Klik Jangan Tak Klik

Thursday, May 7, 2009

kurus ker

AMARAN: TULUN JGN MUNTAH...selalu org letak kat bawah..aku kasi tau awal2...

Saje jer nak share dgn korang....

Nak meroyan biler customer aku sorang ni dia mmg suka menyibuk pasal aku mengalah laki aku...tapi kalu dia sound menusuk kalbu tu...padahal saper tegur aku kembang jer mmg aku EMO pun...haha...tu sbb hubby berhati2 kalu nk tegur..

Itu dulu hokey skrg aku tak EMO dah betul apa yg diaorg cakap...aku pun tak sedar bile badan aku mengembang bagaikan baby dumex(kunun2 tak sedar padahal buat2 tak sedar..nasib baik cepat sedar kalu tk mau berkoyan2 naik...mau aku p SLIM WORLD ka WEIGHT MGMT ka...janji leh kurus......nasib baik under control...tapi ada part masih hazab lagi especially lower part that one tak leh nak buat per la...mmg kena exercise...walaupun kekadang mcm maless ajer kan...especially time nak peyed..lagi laa kemalasan berganda...but i make sure i mesti brisk walk at least...lagi satu kalu nak tau rahsia kekal langsing..KEKAL yer bukan nak kurus terus ...2 jam berdiri dalam sehari..so sape yg suka dodok ajer cam keje aku nie....sila2 lah berjalan2 yer....jab p amik air yg ker 3000ml..

Panjang nyer aku merepek...actually nak citer pasal customer aku ni...dia ni dulu mmg suka poji2 aku...tu yang aku cam PERASAAN jab...tapi tetiba last year dia leh tanya aku camni soklan yg sungguh menyakitkan ati" U ADA MASALAH KER" aku cam terkezut beruklaa..ingat cam dia nak prihatin kat aku la..aku apa lagi mengomel2 laa tak puas hati pasal kerja...gaji cikitlah..last2 dia leh jawab cam gini"SBB I PERASAN BADAN U MCM DAH NAIK SIKIT" kalu korang pun mesti hangin satu badan...aku rasa cam nak BOM jer dia ni...balik tu apa lagi meroyan kat hubby aku...sedih teramat...tu yg aku la ni GIGIH utk diet & w/out...

hello bukan pasal CUSTOMER ngong2 ni hokey...tapi sbb bile hubby ada bg hint2 aku cam tk caya...tp biler outsider komen baru aku sedar...

The best part tadi mai..sbb aku mmg tak tego dia lama dah..buruk kan perangai aku..kalu org cakap camtu terus tak mo layan..tapi sejak aku dah selim sikit nie...dia siap datang bg tau "U DAH KURUS YERK" & siap tanya berapa kilo u ilang..."kuang ajaq" betul..aku diam ajerla sambil kembang kuncup jab...sbb dia kata nampak beza sgt mesti dlm 8-10 kilo...chisss dia ingat aku berat sgt ka...agaknyer masa tu mmg aku tembam tembun ko....

tapi aku tak mudah lupa diri....aku akan teruskan juga...walaupun dah achieve target..aku nak live healthy hokey

Takmo kasi korang boring aku tepek la gambar yg katanya dah selim walaupun belum hahaha...lower part still poblem..slow2 la..

Dress baru beli tau...pakai dgn belt...asik2 belt nie...aku ada satu ajer...

Without belt...sian tau masa ni ...kucing aku tak makan lagi aku pose dulu..lambat dia makan....sori POSH...

"Menyampah tul dgn tuan aku ni..kejap2 tanya MAMA lawa tak"
Yang ni baju opis baru tau...aku suke look elegant....sbb kembang semangkuk ni susah nak try baju yg size kecik2

Yang ni dress yg sama pakai dgn jacket ...nice gak leh bawak p opis...

Baju ni beli kat JJ masa p secretary week ...baju ni ketat tu...kalu pakai mesti tersembul2..aku tak suker tau...tu yg simpan sampai berkurun..alhamdulilah smlm leh pakai.
Skirt tu beli kat JJ gak before married sbb bese suka pakai skirt dgn blouse masuk dalam...simpan kot2 leh pakai balik...amin gak smlm leh pakai...

Last but not least...gaya posing POYO jab...sejak biler la aku pandai guna perkataan cam gini..baju ni fit giler...especially tang perut & montot...simpan gak...smlm try leh pakai...
Abaikan background belakang tu yerk

12 comments:

luv_ma said...

sis..suka nya ma tgok..bju2 tu semua sngt cantek..n mmg sis kurus ramping:))
dress merah tu beli kat ne ya??

Mia-Ina said...

amboi mengancam nya gaya posh..jgn hubby melenting mrh..dah le..UPS!

Tp, real nya nampak kurus je...xde pe2 yg naik...mia x tahu le..sbb posh x posting gambar2 dahulu

ada baik gak posh letak gmbr dulu & terkini..jd boleh banding beza g...hehe..just opinion

"setiap kritikan la akan membuat kan kte lbh bersemangat utk sihat & kurus .....jadikan itu azimat, bukan 1 hinaan ye posh,"

Good luck

shi3la said...

chantekkkk...!!dahh chantekk la kak...dahh kurus dahh..targett akak sampaii maner nihh...takyahh ler kurus lagikk nanti tak chantekk kurus sgt..maintain jerk...

haku raser lamer tak masuk blog akak nihh..bkn tak sudi tapi mungkin haku terlepas pandang..sebab kdg2 haku masukk masih n3 yg samer...tapi kali nihh haku msk dah byk n3 akak buat yg haku tak study lagik..*wahhh study kau..hiks..*

maaf yer kak..skrgg jugakkk haku study..

neway TQ very much sebab selalu singgah blog haku...haku suker akak jengah blog haku n tinggalkan komen...

POSH76 said...

luvma - mana lagi kedai idaman ku itulah LUV IT..dekat THE CURVE
Ramping...haha lum lagi tahan napas tu...hihi....

Mia-hubby mmg angin ajer kalu cakap pasal customer ngong2 ni...kasi hubby jeless sikit...hahaha
gambar dulu...jenuh nak tepek..sbb biler kembang setaman tak brp suker amik gambar..mesti delete punyer...anyway good idea..nanti kt cari yer...
What u said is true..kdg2 kritikan tu bagus supaya kt tak lupa diri...

Shila- tq geng...takde makna nyer kuruih..banyak extra yg kena buang la yang oii...sampai kurus cekeding ..haha
Takper ko nyer blog mmg wajib tngk everyday...

Topsy-Turvy Mum said...

Woohooooo Poshhhh!!!

Hang makin slim! (tapi memang hang tak pernah mokmok pun)Mantaps..

wehh..cun hang nyer dressing..meletopss!!

POSH76 said...

Tq rox....lum selim lagi...saje jer nak kasi bakar semangat mau selim mcm hang..hehe

MyDreamWeight said...

posh aku rasa ofismate kau tu syok kat kau kot.sebab tu dia sibuk je pasal badan kau..tapikan badan kau skang mmg da mantap..lawa dah tuh.

POSH76 said...

kaseh...bukan opis mate...my customer...dia syiok pun bukan dapat pun ...bini org...nganga jerlah...hahaha

tehais said...

Lawa baju2 tu ;)

noor asyikin said...

wah makin kurus! cantik..ni apa email kak posh ni?kin nak email kejap , ni email kin hazelcharm@gmail.com

noor asyikin said...

kak, dah bape kg ni?kecik je nampak

POSH76 said...

haha mana ada kecik nyer...haha...