Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, June 24, 2009

The Chicken Rice


Kita citer makan2 lagik yek...aku la ni asik lapo jer memanjang...hb kata pembawa budak kot...masin mulut laki aku...aku belanjer dia p makan kat menara key ell...siap candle lite..." i sponsor"

Ni p makan kat "The Chicken Rice Shop"...actually aku bukannye suker sgt p sini..hb sibuk sgt nak makan "wantan mee"..kang komplen lak asik aku jer make decision...padahal aku nak makan"secret recepies"sbb aku dok ngidam mau makan brownies ice cream....last2 nak bg fair layan jelah...yolah sometimes kena compromisekan...sekali sekala oklaa.....selalu2 tak leh...

Sebelum pigi mesti mau posing2 yo yo ajer dulu...

Nak jugak...nasib baik kat situ ada secret recepies...kalu tak mau akunyer muncung cam pinochio ...ni psl dok skodeng blog Illa terus tingin (chewah salahkan blog org...padahal ari2 dok skodeng hehe).....hehe..dah dapat klaa...wa dok diam2...sedap jugak...jarang oder ni...cake lain adalah..lepas hilang kempunan baru p "The chicken Rice Shop"

Yeye...dapat makan sekerim...nyum2...

Nampak cam samakan...tapi hb nyer mahal sikit sbb dia ada wantan kot..aku nyer takde...hb suker sgt wantan mee dia...tapi kali ni dia komplen mee dia tak sedap...tapi mmg tak sedap punnn...baik makan kat food court punyer lagi sodap & murah...sempat perli sjibik.. tulaa kalu p "secret recepies" kan sodap...next time cayolah cakap bini...

Beverage....Ice lemon Tea aku nyer....hb kunun mau jaga badan..."Chinese Tea" tapi mmg bagus pun...buang minyak & lemak dalam badan...sbb tu chinese selalunyer selim2...

Aku cam rasa tak leh nak masyuk jer wantan mee tu...so amikla side oder...aku panggey POPIAH ajer...depa panggeyROLL2 apa tah...hb sudah jeles dia pun mau oder gak "PAI TEE ker TOP HAT" ...tapi mende ni mmg specialities...sedap bebenor kot...makan sampai nak pengsan...waiter tu dok jeling2...aku tersengih2 ajerlah....last2 mesti tak habis nyer...tapauuuuu

Aksi gedix2 mesti adanyer...mesti org kat situ nyampah tngk haku.."hader aku kesah"..hb pun cam malu2 tuceng nak amik gambo...gambo satu tu sajer jer tepek fake tatoo (sebenornyer nak cover lengan wa yg cam bionic women...malu tau jenuh workout nak jadi cam JM tang tu mmg susah mau kasik firm...kalu kurang pun ciput ajer..huhu)..ada hb kata gambar ni hokey...ni mesti kes mau perli aku ni...ishhh...

Sekian sudah...jgn muntah2 tak baik depan rejeki...hehe






18 comments:

Iena said...

aku x pernah mkn kat chicken rice ship ni ko... cam x meransangkn nafsu mkn jer aku tgk... bek aku mkn kat restoran siam jer... dah confrm2 sedap! murah plak tu...

posh, jgn dulik ckp org... beraksikan gedix mmg wajib!
hidup wanita2 gedix cam ko n aku!

POSH76 said...

iena....aku mmg suker naikkan nafsu nafsi org...toi2 aku pun tak suker...mahal & not my taste..ni sbb layan hb...kang tak layan nusyuz la pulak...hehe

Afundi Iena...toi2 tapi gedix aku still keras tak macam ko...kena bnyk belajar lagik....hehe

Rinna said...

Amboi2 posing2 sakan yer.. Best nye tgk makanan yang tertayang tuh.. :)

iNa said...

yummy......lame x mkn Chic rice Shop...ni yg terangsang nk p mkn nie...eheheheh...




psstt...
sis posh..nti amik award kt blog ina yeee... :)

POSH76 said...

rinna...owner cam bese mesti mau posing punyer...haha..jgn nyampah eh...nampak jer sodap..tp cam tak kena jer dgn tekak I ...hehe

POSH76 said...

Ina...nyum2kan...i pun jarang p..hb nak layan ajer...p jgn tak pi...hehe

Ella said...

hmm tak sedap eh CRS?.
aku penah makan nasi ayam dialah..
tp tak suka itu sayur tauge..heheheheh

oMMy fiRuz said...

posh..eskrem mmg sedap
:P

POSH76 said...

ella....entah cam tak kono jer dgn tekak aku...asal mai mesti amik wantan...kunun2 tak mo makan nasi...aku apa jenis sayur pun aku telan dgn batang2 sekalik...hehe

POSH76 said...

ommy...walaupun takut gumuk...still nak nyum2 gak..hehe

E-RA said...

tiap kali bukak blog ko mesti aku lapar.. byk bnr makanannye...camnernak dietklu camni..huhuhuhuh

POSH76 said...

Era...ala ko tngk jer...jgn makan...hehe

The Biggest Loser Team said...

makin comel lak aku tgk ko ni posh...

M@ said...

eh bile duk renug..dress munga purple ni sebijik mcm baju ma..:)nanti free2 ma snap pakai.

POSH76 said...

kaseh...comel ada bnyk makna...refering to apa yek...hehe

POSH76 said...

Ma...beselah kt kan giler dress....kekedang mesti tersama...hehe

Mia-Ina said...

aduh.....ni la blog yg aku tgk ramai sungguh pengomen nya....bagus bagus posh..
tp, aku rs ko ni bertuah la..selalu aku tgk makan di restoran...aku? huhu..jrg sekali ...wah, sedap makan ye posh..tp maintain je body aku tgk..xde pun naik pe2...makin cute dress lg..hehe

POSH76 said...

Mia...aku tgh addicted ni...hehe..saja suka memeriahkan hidup...sbb aku pun suker jadi pengomen kat blog org...komen bukan kritakan...

Takde maknanyer lucky..sama jer...still kena diet gak...kalu tak mau ketembunan terserlah...

Ko tunggulah dah kahwin nanti...siap hb ko dah angkut ko p makan...jgn jadi cam aku sudah..b4 kahwin kuruih...dah kahwin kombang..huhuhu

Aku mmg giler dress...berani pakai dress camtu sbb lengan sudak sikit mengecil...hehe..tq dear..