments:

uMMisYa said...

Posh..sya pun keja hari ni..esok pun keja gak..mau aku mengular esok..hehe

Selamat Hari Raya..maaf zahir batin

uMMisYa said...
This comment has been removed by a blog administrator.
POSH76 said...

Ummisya~alamak sianyer takkan sok pun keje...

Thx...

ME said...

Posh, me pun tak de mood nak kerja hari ni. Teruk gak boss posh yek. Company me wpun 80% cha ya nun alif termasuk boss, tapi every raya kalau biz okay dpt bonus, this year siap bagi extra. Dia balancekan cny & aidilfitri .. bonus half2. Pastu diaorg kalau nak makan kat ofis pun hormat me, main sorok2, kalau terserempak diaorg tgh minum siap say sorry lagi..

POSH76 said...

ME~ u lucky tau...mgm pun...takde feel raya langsung..buat bodo ajer...sedey tul...

besenyer org yg tak sebangsa dgn kita takkan buat cam gitu..ni masalah nyer seagama dgn kita buat lagu ni...huhu

niesz said...

saba k..
hihi..

dulu cikgu niesz slalu kate
''sape mkn dpn org pose..nnti kat akhirat die mkn rumput''
e..xmo r..

sis_nita said...

hai beb..

kita pon dah takde mood..

dah lek pon dari keje ni haaa.. hehehe! lari dari opis..

bos2 pon sumerr dah mood rayee :)

Ena Qaisya said...

posh...
camat menyambut ari rayo.. aku mintak maaf slama kita berkawan kot2 aku ade wat ko tersinggung ke..aku mintak maaf ye posh.. jaga diri k..

joegrimjow said...

nak masak rendang daging tanpa potong bawang>>??


beli la yg da siap
lalala~

appy raya

Mimy Hamid said...

ko dah koreje awal ke...heheh mesti ko sangap keje ..ke best giler jalan clear??

miela77 said...

Woo...daku pun sama la..kul 12.30 sharp cabut.. hahahaha...