Klik Jangan Tak Klik

Monday, June 18, 2012

My 1st Poplook Dah Sampai Dan Terima Kasih PosLaju !!

Eksited terlebih
aku nikan bukan tak pernah la tapi sbb penah ada insiden 
tipah tertifu
beli online punyala meletop baju tu
sekali sampai kat tgn indah khabor dari rupa...
last2 aku humbankan jer baju tu....huhu
jadinyer bab nak ngorder online ni mmg la sgt2 berhati2 yer
especially baju
tapi sebelum nak ngoder "Poplook" ni punyala amik masa yg lama
siap review dulu pengalaman bloggers yg dah beli
ada yg kata bagus ada yg komen tidak
tapi dari experience aku yg 1st time beli aku paham kenapa depa komen camtu
nanti citer kemudian yer!!!

Ni citer dulu bab nak ngoder
punyala huru hara sbb tak paham term and condition 
"Poplook"
ingatkan kalu order on Saturday leh dapat on Monday
plan baek punyer guna alamat rumah
sbb amik cutikan....sekali sangkaan aku
salah...(phadan muka sendiri)
rupa2nya kalau order on Saturday....hari Selasa baru dapat
yelah pos laju mana open on Saturday apaa daaa
so kalau korang nak dapat the next day better order on weekdays yer
nasib baek jiran baek tlg amikkan my order kalau tak mau kempunan tunggu 
2 hari lagi untuk tukar alamat
suka dah sampai.... 
nice wrapping....
tapi mmg cekap la poplook ni....
siap ada invoice lagi....completekan....
bila korang ada leh check kat status akaun your
tracking number
Nila dressnyer...mati2 aku ingat kaler
merah rupanya sampai 
"Maroon"
Nilah rupanya dressnyer
model poplook semua takde kepalakan....haha
dia pakai cekci
aku pakai versi ada kepala versi tutup punya hehe
apa lagi nak citer pasap poplook ni yer
kalau korang ada any question..silala tanya jgn malu2...

Psst: Nanti kasi pose kat next entry yer...nanti kasi komen bess ker tak bess!!




27 comments:

Neeza.Areef said...

tingin gak nk bli dress dia tp still membelek2 lg

SURIA AMANDA said...

mcm terminat nak beli la...xper nanti i pi window soping kat situ..

YanaMIB said...

santek2..sy pn tgh nk cari2 dress gini..pakai dgn half cardigan..suwit woo..tp lom jmpe laghik yg berkenan..huhu =)

ratu siput said...

wah siap ada invoice yg bagus tu.kompiden skit kan.cantik baju ko bli ni walaupun maroon.dah pakai nanti update kat blog tau :)

lieyalatif said...

yeay!! dah sampai....posh upload cepat bile dah pakai...so far lieya de 3 tops beli ngan poplook...mmg puas hati la setakat nie...nak beli mcm posh tapi risau kalo die pendek n lieya pakai senteng...nanti posh pakai, n pos kat blog bagi tau yeak tinggi posh bape...boleh jadi guideline nak beli nanti....

[sutera kasih] said...

cantiknya ! nk jgk hehe

ieda said...

cantik ..
tapi dlm nie warna merah kan ..
x perlah , nak buat macam mana
wow .. seyess cekci ..
tapi kalau kita pakai inner lah kan .. kalau yg bertudung nie inner dan vest lagi lawa koot .. kena cari vest yg singkat sikit tuu ;)

wawa said...

lawa laa even maroon pun :)

Asyiqin Haulisah said...

wow cantiklah awak baju tu. saya tak pernah try beli nline lg. sbb takut dpt tak sesuai bdn.

NUNU EERA said...

sis.. material die ok x?? pnjg die ckp pnjg x utk org yg tinggi ?

norhidana said...

wahhh bgsnyer... cpt betul oder byr pastu tak yah tunggu lama dh dpt brg...
tak sbr nk tgk versi akak yg pakai... msti cun lg

DaZzlingLilLy said...

kalo kat pic mmg selalu beza skit kan dgn realiti..tapi ok jugak kaler maroon ni..u putih sesuai je kaler apa pun..

Rinna said...

Wahh cantiknyaa.. meletopss kalau Posh yang pakai.. :)

Fiza Nordin said...

cantiik juga dress tu. Sy suke merah! Maroon pun suke juge... Tp klu sy pakai camtuu mungkin nampak semakin ketot kot hahahaa jadi sy lebih suke tgk org pakai

Dee said...

dee dah pernah beli..budak2 opis dee gila shopping online kat poplook..so, ada yg design serupa tapi kaler lain2..hehehe..

adarnadzmie said...

cantikkk sgt... merahnya makngah...hehe

Mimy Hamid said...

aku teringin nak beli..rekomen yang size plus size nya..kalau ada la..

Hanif Idrus said...

Nampak anggun sekali baju ini

Hanif Idrus said...

Nampak anggun sekali baju ini

Eri-chan said...

cantikla...nanti tayang pakaila tunjuk kat blog...hehehe..

anyway i tak pernah beli baju2 kat online. suka rasa2 kain kat kedai. hehehe

IxoR@ said...

popular dah poplook ni kan... sy teringin gak nak mengorder online tp bila pikir balik... skrg ni bukan masa yg sesuai nak shopping baju... hmmm simpan niat tu dulu...

nanti2 la... bila dah kembali langsing... ceewwaaahhh!

;D

el said...

mati2 ada gambar hang pki dress tu
tunjuklah model sebenar hahahaha

Delimasari said...

color maroon pun cantik

cha said...

nicela sis :D

ct rahani said...

cantik.. x sabar nak tgk akak pose ngan dress nih.. :)

ibh_sue said...

Cantik la baju tu kak. Merah pulak tu, lg berseri.

Anonymous said...

Nak tnye , xphm la mse paymnt tu dia ada minx username n psword kat mybnk2u . Ape bnda ha tu?