Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, March 3, 2009

Tado Kojo Cari Kojo

Betul ker idak loghat nogori ni ...belasah jerlah...tapi aku mmg suker belajar loghat2 negeri...walaupun aku org KEY ELL...katanyer..tapi adaler mix dgn PEROK..sbb parent both from PEROK...tapi sbbkan geng keje aku banyak org PG..aku pun sampai la ni dok hang...hang...sesuka ati sesedap rasa...hari ni aku dapat kenai dgn satu blogger kecek kelate...INTERESTING...aku suker ...sbb tu biler ada drama komedi pakai "LOGHAT NEGERI" aku suker dgr walaupon tak pahe (PAHAM)...paling susah nak understand..."KECEK KELATE"....paling aku suka PENENG & KEDAH......kecoh satu kg kalu cakap.happening..PERAK tak bnyk sgt...ganu pun best gak...ada "G" tu yg sedap didengar

Inilah aku dok menerai baju lagi...last2 aku terbeli gak...tp korang tekalah yg mana satu idaman kalbu...sok aku pakai...aku la ni suka beli baju yg leh pakai p opis & p jln2...jimat sikit...almaklumlah BUDGET...org sibuk kuruskan badan...aku dok sibuk beli baju...aku mmg suker sgt ikut trend ni...especially ONLINE...nasib baik la aku tak kahwin dgn DATO'...kalu tak best jugak aku perabihkan duit datok tu buat beli baju...just kidding...hubby wa baca ni mesti bengkek..." syg jgn marah k..main2 ajer"...







Mesti cina tu dok kata" apa bondola AMOI ni buat lama2 kat dalam...dia tak tau aku siap posing2 lagik..biler kuar buat muka toyer ajer....yelah aku skali amik 4/5 elai...kdg2 kalu budget tak mengizinkan aku cuba2 pastu aku blah"

dah habih citer pasal baju nak citer pasal diet & exercise lak...kan aku dah kembali ke pangkal jalan...INSAF katanyer...mlm tadi aku masak OAT...sedap laa makan OAT nie ari makan BUBOQ nasi...siaplah dgn appetizer GUAVA & SALAD+TELOR REBUS...kuning kasi buanglaa...MAIN COURSE dia OATlaa + sardin...simple ajer...tapi sedap sgt...tak caya korang try...


la ni pun aku dah start workout balik walaupon tak proper...buat gak ler...aku start balik exercise kat TOILET OPIS...mlm tadi patut nyer nak buat jog setempat + jumping jack...last2 perut sebelah kiri aku sakit giler...tak berani nak buat maybe sbb aku start diet balik kot...tu yg perut aku pening tu...

Bfast = kopi 0 (no more teh tarik...addicted aku ni)+ roti bakar...yg bestnyer hubby aku perli...eh roti ajer...tk nak NASI LEMAK / ROTI CANAI ker...eee rasa den nak cokik2 ajer laki aku ni...kang bile den kombang bising...tapi semangat aku kuat...aku buat BODO ajer...sampai opis dah standby green tea.."BOH" ajer...pastu dlm kul 1030am makan apple sjibik...yg hijo nyer...pastu snacking cam biasala RAISIN...mineral water back to normal...1/2 liter compulsory...masa aku ada poblem ari tu...air pun tak habis...lunch tadi pun makan roti ajer...la ni aku addicted makan roti yg ada biji2an tu....nak sebut tak reti laa...ROTI ORGANIK...mahal tapi berbaloi..dari aku dok makan mee goreng...nasi...baik aku makan roti organik tu..aku la ni pun dah SHOPPING kat kedai organik...terbaru beli sugar organik...lum try...berubahler sikit2...umur bukan muda lagi...kenala jaga....

Itu jelah untuk hari ni...kang korang boring lak...membebel jer pompuan nie...hehe

4 comments:

luv_ma said...

sis...cantek sume dress tu..suka sngt yg 1st.jeles lg..hehe

POSH76 said...

ipun suka gak...nanti nak beli ..leh pakai this friday...kalu u pakai lagi ler lawa...

-iLLa- said...

sis posh..baju nih cantik2 laa..soping complex mana nehh??

POSH76 said...

ala kat ikano ajer...sis kan biler lunch tak makan p la menerai sgl baju yg ada....baju kat sini murah2 tau..p la terai...