Klik Jangan Tak Klik

Saturday, August 29, 2009

Restoran Nelayan Ramadhan Buffet

Salam sumer...aku kalu weekend lagu nila...berbuka kat luarler apa lagi...today p "Nelayan Restoran Titiwangsa" murah jer RM35 nett...tp makanan nyer bnyk mak aiih...yg ni aku enjoy ler....sbb makan ngan "buah hati" aku Mr Y...sian dia kan aku tinggalkan dia p buka poser kat PJ Hilton....balik pun lewat malam tu....jenuh dia "jeling" aku semacam...hehe..muka "suci" puase ler katakan...hehe...idakler make up sgt...make up ala kadar ajer...poser tak leh lebey2...batal poser...hehe
Masa ni punyer ler lama nak "CLK" ni kuar...dia leh tunggu lama just nak betulkan kasut dia ..sabar2 bulan poser tak leh marah...hehe..alhamdullilah ler bulan poser ni aku banyak "cool" sikit...takde jer nak hangen satu mcm...hehe
Sini apalagi cam bese...stimboat, chinese food...pastu ada ler lagi mcm2....makan ler kome sampai tercirit....hehe...kami dapat seat betul2 sebelah tasik...tasik ker....hehe..tp bess ada kura2 & fish...cute jer...Mr Y dah warning jgn amik gambo....tak pasal2 hp masuk dlm air...hehe
Aku jadi "mem"kasik Mr Y layan aku...hehe....kat umah aku layan dia...kalu p makan dia laa layan aku lak...hehe..aku dok layan "ketam" jer...i like...





Makan sampai pengsan...aku ni amik jer...tapi nak makan sgt bukan larat pun...itu pun Mr Y dah sound..cukup2 jgn amik lagi...huhu

Macam2 style makan..ala posing jer lebey...sibuk nak "sate" gak..merengek kat Mr Y mau sate jugak...kalu tak tak mo balik...Mr Y dok kate takperlaaa nanti beli kat umahnyer...tak mo umah nyer lain...nak sini punyer...last2 Mr Y p amik gak...hehe...ala biler lagi nak manjer2 ngan laki...hehe


Psst: Selamat bersahur...sedar tak sedar...dah hari ke-8 kita berpuasa...alhamdullilah...lebih 24jam lagi kita nak menyambut hari kemerdekaan yg ke-52...syukur lagi...kerana Allah panjangkan umur kite kerana dapat lagi menyambut kemerdekaan negara....tahun depan wallahualam

30 comments:

Datin Paduka Bokbong said...

bestnye...buffet kat cni mmg best..dgn musik tradisionalny..(ms sy g dlu)..hehehe

Lady of Leisure said...

hahaha.. amboi ko buffet tetiap hari..
smlm aku pun pi klgcc lagi...
semata2 sbb lidah bakar..
:D

Abrahyn said...

makkk aiiii....heavennyer seafood tuh...mak mmg suka seafood tapi allergic lps tu yg tak tahan!huhuhu

n.u.r.u.l said...

BYK NYER MAKANAN...KO MAKAN SEMUA KE?? TAK ELOK MKN BYK2, NTI BADAN KO JD MCM AKU!! BULAN POSE NI AKU MAKAN NS SESENDUK JER, KUIH MANIS2 PUN AKU ELAKKAN. AKU NAK BADAN MCM KO...HUHU

dianaibrahimali said...

dear...bgs review u...i mmg plan nak g buka kat sana next week...org ramai sgt ker biasa2 jer..... u reserved dulu ker??? sbb i nak g dgn kwn2 yg bw anak semua....thanks in advance

Mia-Ina said...

hehe...posh makan sakan ek hari tu kat hilton...hehe...hi, dok sibuk nama hubby Mr Y, tp x nah tengok pun hubby kak...takut nk tunjuk gmbr ek...haha..

ups, gurau je kak posh

selamat menikmati ramadhan

Kaseh said...

ko ni saje la kan.. membuatkan aku tirgoda utk kesana gak,.tapi entah bila la agaknya.. anyway suka tgk gambo ko..ceria je beb..

rockmetaller said...

lama tk singgah sini.

wow!lawa la akak ni!cun tak gila!

best jugak gayanya restoren ni ye.

nk pegi la suatu hari nanti..

hmm...

Azmiezas said...

Amboi...makan sakan...ari2 buffet..
nasib baik u bagi info pasal tempat ni...tq...tq...
I pun memang plan nak g sana....

