Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, June 2, 2009

I'm stresss

Aku stress banget nie pasal kerja.....stress pun nak citer dgn org..mestilah citer kalu tak mau meletop kapla otak aku ni...tak habis2 diaorg ni nak susahkan hidup aku...aku ingat kalu korang pun mesti menyirap...rasa cam nak hempuk kapla sorang2...semua mau keje senang..balik tido lagi baguih...aku tau stress mmg tak baik utk kesihatan..but I'm just a normal human being...my patient sure ada limit..mesti korang kata kalu bengang just quit your job....cakap senang mmg aku nak blah tapi pikirkan salary tu yg tak jadi berenti & so far takde company yg offer more than here.......still bertahan..walaupun cam tak mampu dah...rasa nak nangis pun ada....huhu..apo nak buek dah nasib huhu...sekurang2nyer aku bersyukur yg aku masih ada pekerjaan...oklaahh aku saja nak luahan kan my stress kat sini...dari aku stress baik aku update blog..kalaupun aku stress tak nak aku nyer blog pun stress...

Apakata citer pasal makan lagi bess....not suitable for yg sedang BERDIET...haha..especially TBL contestant ya...tngk blh tapi jgn jamah...hehe..blh makan leh sikit ajer...yg lebih bg kat hubby or tapau...leh makan pg sok...jimat2...nilah tempatnyer aku p on sunday nite...aku kalu weekend mmg langgar pantang punyer..

KAFE PENANG RECIPE...first time p nie....actually dah tak tau nak makan apa...hubby ajak makan SARI RATU...tp nasi dong..mesti heavy punyer...last2 tngk tempat ni cam hokey and ada tanda HALAL..walaupun aku tngk kedai nie bnyk tol berciri kan kecinaan....cam masuk kedai kopi cina lak..aku ingat nak blah..hubby tahan dia kt tak baik dah masuk...so aku dgn wajah kelat pelan2 duduk...hubby pun dah tak larat dok pusing2 kat area kota damansara cari tempat makan...kalu dia mau..aku tak mo..kalu dia suka aku tak suke...bnyk naa songeh nyer...sbb dalam kepala aku asik2 kopitiam ajer...hubby dah boring...huhu

Takpelah try ajerlah...tp takmo duduk dlm mau duduk luar sbb aku tengok cam messy & sempit ajer...sjibik cam dalam kedai kopi cino...

Walaupun tak hepi still buat2 hepi....pose tetap pose...


Sambil mempromosikan tempat ni...mcmlaa depa ni nak bayar aku..

Tengok menu dia mcm2 ada...sampai naik juling mata aku nak pilih menu...mulalah tamak mcm2 nak...tapi hubby dok advice...saper nak makan nanti...huhu..betul gak membazir..mcmlah tiada hari esok...

Cam bese aku mmg suker CHAM...jadi aku pun orderla...tngk2 dia bg cam gini..dlm paper cup pulak tu...baik aku p KOPITIAM....reger ngalahkan kopitiam...dah tu ciputlak tu..adalah dua tiga teguk aku minum...yg lain hubby habiskan..dia kata haus..huhu...ingat nak order lagi...last2 tak yahlah...baik minum air suam...psiko diri sendiri...

Punyalah lembap service dia camlah ada berpuluh2 customer kat situ...hubby order air ni...kunun2 coolingla...mashemm oo...dulu aku suka masam2 ni...la ni dah tak suka...patut susah nak selim huhu...nama air ni ygaku ingat LEMON COCONUT SEA kot...

Ni stater...wah stater..cam makan western...apa ker nama nyer MUNCHI COCONUT kot..dekat2 lah tu...aku goli nak makan..hubby dia pandai jer mengorder...dia paksa gak aku makan....eee tak suker tau...try gak lah...rasa dia lembik2 & sweet& lemak...but blh telanlahh..& ada peanut gak...

Oooo makan nasi yek....aku dah tak tau nak pilih apa...kalu pilih noodles dgn oily lagi baik aku makan nasi....actually aku minat sgt dgn KUNG PO CHICKEN ni...sbb tu aku order yg ni...nasib baik sedap...

Hubby lak cam perasaan jab dia ingat mesti dia nyer order sgt wonderful...rope2nyer cam sama jer dgn akunyer..haha...bezenyer cuma takde lauk ajer...so we share the KUNGPO CHICKEN...aku konpom tak habis nyer...

