Klik Jangan Tak Klik

Thursday, June 4, 2009

Office Wear

Daripada takde mende nak update baik aku citer pasal pesen lagi best...beselah aku kalu nak bulan mengambang mesti lagu ni punyer...mood cam kureng ajer...selera pun kureng...yg ni aku sgt suka so can loose weight easily...haha...tapi tang moody tu sgt tk suka...lagi pun beginning of the month cam2 report mau hantar...so kasilah can aku mau release tension sikit..dah ler smlm masa meeting kena perli..."ya ya bz...bz with FB...nasib baik dia tak tau aku ada blog..kalu tak niaya sbb aku selalu kutuk boss aku tu"...haha

Kita citer pasal opis wearlah....
This year entah apa kena aku sgt suka dgn color PURPLE...asal nampak purple mesti mau amiknyer...aku ingat wardrobe aku cam takde color lain lah pulok..asik2 purple...RAYA tahun ni pun semua kain kaler purple gak...aku ingat mesti mau beli CONTACT LENSE color purple lah pulak...baru kena...sedondon...last year raya giler color hijo...aku kalu dah suka satu2 kaler...aku kenan tu ajerlah...

Actually aku terkenan dgn shirt ni sbb ada ikat2 kat tepi tu...leh ler nampak kan ilusi selim.....coverline...sebenarnyer tujuan asal nak cari blazer..sbb leh pakai dgn dress...sbb blazer lama cam dah kembang..ker aku yg dah selim..week..week....korang tk yah muntah aku sudah tulun muntah kan...blazer pun kalu besar sgt cam tak best nak pakai...blazer kena fit to our body baru best biler pakai

Aku takdelah choose yg ni....ni blazer pendek namanyer...mmg nampak kelakarkan...tak sesuai langsung...

Yang ni lawa gak...just nice...

Ni pun lawa...tp mahal sikit & material lagi bagusss...

Amik ko siap ada dua ekor butterply...cover2...aku sgt suka baju ni...fitting dia nice...tp kalu terbuncit ker...amatlah susah nak cover...

Susah betul aku nak betulkan belt ni...kalu takut org mau curik pun jgn lak letak kat area belt tu....susah mau adjust...

Dah berkenan nak buat camno...amik2...

k la tu ajer aku nak merapu utk hari ni...

Tips for today...Walaupun mood tgh ting tong still mau bagi tips pada CONTESTANT TBL...
Korang kalu mmg takde mood nak exercise pun ....buatlah dlm 15 minit a day pun takper...aku tau korang ada yg maless cam aku sampai mau on DVD pun sgt males...rasa mau lepa jer kat sofa..nak terkinja2 buat aerobic mmg tak larat dah......yelah badan dah letihkan...aku ler tu...apa kata korang dance...senang ajer tak yah nak ikut DVD...yg penting cuma mesti ada lagu rancak...that's all...pastu korang layanlah..saper hader kesah kalu ko nyer kareograper tu kerlaut bukan nak masuk sehati berdansa pun...cuma mungkin ko akan dikritik oleh hubby or anak2 ko jerlah...buat bodo jerla...tak pun ko ajak anak ko skali mesti dia suka punyer....malam tadi aku mmg sgt malas mau exercise..so apa aku buat aku menari...tarian melayu pun aku layan.....apa ker namanyer...."JOGET PAHANG" kena pulak CT nyanyi lagi ler sedap...nak2 ditambah dgn sore aku yg ala2 dayang bunting ni...lagilah happening...haha...melenggang hai melenggang hai tari lenggang...camtu lah bunyi lagu tu..aku buat lamalah jugak...pastu dah boring tukar lagu lain pulak...k lah complete lah workout aku...better than nothingkan...mencurah2 peluh amik ko....tapi skali skala layan lagu tradisional ni pun best gak...yg penting aku enjoyy...

12 comments:

BigGirl said...

bestnye shopping..lame dah x shopping..eh ye ke?hehehe

The Biggest Loser Team said...

aku sokong2..atleast dance je kan..enjoy sambil2 burn calorie...aku mmg ingat nak post kat TBL blog pasal simple exercise ni tapi lum sempat lagi.. meradang betul la ngan internet kat opis tu..haiya..anyway aku suka baju baru ko.. sgt cantik n aku jeles... tapi jeles membina ni...nak gak pakai baju cam ko..ok dear.. take care cheers..

ieda said...

uik .. dah mcam model haaa ko posh .. hehehhe ...
ermm ieda opun kdgtuh maleh jugak nak excercise sendiri nieh ..
bukan aper sibuk ngan bebudak kat umah tuh ... sama naik ... heheh

cantik2 aarrr baju koo

Iena said...

aku suka outfit yg last skali tu! sukaaaaaa bangat!!! sgt cantik meh... dan kamu juga nmpk sofisticated...

ps: mood yg x menetu adalah ciri2 wanita nk menopause. gagaggaaa...
lariks!!!!!!!!!!!

POSH76 said...

BigGirl...soping is the best theraphy...

POSH76 said...

Kaseh...yup janji buat...sibuk tul organizer kt nie...tq dear tu sbb aku kena kuruih kalu tka mana mau masuk baju2 ni..tak lama lagi aku lak meleleh tngk ko posing...u too take care

POSH76 said...

ieda...yolah model tak berbayar...
tapi kalu ko rajin kejor anak pun exercise gak...tq...

POSH76 said...

iena...tq dear....eee tk baik ko...aku lum TUA lagi laa huhu...

Ella said...

POSH...

cantik blouse purple tu....
hmm..aku pun nk kene beli ofc wear baru..
dh lama tak beli baju keje...
dah boring pakai yg ada ni...

POSH76 said...

ella...beli2 jgn tak beli nanti leh tepek...leh aku copy2...

kikin said...

kak ni kelakar la. cantik2 baju. suka. kat mane tu?sbb tak baca betul2..tgk gambar je.haha

POSH76 said...

hi kikin...kelakar yek..kat JJ ajer...hehe..