Klik Jangan Tak Klik

Thursday, June 18, 2009

Anti Oksidan

Customer lum masuk lagi..ada can mau update lagi...actually aku nak update JJCM...kang komer dok kata kat aku...kuat makan pulak...huhu...ada ker patut...aku mmg kaki JJCM tapi idak ler kuat melantak...haha...mau rasa & komen ajer at the same time leh share dgn korangkan......aku pun manusia bese...yg kene diet & exercise gak...idak ler selalu ktorg JJCM....rasa2 nak lepas gian or we know the new place...baru lah JJCM...ni tadi baru member kasi tau WILLIAM(halal tau)...restorant paling sedap, big portion & murah kat area KELANA JAYA & kedai tu takdok sign board bley....tapi korang leh mintak apa saja berkenan di hati....cam bes ajer...mesti mau ajak hb this weekend...maybe korang pernah p kot...leh ler kasi informasi sikit...aku mintak restoran tu nyer gambo...dia bg gambo dia tgh minum dlm gelas besar....siap bg tau ribena laici RM4.50 ajer...nak jer aku swing mamat ni...stop citer pasal JJCM..kita citer pasal diet lak yek...

Ktorg kalu Monday to Friday...takkemana2 mmg dinner amik yg lite2 punyer..cover balik beb...weekend sudah hepi2 makan kan...kasiler perut rehat sikit...tngk my menu last nite...BROKOLI STEAM

Brokoli ni aku mmg suker makan steam compare to fry & boil...nanti ilang kestiman dia...jgn ler stim lama2 kang layu lak ilang zat...ini adalah menu wajib aku mesti amik every week...beside pitted prune or kalu budget terlebih sudah PRUNE INNER SHINE lerr...korang kalu dgr ada diskaun kasi tau sama wa yek...

buleh gak kalu mau makan gitu jer..sbb mmg sedap & crunchy...tapi saja mau tukar selera makan dgn bake beans...korang leh gak makan dgn cili sos or thousand island...sikit2 udah ler...tp kalu strictly diet toksah ler...makan jerlah plain...nak kurus tak...

Before take meal wajib makan buah dulu...jgn ler makan buah lepas meal...mmg ler korang dah tau saja mau citer...actually aku la ni hanya makan buah PLUM(kunun2 suit to my blood type)...tp dok cari2 asik takde ajer...ikut musim apa buah ni....amik ler GUAVA...bagus utk selim..sbb kandungan FIBRE dia..senang nak membuang....VIT C dia pun tinggi...it is local produk...dan2 sokonglah buah2an tempatan...

Pastu mesti mau minum susu yer....kalu nak diet elok sgt ler minum susu low fat...make u full...akunyer fav mesti HL marigold...psst kat JJ 2 kotak besau RM8.95..

Jebat ni ler rahsia aku makan2...tp balik kenalah meronggeng POCO2.....kalu mood aku up sikit baru buat aerobik...pandai makan pandai ler burn back...kalu makan ajer TEMBUN ler jawabnyer aku..hehe..tapi SIT UP & JUMPING JACK is a must ya....mesti mau bikin hari2..bukan senang mau selim..aku pun kekadang kerlaut gak..wakkakak...dah jangkit dgn Jebat ler pulok

yang ni pun walaupun utk MALE..kdg2 aku layan gak sbb instructor dia pompuan...more tu kick boxing...best gak & lencun....hubby beli kunun2 mau six pack....kojap jer...yelah workplace dia ada gym...eksen mentang2 tempat aku takde..

So rajin2 ler bersenam yek...

19 comments:

ikiqzana said...

posh.. dulu zana mcm ni gak. siap g califonia fitness lg.. setahun je join. bdn mmg cantik perut pon xde.

bila ada umh baru, dapur pon cantik, ari2 kena masak klu x suami nk buang dapur tu klu x masak... klu masak trpaksa la mkn...

pikir2 makan je la selagi bole makan.. sok2 klu dh sakit dh xde selera nk makan... coz dulu zana pernah sakit smpi 11 kilo turun. xde selera...

ikiqzana said...

posh.. bagus2 klu ada keinginn nk diet.. bila agaknyer zana nk diet. puasa pon x ganti lg.. hehehe..

ieda said...

salam posh

uik sedap2 .. makan brokoli steam .. hehe den jarang makan ... selalu buat grg jerk ...

hermm baru tahu kalau makan frood kena before meal .. yer ker .. heheh den selalu after meal amik food .. salah jalan lah erkkk

akula.kau.siapa? said...

haha.nice.bnyak info menarik^^

nak kene wat jugak ni.
ahakz.

KhairiL's said...

poco2 ekk

best tgk org menari poco2

hehe

jebat_durhaka said...

kalu aku buat poco poco kat umah kan posh..tentu terbalik umah anak aku kerjakan wakakaakak, ape ape pon time kasih le bg info kat aku

POSH76 said...

ikiqzana...la ni pun hang still menten cantik...tapi yerlah kalu workout lagi ler mantap...

Takper makan jer...but moderatelaa..jgn terlebih sudah...

toi2 kalu dah sakit nganga jer tngk org makan...dasatnyer 11kg...i pun mauuuu....hehe

Dah nasib badan mesti mau diet takut kombang cam dulu...takper zananyer body ok per...i lucky poser awal2 dah ganti...kalu tak i pun kerlautler jawabnyer...hehehe

POSH76 said...

Salam Ieda....sedap beb...tak cayo try ler...grg pun takper lagi ler sedap cuma kalu mau lebey zat jgn masak sgt & mix with others...

tulah psl mesti mau makan fruit dulu so biler mau amik meal perut sudah ful so automatik kt akan makan sikit & make ur digestion easier....

POSH76 said...

akulakosiapa...tq dear....rajin2lah singgah yek

Buat2 jgn tak buat...is for ur own good..

POSH76 said...

Khairil...takkan tngk jer....kasik joint ler...baru bess

POSH76 said...

Jebat...no poblem sharing is caringg...apa lagi ajakler anak & mini ko POCO2 skali...meriah beb...wakakakk...

Honeydy Love said...

honey jaga badan dengan yoga setiap pagi dan sebelum tido. u should try, and u will see the result.. :)

POSH76 said...

honey..patutla body hang lawa...good info..tp i kalu yoga ni ada kureng sikit..suka yg happening sikit..tp biler u mention tingin mau coba..tq

neezareef said...

mmg suke sama brokoli...mak aih ratah gitu je..tp x mo yg mentah arr...rebus ke goreng ngn sayo2 lain perghh...buh sos tiram lg meltupz

kikin said...

posh, g amek award kat blog kin. tq

kikin said...

allo posh g amek award kat blog kin

POSH76 said...

kikin...tq yer

iesma said...

huhu..
bestnyer dh ada cd poco2..nk carik gak nih..
:)) thanks poch bg informasi..

Nur Faziha said...

Hi..! cd poco-poco tu dah try.. senaman kegel tu lenguh2 dibuatnye.. kita buat cd paula abdul.. syok jugek.. pendek kata, kalau konsert jom heboh nak panggil penari tambahan pun boleh dah.. ahahaha!!!