So aku kan cam tamax sikit...mana cukup tu ajer..mesti mau try yg lain...aku mmg giler TOMYAM...so try ler order tomyam dia...tapi tak mcm tomyam pun ...cam masak ASAM PEDAS ajer..tomyam dia lain dari mana2 tomyam yg pernah aku rasa...masam dia lain macamlaa...tp hubby kata sedap...pelik...mungkin tekak dia kot...cam biasa mesti tak habis punyer ...tapau bawak balik...yg penting mesti mau try...

Overall...aku tak berapa minat nak mai lagi..tp hubby nak repeat sbb dia nak try ASAM PEDAS....


oklaahh back to work....huhu

18 comments:

Iena said...

takutnya melihat tomym itu... very oily mehhh... x bagus utk healthy!

psl keje: aku plak dpt better offer di mn slary jauh lg mahal dr skrg tp aku x pegi coz aku mls nk fenin2. aku enjoy di sini... hanya stress keje yg mn2 tmpt pon ade stress. cuma aku xleh trima stress tu dr manusia2 di sekeliling!

jd, biar gaji aku ciput... janji hati aku happy... cukup laki ku jer bekerja keras utk dptkn byk duit! bley???? bleh kn aja! hahhahaaa...

POSH76 said...

iena...toi2 entah brp tong minyak dia letak pun aku tak taula..

aku stress keje tak kisah..ko bglaa keje apa pun aku leh buat tapi ni asal tak leh settle mau kasi sama aku...mana leh tahan..& the credit goes to saper...

betul2 money is not everything..yg penting mesti mau hepi...

beattey said...

ala posh...bawak2 bersabar...aku ni lagi la plak..gaji kena turun separuh pasal projek takde n melanguk jek kat opis nih...

Ella said...

huhu...
posh...biar ada keje, dr takda keje..
aku plak tgh takde keje, kekadg rasa susah hati, tp kekadg buat tak tau jek..

mana2 pun stress...
aku pun kalau stress makan...
tak pun tidor...
makan & tidor...heheheheh

POSH76 said...

ella...tulah pasal aku kalu tak keje lagi ler mereng...aku lak kalu stress tak lalu makan lah pulok...tapi sgt suker zzz

POSH76 said...

beattey...aku mmg sabar ya amat..cuma kdg2 tu terlepass jugak...gaji kena potong lagi tension ooo...nanti takdo budget mau soping..huhu

Suriza_Eryna said...

Posh pun tengah stress lah dgn manager jabtab sekor ni dah mereng agaknya, ishh buat su punya mood lari jer, ishh demi fariz su banyakkan bersabar da bersyukur sebab boss baik, su banyak dgr company lain buang org dan potong gaji, jgn lah kesian kat fariz, dahlah gaji keciput jer...

POSH76 said...

sue...samalah kt huhu....sabo jerlah...kalu ada good offer mmg aku cabut punyer

Mia-Ina said...

mia pn takut gak tgk./awat berminyak banyak tu..aduh...

sellau p kedai..xde cam2 lak..

Ibrahim Hj. Musing said...

Salam Kenal, saya telah follow blog saudari. Dalam kehidupan penuh cabaran kita perlu banyak bersabar.

POSH76 said...

mia...i pun takut...tak habis pun...goli den nak makan minyak2 tu..maybe kat KOTA DAMANSARA nyer outlet jer kot...

POSH76 said...

hi cikgu...thanks sbb sudi be my follower...also tq for the advice...life must go on...

jebat_durhaka said...

posh...setahu aku org tengah stress mcm ko ni akan kuat makan tp terbalik lak ko ni wakakakakak

POSH76 said...

heiii jebat...aku lain kalu stress mesti kureng makan punyer...tp kalu hepi siap ko mesti perut aku lapo jer semedang..so ada pro & contra..sekali skala stress bagus gak..life have to be balance...baru enjoy...

A D I A said...

jadi cam i la stress terus benti keje. tapi dari duk umah baik lagi keje. malam sure tido lena sebab penat keje.

u duk mana ni? apesal i tak penah nampak and dengar pun nama2 tempat makan u eh..

POSH76 said...

adia..niat di hati mmg mau berenti keje & bikin business..maybe one find day kot...i cannot laa dok umah...boring..1/2 hari leh laa..lama2 nanti terus kong..

I stay at sg buloh...maybe i dok kat area kampungan kot...elokla tak pernah dgr kalu tak cam sama boringlaa

Cik_Nomi said...

asal ko kurus sangat ha? (soalan tak puas hati..hahaha)

POSH76 said...

cik nomi...aku jawab pun cam tak puas hati...kurusker...mana ada lum kurus lagi lahh....hua hua