Klik Jangan Tak Klik

Monday, December 12, 2011

Lunch Terakhir Hat Yai ~ Sulaiman Muslim Restaurant

Walaupun aku keje kat Selangor still bekerja dgn GIGIHnya
hari ni...walaupun kerja ker????
kerjala jugak sikit2 sbb customer KL kejekan 
nak buat lagu mana kenala kerojer
Lagipun Mr Y pun kene keje apalagi dari aku melangok 
kat omah tengok Mr Poposh baik aku kerojer
dapat gak update blog dan bayo hutang blogwalking
yang tertunggak beberapa hari ni
Seperti dimaklumkan citer Hat Yai kan belum habis
so aku masih mau sambung lagi...hehe
Ni merupakan lunch terakhir
kami kat Hat Yai
 di " Sulaiman Restaurant"
Macam biasa check it out the menu yang kami order yerr!!
 "Nasi Paprik" yg diorder oleh Mr Y presentation pun dah fail...rasa ala2 ajer
timun tu tak fresh daaa...aku ni pantang betulla bab2 camni
"Telor Dadar" oklaaaa sedapla jugak
"Ayam Masak Halia" rasanya ni..diorder oleh pasangan Mr and Mrs Zaidi
Always be my fav...." Kerabu Mangga"
yg ni jer menepati citarasa aku
kat sini kacang bese tak main yer
apa2pun mesti letak gajus yummy!!!!!!!!

"TomYam" kaler putih ni mmg rasanya mmg kureng!!!
tak sepower TomYam Thai sebenar
kalau org dok kata "TomYam" Thai tu sedap bebeno
tak semualaaa!!!
Tapi kalau dah lapo...jenuh nak cari restoran "Halal" hentam jerla labu
masa ni pun kami dah kehabisan duit Thai
nak pakai RM sikit punya susah
kata tauke tu rugi dapat RM...last2 pujuk punya pujuk
berjaya gak ler bayo RM...sbb mmg dah takmo tukat THB...dah nak balikkan buat
rugi jer

Psst: Paling bess sekali bayo jer brp RM yang ada...sbb masa tu mmg takde duit kecik...campurlaa duit RM dgn THB...nasib baik tauke tu baik hati...dia terima jer apa yg ada...kalau tak meh kita pi basuh pinggan beramai ramai haha

12 comments:

DaZzlingLilLy said...

diorang mmg pandai tau,time duit msia rendah mmg diorang taknak ambik,tapi kalo time duit msia tinggi blh jer terima..

lieyalatif said...

ye la sis....org kate kalo tomyam thailand rasenye sure kaw sedap sebab tu le tempat asalnyer...rupenye tak jugak yeak...nasib2 kot dpt kedai yg okey masaknyer....

Mimy Hamid said...

aku keje gak beb ..opis KL kan tp best jalan lenggang....laki aku je cuti tp bukan duk umah pun ..ada je hal dia..

beb memang gi hatyai makan je kan...tak sah kalau tak makan..tp senang jugak la dapat yang halal

Gieyana said...

Nasib baik tokey kedai tue nk terima gak MYR kan..nmpak sedap menu dia..:D

ct rahani said...

tomyam thai memang peberet sy.. tp kena carik yg betul2 pandai masak la.. kdg rasa ntah apa2 je kan..

seb baik leh guna RM sis.. kalau x sesia kena basuh pinggan kt belakang.. ekekeke..

diana said...

pakai timun semalam kot..
hehhehe

Mr feckry said...

teringin plak wa nak pi sane bile review blog lu

acan ketot said...

wahh..
sonok nye..
hu3..

Softtouch [Hanim] said...

ooo igtkan kalu thailand mana2 tom yam sedap rupenya xsemua lah yer..nasiblah sis dpt byr guna RM..kalu tak sislah pencuci pinggan paling cntik pernah sy tgk..hehehehee

gurau je yer sis..ampunnnn

SURIA AMANDA said...

LAMANYA TAK MAKAN TOMYAM..TETIBA TERBAYANG2 DEMITT....

Cik Ina Do Do Cheng said...

posh ciannya kena keja.. dasat ye kerabu mangga ada gajus, maveles. timun tak fresh, cik ina pun pantang. tak sedap.tomyam peberet.

el said...

tulah teringin nak mkn tomyam thai yg marbeles..nti kena taya org2 belah2 utara sn nun