Mimy Hamid said...

ni nelayan mana bangi ke titiwangsa...aku dulu2 gathering mesti tmpt ni..pastu sejak makanan tak habis kena timbang & bayor tak gi...tp tgk ko gi kemain best la plak..tak leh jadikkk

ieda said...

bestnyaaaaaaaaaaa .. beb mu kalau x make up punnn dah cunnn dah .. hehhe

beb banyak nyer makan beb .. hehheh ngalah aku haaaaaaaa

tak per2 bukan selalu kan .. selera tgh ada .. lagipunn 35 satu kepala tuh , muai dah tuhhh

Ms AiReEn MoHd said...

wah wah bukan main aku bukan nampak makan yg byk...ko lagik byk dr makanan hah...bp sekepala nok...aku nak pg tu jauh sgt la palk...amleh aku...kot nyer aku nak pg pun resto tasik at shah alam tuh nok....

emmm semua seafood jerk ker babe...lain nan ado ker...aku bab seafood fail jap...sebelum bla aku klik klik ko nyer ekk...da leh beli kasut lum nuffnang ko tuh babe?

jebat_durhaka said...

ya Allah, selamatkan lah aku dari godaan posting posh ni...Amin

Iena said...

woooooooooooooooo... telun air liur berkoyan koyan aku pepagi ni... cam syiok abes! harus aku menggoda achik spy bwk aku ke sini ni... :)

ko sgt kurus kn... abes kuar segala tulang gagah aku tgk... cun melecun!

Softtouch [Hanim] said...

bestnya sis..banyaknya food...cantik sis posing2..mcm model...

POSH76 said...

Datin Paduka Bokbong~betoi2 still ada lagi...tu yg I suker tu...hehe

POSH76 said...

LOL~ Idakler tiap2 ari....sementara tgh ada promo & org tgh nak belanja ni...hehe

Psst: Tingin nak p klgcc tapi takde lak org nak belanja aku..hehe

POSH76 said...

Abrahyn~I idak ler suker sgt tp kalu dapat ketam & udang tetap menjadi pojaan hatiku...hehe

sian kalu allergic...huhu

POSH76 said...

N.u.r.u.l~Takde maknenyer aku makan sumer...aku rasa2 ajer...betoi2 tu sbb aku takut nak makan bnyk2...hehe

baguslah hang jaga betoi...keep it up tau mesti raya nanti ko cun melecung...hehe

POSH76 said...

Diana~Thx beb...p la tp mmg ramai giler...better book first..i dah pernah kena takde seat..huhu

sharing is caring...enjoy and update kat blog yer..leh i jamu mata lak...hehe

POSH76 said...

Mia-Ina~sakan amendenyer kene kontrol ayu sbb makan dgn "dato" huhu..lain ler makan dgn Mr Y...hehe

Hang suka suki jer...adalah..my hubby ni low profile..malu2 ayam sikit tak suker bergambo...hehe..

No problem sibuk naa nak tgnk laki den...hehee

POSH76 said...

Kaseh~biaseler aku kan suker menggoda di bulan yg mulia ni...hehe

p lah...tak pun ko leh ajak aku...leh kiter dok bersila kat hilton..hehe...ceria ler ...time aku sedey tuhan saja yg tau..huhu

POSH76 said...

rockmetaller~tq la bro sbb sudi singgah...hehe

nasib baik ingat cun giler tadi...wakakak...

pi pi jgn tak p...nanti update kat blog yer...hehe

POSH76 said...

Azmiezas~ makan sekali ada...tp still berpada...kang tak pasal2 ketembunan terserlah...

nanti kalu gi kasik update yer...

POSH76 said...

MimyHamid~Titiwangsa la beb..banginyer tak bess...samalah kiter..mana lagi yg budget ni jerlah yg termampu masa kolej time dulu...heheh

tapi aku peliklah aku tak habis depa tak timbang pun....p p jgn tak p...hehe

POSH76 said...

Ieda~alamak tq laling...

makanan tu mmg bnyk tp idak ler aku makan perabih...mana nak letak ..hehe...kalu aku kurus kering mau aku habiskan sumer...hehe

kalu selalu tembun ler jawabnyer..hehe..mmg murah beb...

POSH76 said...

Eryn~sabo jerler...ala kasik can ler aku posing sikit2..RM35 tak termasuk ayak tau...ayak dia bg mineral water ajer..kalu nak air kena p oder lain pulak

Kat Shah alam pun ada ker...nak kena skodeng ni...ko pi pastu kasik update blog k..

adalah lauk pauk lain tapi more to chinese food...

Lum cukup lagi beb...ko klik2 ler bnyk sikit...leh gak aku beli kasut raya bling2...hehe

POSH76 said...

Jebat~bro bawak2 bertendang yer...hehe

POSH76 said...

Iena~oiiik batal poser telan ayak liur banyak sgt...hihi

ala ko goda jer mesti dia tirguda & bawak ko p...hehe..tp goda malam ler...kalu siang kang tak pasal2 kena bayo kifarah...hihi

takde maknenyer aku kurus...itu hanyalah bahagian atas...bahagian bawah lebo lagi..huhu

POSH76 said...

Hanim~best tang makan...tang simpan kalori bertimbun2 sendiri mau ingat ...org poser kuruss...sis poser naik camner tu..huhu

nasib baik tak jadi model...kalu tak entah camner agaknyer..habiss dah pantang nampak camera...hehe