Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, June 17, 2009

Survey ajer

Aku kan la ni sudah addicted to blog....ari2 mesti mau update...actually best gak jadi blogger ni..ala2 reporter tak bergaji..pantang ada mende jadi depan mata...nasib baik aku ada bnyk mende nak story kalu tak monyet lepak2 depan umah aku yesterday pun mau aku jadi bahan citer...tapi aku still tak terror cam korang ...slowlyla aku belajar dari korang yang pandai2 belaka..

la ni hubby dok sibuk survey laptop utk aku...dah ari2 membebel pasal blog ajer...meriah oo banyak citer ngalahkan berita terkini...sampai hb nak citer pun dah tak sempat...habih udah aku jer membebel...yelah bloggerkan ramai...harus aku update satu persatu citer korang....so ktorg pun p la survey kat HARVEY NORMAN...kan tgh SALES.......tapi alasan aku yg paling konkrit nak laptop bukan pasal blog ni ajer...sudah ada laptop mesti mau buat uwangkan...takkan kuar ajer aku pun mau masyuk gak...tingin mau ada business online cam korang gak....mau glemer cam red mummy...ni mimpi ajelah...saper tau sok2 aku masuk TV....gelak2 desyum kang...mau kasi semangat sikitlah (jgn lupa yek kalu aku jual apa2 nanti korang mesti beli tau...haha...paksa2...nanti aku kasik diskaun).....yg penting semua orang pun ada impian...takkan nak makan gaji ajerkan...aku dah bosan 3x....mesti ada back up plan....

Aku mau laptop yg besar punyer...haha nak menunjuklah tu...pandainyer tak gak...eksen ajer..
mana ada tak baik tau......wa nak yg besar sbb senang tngk picture....hubby dok kenan yg keciknyer...sales man ker ...tomboy man ker...tak taulah dia kata la ni trend yg kecik....so ringan & leh elakkan di suspek oleh pencurik...aku malas nak kung kang....elok2 hb nak beli kang terus cansel.....layan ajerlah...kang tak jadiklah isteri solehah la pulak...jgn melawan cakap somi dosa...ni ayat power bila mau sesuatu...hahaha

Yang ni TOSHIBA ..keypad best sbb timbul2..idak ler teraba2kan...kot2 korang ada lubang baeknyer share2 lah dgn aku...aku bukannyer pandai pun...

Aku suka yg kaler2 cam gini....merah? udah jangkit sama RED MUMMY...tak kisahlah janji ada kaler2..pink ka..purple ka....

Dah habis survey laptop...nampaklak kedai muzik YAMAHA...la ni dah pandai biler mau pigi mana2 tanya ada kedai muzik tak????....mesti mau singgah...aduii boring toi...yg ni konpom mesti lama punyer..padahal cuma mau beli drum stick ajer...tak taulah berapa bnyk drum stik dia mau beli....sabo jerler

beli lagik....

biler aku dah bosan aku pun snap2 jelah apa yg ada....baik beli anak patung kaler2 tu...kiutkan leh gak bawak tido...

Budak2 ni dah buat cam omah sendiri ajer..phening aku....

24 comments:

Rinna said...

Hoyeee..Hoyee. Posh mau jadi business women kaa.. Bagus laa kalau gitu.. Cerah masa depan..

My Hubby baru je beli Laptop brand Compaq di Lowyatt.. Posh dah survey ke kat sana..??

Mia-Ina said...

yg aku x fhm...hubby ko ni pemuzik ke...beli drumstick..haha??

hi..ko lak pening tgg budak tu...nanti ko ada anak lg memening ble dia sentuh je mcm2 brg kat kedai..haha..sabar je

dh beli ke belum ni labtop..??

nona said...

skrin besar bes tgk gambr n movie yg d dload.hehe
tp mine kcik je...acer.sbnrnye nk yg lain.
dh bapak kasik,amek jelah.huhu

ikiqzana said...

posh nk beli lappy ker?? baik beli yg kecik. senang bwk.

ni zana dh boring bwk lappy zana. besar 14 inci. nnti ingt nk beli lain.

zana nk trade-in laptop zana la.. nk beli ker?? hehehe...

eynda said...

