Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, September 2, 2009

Raya Deko

Dalam dok sibuk2 nak gak gedix2 update...."big boss" aku mai dari PG tu yg susah nak berblog ni...new mgmt ni strict sikit...aku keneler jadi good girl...girl ker bukan women ker..hantam sajalah...sementara dia tgh dok kat dlm meeting room..baik aku update walaupun sikit2...

Aku tau korang sumer kan sibuk soping raya...aku pun soping gakler...tp idak ler sakan bebenor...sikit2 udahler...
Kiutkan jam ni...dah lama aku dok tingin...last2 beli gak...hehe for raya deko..bess o jam ni depan belakang leh tngk jam...worth buying
Pastu aku beli table cloth...tp cam ngam2 laa...kena beli yg lagi lebarnyer kasi labuh sikit...baru lawakan....white or cream color....maybe cari kat living quaters kot...sananyer design pun nice & classsy....belum raya aku dah letak...tak sabo naa nak tunggu raya...lagipun jarang duduk kat dining except ada visitor or ada special function...kalu tak aku lagi prefer makan kat dapoq jer..hehe

sumer munger2 kan...taun ni fokus kat "dining" lebey sikit...mau kasik "english style" katanyer....walaupun budget ciput nak gak...hehe

Psst: This year budget utk deko...kuih raya kasik kureng sikit...hehe...back to work...kang aku asik letak pasal makan ada yg batal poser lak...hehe

19 comments:

mama tisya said...

wah dh raya deko ye...cantik2..jam tu sama ngan my mom punye tp tkde la ayat 'welcome' tu..

neezareef said...

aku pn tgh usaha nk mendeco blk susun atur perabut umah...

Azmiezas said...

Amboi...deko sakan...btw cantek la table cloth itew...

POSH76 said...

MamaTisya~ I beli sbb ada WELCOME...hehe..tapi kalu ada "assallamualaikum" lagi afdalkan...hehe

POSH76 said...

Neezareef~wah mesti lawa omah hang raya nanti..hehe

Azmiezas~takdelah ciput2 ajer...hehe
lawakan munger2...hehe

Rinna said...

Wahh cantik jam itu.. :)

Iena said...

aku pon ngah giat deko raya skrg ni... budget kuih raya pon dikurangkn... kang kalo org dtg umah aku, aku jamu popia simpul jerk... nama pon dtg umah toke popia simpul kan... :)

posh, sbelah tesco ampang ada satu kedai yg besar utk english style ni. aku tgk ngah sale giler tu... tp aku x masuk la coz kang umah aku lari tema plak...

ikiqzana said...

cantik la jam tu.. bape herge jam ko beli... suker la.

Ms AiReEn MoHd said...

wah wah bukan mian ko babe...da siap mendeko bersama posh da hah...da settle deko umah ko ko meh dtg deko umah aku lak ehhhh aku nyer umah kosong jerk...meh la buh ape yg patut ker...tambah kan ape yg patut ker kasik cun gitu...

Softtouch [Hanim] said...

cptnya sis dah buat deko2 nie...sis suka english style yer...sy ni kureng sikit bab deko2 nie..xreti..he he eh

POSH76 said...

Rinna~ Santekkan...Mr Y yang pilih...mula2 dia tak mo layan lepas tu dia lak lebey dari bini dia...hehe

POSH76 said...

Iena~cayalah kan main hang serba serbi baru...hehe...

kuih bnyk2 pun nak buat per kalu ada tukang makan takperkan...hehe

Tak sabo nak rasa popiah simpul ko...dgr sedap banget..aku takut amik b4 raya nanti tak sempat raya habis sudah...hehe..

bagus gak ni nanti aku skodeng kat mana...hehe..pantang dgr..ko nyer omah tema apa lak...hehe

POSH76 said...

Ikiqzana~ beb after diskaun murah ajer...dlm RM80++ kot...i like tooo...

POSH76 said...

Eryn~yoyo ajer aku kan...tak makan kuih raya takper janji mata aku sedap memandang...haha

bley2 tapi ada charge ko kene masak2 sodap2 hehe

POSH76 said...

Hanim~takut takdok masa nanti...sibuk bebenor ler pulek...
i like kalu leh nak duduk negara omputeh...hihi...berangan tak sudah..
takper hang terer bab masak...

Kaseh said...

aku suker english style.. cayalaa... mmg lawo..

sis_nita said...

cantik laa table cloth tu.. pandai ko pilih..

aaaa.. english style mmg kalerr2 dan munga cenggini :)

POSH76 said...

Kaseh~samalah kiter...hehe menenangkan..i like hehe

POSH76 said...

Sisnita..mmg crazy dgn english deko ni...nak p negara omputeh tak dapat...deko jeler...hehe