Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, June 17, 2009

Uncle Lim's


Pagi2 mau citer pasal makan2 dulu...makan kat ner....makan kat uncle Lim's...bukan aku nyer uncle...kalu uncle aku hari2 aku makan kat restaurant dia....siap mau kasi diskaun sama korang sumer...diskaun jerlah takkan mau kasi free..bengkrap kang...hehe

Ni one of my fav KOPITIAM...kopitiam lagi....takdok mende lain ke nak makan...habiss dah aku crazy makan roti bakar...nak buat lagu maner...

korang kalu tak cayo p lah try..roti bakar paling sedap antara KOPITIAM yg lain...korang bygkan biler butter & kaya tu meleleh biler korang makan.. & shop ni mmg tak kedekut nak kasi lebey kaya & butter...siap bakar atas grill...memang sedap giler..

cam beselah TEH C spesel....kelasss sedap sbb dia tak taroh susu pekat....susu pekat tak baik utk kesihatan..letak susu cair dgn gula melaka...so idak ler maneh sgt...

hubby cam beselah tak habis2 KOPI O...kopi O....

Kalu mau oder mesti mau tunggu....aku dok gatai tngk org makan cam sodap jer...roper2nyer hampeh tak sedap langsung..nilah mushroom mee...dia pakai mee kuning...tp mmg tak sedap...bg kat hubby pun dia tak mo...so mmg konpom tak sedap...bukan nak membazir tapi mmg tak leh nak telan...aku tak tifunyer..kalu tak sedap mmg tak sedap...tp tak taulah kot2 tetiba tekak korang sedap lak...

Kan dah kata hubby mmg terer bab2 oder..asal dia order mesti sedap....ilmu apa dia pakai yek...last2 aku makan otak2 dia...yg ni recommended..mmg sedap..nasib baik oder 2 set..leh aku cilok sikit...mcm tau2 ajer yg aku oder tu tak sedap..bagus2 peka...

Tak sedap pun still mau posing2...tapi muka cam boring ajer...aku mau oder yg lain...issk

Aku tgh geram sambil cucuk2 mee tu sbb hubby suruh habiskan kalu mau oder yg lain.....huhu...

Tips for today...breakfast is important tau..kalu nak diet pun jgn tinggal breakfast....lunch & dinner takper...nanti low metabolisma...susah mau turun weight...so enjoy ur breakfast...

Entry ni aku buat pagi2 tadi...tp dah kerojer dok potong stim...sampai ler ker tengahari...

14 comments:

oMMy fiRuz said...

pergh!..meriah bekfes die..nak join leh? :P

ieda said...

hermm posh mu ker hengkoo tuu dah menunjukkan yg makanan tuh kureng sodap ... hehehhe

sedap jugak nampak roti bakoor nieh ... lamoor aku x pekena roti bakoor kek kodai haaa

jebat_durhaka said...

aku jeles la tengok ko ni posh...mkn mcm mcm tp kurus jek, aku ni puas la mendietkan diri tp gomok jugak aku ni...huhuhuhhu ape petua ko ek posh????

POSH76 said...

ommy...beb bukan bekpes tu...dinner...leh ajer..mai2

POSH76 said...

ieda...mmg pun...muka dah kelat...sodap tau tak cayo terailer...

POSH76 said...

jebat....aku lagi jeles tngk ko.. walaupun ko cumil ko ramai peminat....hehe...petuanyer yelah oder & rasa sikit...jd tak gumuklah...hahaha

jebat_durhaka said...

perli aku lak ko ni posh...aku ni mana ada peminat. kalu tak abis nanti membazir lak weiiiii

POSH76 said...

jebat...mana ada perli..ikhlas beb hehe...mana ada membazir..hubby wa kan ada tulun clearkan..hahaha

Ella said...

babe..
one day haku mesti cr kedai uncle lim ni.

hubby aku suka roti bakar...

POSH76 said...

ella..pergilah mesti terjatuh chentanyer..hehe

Iena said...

uncle lim aku x cuba lg... mesti cuba ni... tp kalo laksa shake, aku dah tobat nasuha... x masuk dah!!!
x sodap langsung!
pastu kwn kpd kwn aku adlh pekerja laksa shake. dia ckp jgn mkn sebab kuah2 tu dihangatkn berhari hari...

POSH76 said...

Iena...tryla sodap...tapi itu mee jgn terai konpom tak sodap...yg lain so far so sedap...Laksa shack udah ler mahal tak sedap lak tu...wa dah kena tobat....nasib baik ko bg tau..aku pun tobat terus BAND

zamdotcom said...

waahh..
nampak sangat lazat otak2 tu ^^


p/s: merata-rata ada otak2 kempas

POSH76 said...

zam...otak2 tu mmg sedap....portion pun bnyk....

OTAK2 kempas tu apo bondo...