Posh...eynda ada citer pasal monyet kekeke...apa je jadi depan mata jadi bahan kat dlm blog...addicted sudaaaaa.....sampai ke citer2 lama pun boleh keluar balik kekekek.....hampehhh.. :-p

StarEast said...

saya sokong posh nak jual barang online.. kalau rajin boleh dapat duit..

jebat_durhaka said...

bestnya idup ko ni posh....ape ape je yg terniat kat hati n mulut ko leh termakbul ek...huhuhuhuhu jeles aku tau

miela77 said...

Salam...pagi2 k.iela dah jengah umah...hehehe...Kalau nak laptop yang baik dan murah, baik g Plaza Low Yatt kat Bukit Bintang. Confirm banyak pilihan. Masa k.iela belikan Laptop utk adik, dapat Acer 4760 (Intel Dual Core 2.00Mhz) dengan harga RM2400 bersama printer n 10 accessories. Tu cite 2 tahun lepas. Toshiba pun dalam anggaran RM3000 - RM4000 je. Baik punya...Try la survey kat sana...

Iena said...

aku act dah malas nk update blog smenjak dua menjak ni... sakit jiwa ngan keje...
TAPI... hr ni semangat blk bila bukak nuffnang. hehehhee... suka2...
*golak sambil melompat lebih tinggi!

::@FiQ said...

nih musim sume beli laptop baru nih....adehhh hehehheh

POSH76 said...

Rinna..insyaallah amin..masinlah mulut u...hehe..lum lagi nanti mau pigi jugak...thanks fyi

POSH76 said...

Mia....dia bekas musician MAYBANK dulu....la ni buat part time business org kahwin..ada faham...bukan peha ayam yer...itu tokeh ayam...hehe

tulah pasal...kalu aku ada anak sok dia larik..aku ikat dia..hehe...

lum lagi la ...survey ajer...

POSH76 said...

nona...tulah psl aku mau tngk gambo...tp hubby kata mau kicik punyer sng nak bawak outstation..org kasik amik jer...better than nothing..kalu mau kuar duit sendirik ...mgigil beb...

POSH76 said...

ikiqzana...tulah pasal kasi survey kaw2 punyer...
tulah bila takdak mau beli...beli sudah boring mesti mau tukar...hehe
zana brp mau trade in...kasi spec dia leh....bg ler reger kengkawan...tp kena tunggu boyprend approvekanla...hehe

POSH76 said...

Eynda...tulah psl tgh kemaruk dgm blog ni...layan jerlah...monyet pun monyetlaaa hehe

POSH76 said...

Stareast...toi2 aku mau jadi cam ko...

POSH76 said...

Salam Miela......tima kasihlah iela krn sudi jengah blog ku ini...syg ko...anyway mmg nak g sana pun ramai yg rekomen....leh bargainkan...tq fyi...

POSH76 said...

Jebat...takde maknanyer...bese2 jer..ko ingat aku ni I dream of Jeannie..ting2 leh dapat apa saja mau....hehe...tp masinlah mulut ko...hehe

POSH76 said...

Iena...weii jgnla malas update...aku tak ceria nanti kalu tak tngk blog hang...nuffnang???mesti dapat uwang ni...hehehe

POSH76 said...

Fiq...org lain beli...aku baru nak survey..huhu

neezareef said...

salam posh...

nk jugak ni niat suci murni nk bli lp gak

asek pkai tenet free jek..huhu

POSH76 said...

salam neeza..beli2 jgn tak beli...naper pakai freenyer salah ker...rasa salah jab.huhu...free ler bagus jimat2 hehe

zamdotcom said...

owh..ada drum set kat rumah ke? bagus bagus ^^


p/s: suka beli tali gitar

POSH76 said...

Zam...bukan takat drum set segala mak nenek pun ada...kalu mau jamming mai ler...