Klik Jangan Tak Klik

Monday, September 7, 2009

Tulun Tengok Biler Waktu Berbuka

Salam Nuzul Al Quran...mesti ramai yg "cuti" ni....yang tak cuti pun declare cuti sendirik...termasuk aku gak pagi tadi disbbkan "kejelesan" pada Mr Y aku pun turut nak MC ajer ari ni sbb smlm penat tulun Mr Y mengecat...tulun menyibuk pun penat dong...hehe (bestnyer laki aku cuti)...aku ni sepatutnyer cuti gak cuma tak dapat just because border between KL & Selangor...yg entah apa2 Penang office cuti...padahal "kebanyakkannyer" cha ya nun Alif....Gomen ni tulun2 ler kasik amend...tngk ler negeri mana yg bnyk muslim...dari zaman tok kaduk tak berubah2...dok tang tu jugak...

Tapi Mr Y dok pujuk gak pi kerja sbb aku kan nak tukar "new mgmt" takut MC ni kang jadik issue lak pulak...last2 aku p lah gak...tapi tak mo drive sendirik p keje....mau suruh dia anto gak...
hehe..lengang tu jalan raya...best time nak gi keje jelah...time balik konpom jem....org sibuk bersoping..kot "boss" aku ni ada paham kasi ler balik awal sikit...hehe

Dek sbbkan lepas aktiviti "mengecat" smlm & aku pun dok tingin nak makan "western" bulan2 poser2 ni..p lagi "Big Brother"..suker sgt p sini lama2 aku pun leh jadi" big sister" hehe
Sementara tunggu "buka puasa" harus laa kt berposing dulu...gambo dulu lain...tu dgn kengkawan...ni dgn laki den...haruslah aku lagi aktif berposing2 kat situ..udah mcm aku "owner" itu restoran...ala lagipun "waiter" kat sini sumernyer "mesra alam" jadi aku pun apa lagilah...hehe..so far service mmg not bad...aku mintak apa2 pun depa layan dgn senyuman yg sgt manis...idak ler merempan ker apa....tu yg buat aku suke nak dtg lagi ni...hehe
Ni yang kami oder...sedap banget ni....especially the "ice blended"....bake rice tu jaga2 sikit yer kalu bukan tekak omputih toksah ler oder...kang wekk la pulak...sbb cheese dia tu bnyk bebenor...tekak aku satu dua suap leh ler lepas...."garlic bread" dia pun ada kureng sikit sbb..kerass...


Aksi2 seperti ni tetap dijalan kan walaupun bulan poser...biler la nak insaf ni...jgn salahkan aku yer...huhu...korang jgn "termuntah" lak...kang batal poser...hehe

Psst: Harap maklum jgn tengok skrg tunggu masa nak berbuka...hehe...wokeylah wa chow dulu...Mr Y sampai sudah...byee..."selamat berbuka"

25 comments:

Kaseh said...

hahaha aku dah tgk time blum buka.. nasib aku la kan saje carik nahas.. sib baik la bigbrother ni jauh dari umah ..kalau tak mau ku terjah ptg ni..

n.u.r.u.l said...

betoi tu...aku tgok mcm ko pulak owner kedai tu...ahaks..yg penting posing mesti baik punyerrrr

kojah said...

huiii, sedapnyerr

ida sazarina said...

nasib baik kiter view age ni time da berbuke..
kalo x mesti meleleh la..
huhuhu~~

sis_nita said...

pehhh..

kalo masuk blog Kaseh ngan kamu ni kan.. menu2 berbuka mmg sangat mabeles sehhh..

:)

Lady of Leisure said...

hamboi hamboi...
syoknya.. slalu JJCM...
ni yg jeles nih..
isk lasagna ke tuh.. nampak gebu n sedap jer..
tu ubat diet lasagna tu hehe..

miela77 said...

salam...amboi meriahnyer makanan... nak skit..jangan jeles.. k.iela pun cuti gak..wakakaka..

POSH76 said...

Kaseh~tu sbb aku sudah kasi tau awal2....apa lagi nanti leh ler terjah....hehe

POSH76 said...

N.u.r.u.l~yelah owner pelesu...ya pose2 itu adalah wajib...

Kojah~sedap beb..leh ler terai...hehe

POSH76 said...

IdaSazarina~bagus2 kalu tak ada yg meleleh kang...hehe

POSH76 said...

SisNita~Beselah kami kan sehati sejiwa..tak habis JJCM hehe

POSH76 said...

LOL~Mmg sedap beb bukan lasagna..tu baked ricelaa...hehe

Miela77~bestnyer cuti..hehe

hang nadim said...

Sedapnyerr...tapau satu

noor said...

makanan lagi ker...muahahha....
sabo...sabo...

Mimy Hamid said...

tension kat patt umum satu malaysia cuti..dahla hari nuzul Quran..apa daaa gomen aku tak paham rules nya...beb makan luar je ko..angin mak jap nengok

BigGirl said...

posh ni sokmo makan sedap2..menggugat iman btol.he3

POSH76 said...

HangNadim~sedappp..leh ajer...hehe

Noor~makan ler ..hehe..takper nanti tukar entry lain yer...

POSH76 said...

MimyHamid~tulah kang aku protes lebey2 masuk ISA la pulek..hehe

Janganler angin2 bulan poser nie...sabo2 bawak bertendang..hehe

POSH76 said...

Biggirl~sabo2 hehe

Dee said...

itu ice blended ada oreo tu..perghh..

Iena said...

ko keje smlm?! ape kelas! aku cuti k! hheheee...

lamanya x mkn western...

POSH76 said...

Dee~ice blended dia mmg sedap sgt..tak manis cam ice blended lain...

POSH76 said...

Iena~patutler hang sunyi sepi...jeles giler ni...hehe

y@n@ M!B said...

wuuu putrajaya pn xcoti gak semlm..kt cni lg bersepah malay+muslim..mmg tah pape..adeh~

POSH76 said...

Yanamib~putrajaya bukan selangor ker...mmg tak patut...huhu