Klik Jangan Tak Klik

Thursday, June 21, 2012

1st Poplook ~ Parker Maxi Dress Maroon!!

Sori yer geng semalam tak dpt nak hapdate...
sibuk bebeno...
tak leh langsung nak layan blog
Sebelum aku nak pose 
baju baru dari Poplook ni kasi korang tengok new collection dari 
Poplook ni yer...
kekadang kalu nasib baek siap kasi 20% diskaun
so masa tu kalau ada yg berkenan cepat2 la pilih yer
santekkan baju ni....

Jeng Jeng Jeng 
nilaa bajunya.....
 

pose kat kerusi urut
bess taw kerusi urut ni...mmg betul2 melegakan tapi jgn ler bayo RM1
rugi dapat 3 minit jer
kalau RM5 dalam 15minit
nak bess lagi bayo ler RM10
30 minit..aku tengok amoi kat sebelah siap tertido tido lagi
sedap sgt kot...sampai dah habis masa
 
kerusi tu bising suruh dia bangun hehe
 
Nilah dia bajunya...somel tak!!!
mula pakai rasa semacam maybe tak bese kot...
sbb baju tu nampak cam tergantung
tapi sebenarnya tak....
tapi bila dah lama pakai cam bess jer...
tak panas hokey...rasa sejuk jer
mcm rasa tak mo tanggal dah hahaha

 
tapi kalu boleh dinasihat kan pakaila 
cardigan yg cover punggung
especially yg bertudung....
 
kalu ikut my height 165cm...ni pun masih labuh
harus pakai heel...
tapi aku pakai wedges.....
sbb dress ni lenght 137cm
kira oklaa tu
 
overall puas hatila compare dgn baju material
butik online yg jual baju dari Hong Kong or Korea
or Thai fair
tu aku rasa ni
lagi better...walupun jahitan and design simple
yang penting selesa di badan...

Cuma satu tak tahan...bile org asik pandang2 jer
**kerakuyangterperasanhuhuhu**
 ...adohaii!!!ker depa pun minat dgn "Poplook"
yg paling aku rasa kot2 terserempak dgn design yg sama....yelah 
la ni dah ramai minat poplook hehe

Psst: sbb kekadang bila tengok dalam gambar cam sesuai dgn kita sekali beli alamek material and size kecikla pulak...tp kalau badan jenis petite  kecik molek mmg untung...baju apa pun leh sarung...


















30 comments:

atty's said...

cantik je posh pakai ..sesuai sgt

*SiRibenMerah said...

amboi.. chanteknyaaaaa.. sesuai la ngan u...

mamyharraz said...

cantik!
sesuai awk pakai dahlah tinggi lampai mmg cun lah.

el said...

siyes posh
lawo gilassss lah hang pki dress maroon tu

aku suka tgk pic hang posing ngan udang tu...sgtlah la lawo ok

haii nak gak try pakai
tp riso rmi msok ICU tgk aku pki cam bajet lawo..kahkahkahhhh mimpi la aku nk pki cam ni :)

A D I A said...

i suka poplook gak tapi tu la bila pakai terperasan sorang2. sbb fofular kan poplook ni takur tersama dengan orang lain heheh.

lieyalatif said...

ooo posh 165cm yeak...lebih kurang lieya laa jugak tu...tgk posh pakai cam okey jek tak labuh sgt tak tergantung sgt....bleh la lieya try beli jenis ni plak...selama ni dok beli tops jek.....

btw, mmg ko gorjes pun posh....

ieda said...

cantik beb ..
warna merah kena noo ngan mu yg putih nie .. den sukooo

beb .. nak order tapi dok pandai lahh pening tgk size dia .. nak baca size tuu huhuh

tuu dia sekali dan mu pakai belt ke macam mana tuu ??

ibh_sue said...

Kak posh yg pakai mmg cantik. :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

orang tinggi cantik la pakai :)

Mimy Hamid said...

org pandang ko sbb stylo ...cantik apa pesen baju ni..pop look dah kegilaan la beb..nasib aku plus size..huhu sselamat duit hahaha

kakcik said...

Kakcik rasa, kalau kakcik pakai mesti nampak macam sarung nangka! ;-)

mama tisya said...

sesuai ngan posh..org tgi selim melim senang nk bli dress...kerusi urut tu mmg melegakn dikala kepenatan & kelenguhan...ehehehe

Rasp said...

serious cantik lah sis...
nampak pun cam selesa jer baju tu...

Puan NuNu.. ;) said...

okey.. sis pki nmpk pnjg.. so blh la nk order.. :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sy mmg berkenan gak ngn dress ni tp pikir nyer pikir,
sy ni dhla kategori bonsai.. nnti leh sapu tanah plak..
haah, org slim tinggi cam awak shantek pe, sy ni jd baju tido lannti.. adooiii..

cha said...

cantikla serius lawa je sis pakai. nk pg tgk web poplook la jap huhu

miss fluffy said...

poplook byk bju santekk..hihi
santekk bju tu, merah plak tuh..:)

Zana Md Nordin said...

phewwitt
cam anak dara ler dear
cantik ler plak dress dari poplook tu
tp tulah...badan slim macam u sesuai ler dear
badan cam zana nie..kena di fikir2kan...

tp serius...mmg cantik

Rinna said...

Very the sesuai dan size pun cam menarik ngan posh..terletak je.. :)

ALoNa CintamaniszLite said...

merah tu...mmg warna menarik perhatian..tambah2 pulak si pemakainya ayu jelita..lagilah menambah tarikan, hihi

ct rahani said...

cantik sgt.. sesuai betul dgn sis.. :)

Mama Gee said...

lawaaaaaaa
g dh mmg pembeli setia kt Poplook...heheee

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhhhhh nice la..untung kn orang tinggi ley kai dress cam tu hehe

IxoR@ said...

cantik org tinggi lampai gayakan baju dress!

:)

Neeza.Areef said...

cantik sesuai ngn posh

Nurul Akmal said...

cantik..

Reena said...

Cantiknya Posh!! :) Eh, u beza 3 cm dari i. Hehehe

* FAR * said...

hahhaa.. minggu lepas pun sy baru beli baju poplook..

beli selai dulu test best tak.. best jugak.. servise dia pantaskan.. bank in semalam hari ni sampaikan..

syima zainudin said...

ka...sy minat yg sebelah warna ijau...dr kanan no 2...cmne nk cntct ye utk tau bahu labuh n pinggang???

syima zainudin said...

kak...sy minat drkanan no 2..sebelah ijau...cmne nk ctct eh...nk yau labuh..bahhu n pinggang dress ni??