Klik Jangan Tak Klik

Thursday, March 19, 2009

Healthy Cooking

Apa punye tajuk daa. Tajuk bukan main speaking ENGLISH hehe...tapi isik cakap malay la..kang korang tk paham..yg sebenar aku yg tak berapa pandai nak mengarang dlm ENGLISH...tapi pelik kalu pasal KERJA aku expert lak...especially bantai staff thru email ...SARCASTIC email tu yg paling aku suka. Tak kira la ko tu boss ker, kuli batak boss ker. gundik boss ker. aku pedulik apa..ko baik dgn aku ..aku baik dgn ko..ko kureng asem dgn aku siap ko.." JGN BIAR DIRI MU DIBULI" ..

Oklah citer pasal diet akulah pulak buang masa jer citer pasal opis nie...


nilah oat yg aku masak mlm tadi...sedap giler..yg korang nampak timbul2 tu..hirisan ayam yg di grill..kan aku ada buat nasi ayam..tu kira balance laa ...tak baik membazir...jadik aku hiris2laa masuk dalam bubur OAT aku bg menyedapkan resepi aku nie

Sementara tunggu sos brokoli ni masak...aku stim brokoli ni dulu...brokoli ni elok stim dari goreng..tp aku kalu gorng pun still healthy sbb aku pakai OLIVE OIL...tapi stim lagi baguslah zat dia terpelihara...BROKOLI ni kan ANTIOKSIDAN...korang kalu nak AWET MUDA...rajin2laa makan brokoli

nilah rupanyer brokoli tu lepas aku curahkan sos ciptaan..senang, sihat & mengenyangkan..hubby wa komen sedap ...actually aku tingin nak makan brokoli lepas aku visit PEACHLILY nyer blog ..minah ni mmg cute sgt...dia nyer blog pun banyak healhty dishes..tapi aku modify ikut selera aku.

Sambil makan aku layan AF7...bukak2 ajer depa tgh bergaduh..pastu aku tngk RINI yg nyanyi tah apa2 tu dok bergaduh dgn QHAUD & ARIL...ala boring betullah AF kali nie...mula2 aku nak gak layan AF DIARY nie...pastu bile part si TIARA nyanyi aku jadik nyampah apahal lak dia ni nyanyi..bukannya sedap pun sore dia...dia ni nak train budak2 tu ker...dia nak glemer jer lebih..last aku cakap dlm ati dari aku layan mende takdak faedah nie baik aku buang lemax kat badanku...walaupun aku masih ada penyakit "M" tapi biler tngk geng CARI dah semakin selim..barulah aku semangat balik...aku mesti lawan mende2 mcm ni

Bila dah kenyang aku pun try ler nak start minum SUSU OMEGA balik...last2 susu tu rasa semacam terpaksa aku buang ...rupanyer dah lama..rasanya dah berbulan2 aku tak minum susu.patutlah rasa cam tulang2 ni nak rapuh kurang KALSIUM kot..pastu aku dah start active balik dgn exercise ...SUSU is a must kena masuk dalam diet aku. so disbbkan takdak susu...SOYABEAN pun habis...terpaksalah aku minum NESVITA..oklaa tu still healthykan....yg penting smlm aku still maintain takdak makanan berdosa masuk ke perut ku...

lepas tu mcm biasa aku WORKOUT dlm 40 minutes...ikut nasihat geng cari...kalu aku berjaya buat 40min x 5days = 200min...aku akan loose 0.5kg...aku tgh mencuba...hopefully aku berjaya before aku nak p next vacation....barulah aku leh pose maut...takper2 aku dah termuntah dulu...hehe

Tapi yg paling bestnyer aku tima email dari hubby aku...aku ni kan secretary...siap email kat dia remind apa dia kena buat ari ni...

email dari aku:
1. Bayar Astro Mak
2. Hantar mak umah syamsul....

reply fr hubby
Thanks B for the reminder. Appreciate that ! ... nanti kita bawak mak makan kat luar .. p gulam mee nak ? abg belanja la.

memangler sedap tapi diet aku KANTOI....tapi jgn risau aku lum ilang pedoman aku jwb kat hubby aku camni..sbb aku kena psiko diri aku:

Best nyer...nyum2....thanks dear...so lunch kena poser sbb nak makan sedap...

oklaa tu balance kan...idak ler aku kempunan...tp mee goreng special kat sini mmg sedap...tak caya korang p la cuba....nanti aku snap gambar...takper balik mlm kang aku pulun la workout..

6 comments:

Gorjes Ke?? said...

I kiut coz I eat healthy
(sila jgn hantar email SARCASTIC dekat saya)

POSH76 said...

percaya mmg terbukti...sarcastic email to utk officemate aku yg kerek aje...kengkwn takdelah hehe

shi3la said...

hermmm salam kenal kak..sayer link kan akak yer

POSH76 said...

boleh ajer.. i pun nak add u...

LotsOfLove-Pearls said...

Salam kenal..
nak jadik kawan..
hehe..

POSH76 said...

leh ajer ...i dah add u to my blog..