Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, June 9, 2009

Makan Di Mana


Mau citer p makan2 ajer...weekend apa lagi makan2 jerlah kerojernyer...dah 5 days week penat kerja & dietkan...weekend mesti mau enjoy....pagi2 breakfast dah ajak hubby p KOPITIAM...kali ni aku pi OLD TOWN KOPITIAM...selama ni tak berani nak masuk sbb ada mcm2 kata tak halallah itulah tapi aku tengok kat depan kedai tu ada tanda halal..wallahualam....yg penting jgn WAS WAS hokey....almaklumlah hantu kopitiam...tak taulah aku ni lum habis2 lagi addict dgn kopitiam...entah apa yg sedap pun tak tau....biler nak berenti nie....dah kena mandrem kot...

Macam nak amik exam....pagi2 buter dah camni....kasi hangin tulah..siap dgn pencil 2B...nasib baik takde kopitiam lain kat situ..kalu tak aku dah blah...

Cam bese fav aku...naper kat kedai mamak takde nak buat roti bakar cam gini...tamax tak mo amik single...tak mo share lagi..mau double...yelah nama pun breakfast....nanti takde energy mau jalan2....breakfast kan important to start ur day....dia ni nyer roti lain sikit...crunchy & brown kaler...kedai ni bikin sendiri kot...pastu beverage aku order milk tea...pg2 buta minum ais...harap maklum pramenstrual mmg cam gini..layan ajer..jgn tanya..sbb ni hanya bersifat sementara...

Hubby tak sihat so tak leh nak order mcm2...kopi O kaw dgn roti bakar "peanut butter"...single...sbb nanti mesti dia akan amik aku nyer...sbb aku takkan habis...jgn membazir...aku pun tak suker peanut butter...suka KAYA...yummy...order peanut butter sbb dia darah A...bagus makan mende ni...

So dah kenyangkan...tak reti2 nak blah....hubby ajak p kedai apatah name ni...kedai letrik kot...mcm2 sound system ada.. ...nak beli dia nyer PA system dah rosak ...kalu bab ni laju jer dia...kuar bnyk2 pun takper...kalu nak beli mende lain bnyk naaa soklan cepu emas...layan jerlah aku bukan paham mende2 cam gini...nyanyi pandai ler...hehe


Punyalah lama tu...boring giler...tapi dari aku tunggu kat umah baik aku follow ajer...dah mcm patung cendana pun ada...biler nak habis ni...dari dok pilih pastu testing lagi..

Last2 dia pilih yg ni ...sound dia sedap gak...udah mcm disco pun ada gak...bingit tinga...tapi lega coz hubby sudah mau beli...tak larat aku nak berdiri lama2...habis cair make up...pandai toi tak tau dia nak p sini ingat nak p YAMAHA ajer...beli drum stick...finally boleh chow p tempat lain...nasib baik aku follow kalu tak mau dia duduk kat kedai tu satu ari suntuk...

Sbb dah penat tunggu dia mesti la mau kasi belanjer best2 sikit....terus shoot p chillies....tingin nak makan sbb dah lama tak p...

Amik gambo sikit2 udah ler...sbb ramai naa org...tu pun siap kena tunggu...mau makan pun susah...dah ler late lunch ni...

Nasib baik air sudah sampai ...cool sikit....aku order fresh orange...hubby order pineapple mix wt tomato...eee apa rasa tah...dia mmg suka oder mende pelik2.....beverage kat sini leh refill..eelehh cam org tak tau...saja mau story..aku refill sampai 2 gelass...oklaaa tu kt org pun lepak kat situ punyelah lama...aku kan cakap bnyk mestilah tekak kering....siap bersila lagi .........buleh minum sampai kembong...

Aku pun pening tgk menu2 dia...semua big portion...konpom tak habisnyer ni...

Tengok betapa lamanyer nak tunggu order...siap aku leh khatam habis baca magazine ni...tifu jer aku nak baca....takde maknanyer...tengok gambo adalah...mana lalu nak baca..lapar tau...

Walaupun lapau tetap mau enterprem jugak....

Akhirnyer dapat gak makan...hubby oder salmon and aku oder yg mcm2 ada tu2...tupun tak habis...agaknyer kalu order complete from appetizer..pastu main course...last dessert...mau aku berkampung kat situ..

10 comments:

M@ said...

suka betul masuk blog sis posh ni..sbb bnyk pix mamam:)yummy'..
nmpk mcm sis posh kuat mkn tp badan maintain je..cayoklah!

POSH76 said...

ma....silakan masuk cuci2 mata...i takdelah kuat makan..tapi suker taste2 ajer...takdelah kalu tak jaga mau tembun gak..hehe

Ella said...

hmm..hr tu aku pun nk g chilis makan..tp tak jadik cos, ada dinner makan steak with family..

aku kalau pasal makan ni mmg suka babe...heheheheh

psss....
apa yg hubby suka layan jek..
untung2 dia tgk kita penat tunggu dia, mesti ada somthg tok kite....

mcm aku...
kalau dia pergi kedai harley..ku ikut, mesti dpt somethg ,tshirt etch....heheheheh

POSH76 said...

ella...tu ler pasal sumer pun mau cuba...asik makan mende sama boring beb...

baik kt ikut...kang ada lak lain yg ngekor...hehe...

Iena said...

aku mkn kat pakli kopitiam pon kena tanda2 cam tu gak...
p ok wut, bleh merase zaman sek2 rendah dulu... hiks!
chilies tu katner nyah?

shi3la said...

wahhhhh akakk dahh makinn chantekkk sehhh...auummmmmmmmm

POSH76 said...

iena....aku tak pernah p sana...kire cam jakun sikitlah..tetiba suruh aku isi form...mana tak hangin...hehe

chillies tu kat mid valley nyah..hehe

POSH76 said...

hi shila...yolah santek...amin....

jebat_durhaka said...

posh....ko ni mkn best je aku tengok, tak leh tahan aku dibuatnya wakakakakakaka

POSH76 said...

heiii jebat...makan mestilah best...wakakakak..