Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 10, 2012

Alamak Dah Raya Dulu!!!


Inilah lahiriah seorang wanita.....
nak buat lagu mana ingatkan leh ler puasa penuh sebulan....
tapi dah tgh puasa kantoi....red lightla pulak.....
bersyukur kerana masih ada haid....kang kalu takde
tandanya nak menopausela tu...bersyukur lagi sbb tak kena permulaan dan penghujung puasa
kalau tak jenuh nak ganti puasa cam tahun lepas 9 hari tu...
so aku harap next week bolehla puasa

bersyukur lagi sbb niat aku nak menunaikan terawikh seperti biasa 
dgn my family masih dikabulkan Allah S.W.T
dan dipermudahkan
 Dan alhamdullilah kami masih diberi kesempatan untuk berkumpul sekeluarga
menunaikan ibadah terawikh
dgn diimamkan oleh my younger brother
Mohd Ridzuan

Memang melelehla air mata bila dgr adik aku baca doa....entahlah satu perasaan yg sukar dilafazkan
nak2 bila dia baca surah al quran...lagi sayu rasanya
 Harap2 tradisi ini dapat diteruskan untuk tahun2 akan datang
untuk mengeratkan sillaturahim kami sekeluarga....

Psst: Pada sesiapa yg masih ada keluarga yg penting ibu dan bapa kita balikla jenguk diaorang....walaupun sekejap jgnla leka sgr dgn keje hingga kita lupakan kewajipan kita pada mereka....tak dapat digambarkan melihat wajah my parents sanggup masak apa saja mengikut kesukaan kami adik beradik tanpa mengeluh sedikit pun penat....tapi kita sbg anak mampukan kita...wallahulam...apa pun kita doakan yg terbaek utk ibu bapa kita...Ingat belum tentu kita akan bertemu di Ramadan akan datang.....jadi  rebutla segala peluang yg masih ada...amin...



18 comments:

norhidana said...

heheeh dana aritu menyambut pose kak, awal2 lg dh ponteng hehehe...
seronok lain mcm time pose nihkn kak, lg2 kalu dpt kumpul sesama ahli kuarga, berbuka n bersolat sama2

Neeza.Areef said...

sejuk tgk family u mcm nih
mmg parents ni klu anak2 blk je x kira mcm mana msti aada je msakan yg diorg sediakan

Chenta Eyfa Latieyfa said...

Anugerah Allah untuk kite sebagai pompuan.ah best nyer dpt terawih bersama family.saat yg slalu sye nanti.Time blk kg baru leh dpt suasana camni.hehehe

Mooniqueen said...

Tersentuh pulak ayat yang last tu... Thanks for reminder...

atty's said...

seronok dpt terawih bersama family..
kty kadang buat sendiri..kdg g masjid

Rasp said...

selamat hari raya sis hehehehe...

sangat suka kalo dapat berterawih berjemaah kat rumah bersama ahli keluarga kan sis...

memang feel dia extra skit...

diana said...

nak balik..
tapi keadaan tak mengizinkan...huhu..

YanaMIB said...

sy awl2 pose dh raya dulu..kekeke jgn la nk abeh pose kang kena lg..tggu la pas raya br dtg bendera merah..xlarat ohh nk ganti byk2 hari..huhu

Qhaifa Nur said...

dpt kumpul bersama2 keluarga, sembahyang sama2...terasa nikmatnya

SURIA AMANDA said...

selamat hari raya posh..along awal2 ari tu dah raya..hahahahah

Cho Zila said...

kitapun pontengni... kalau balik kampung memang xtvt sekeluarga sembahyang ramai2... miss...
ikutkan kita orang pompuanni lebih baik terawih kat rumah lagi...

NUNU EERA said...

i blu lgi.. klu kne ujg pn mcm xbest jgkkn.. xdpt nk pegi smyg rayer nnti.. :(

Lelaki Ini said...

bestnya kumpul ramai2!

Rinna said...

alhamdullilah seronoknyaa dpt berkumpul dan berterawih beramai2 gini..kan..

Mimy Hamid said...

aku tahun ni harapnya puasa penuh la..breastfeed baby mmg potensi penuh..amin...seronok nya family ko..best betul

noradzlina.kamdani said...

slmt ari raya..lama u senyap sunyi...

Delimasari said...

sonoknye ramai222 sekeluarga

Reena Onn said...

Huhuhu... i pun sama Posh.... lagik haru kena awal dan hujung bulan Ramadhan ni. Takpelah... walaupun sayu sebenarnya tapi kena think positive :)

Anyway terharu tengok gambar dan baca entry ni Posh :')