Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, December 14, 2011

Ice Dome Hat Yai ~ Check It Outttt!!!

Mesti korang teruja nak tau apa yang ada kat dalam Ice Dome ni yer
 Make sure kalau korang mai sini tulunla pakai stokin
dan cover shoes mcm kasut sukan tu ker
sbb kami brutal datang main redah jer
without proper attire
depa hanya bagi jaket tebal 
dan sarung tangan jer
the rest will be at your own risk

but don't worry staff kat situ very the prihatin
depa akan standby jer kat situ incase apa2 jadi kat kita
takutla ada yg tak tahan dgn tahap kesejukan kat situ kang ada yg sesak nafas pulak
tapi sebelum korang masuk ke sana....depa akan bagi penerangan
peneranganla sgt...cakap bahasa omputeh pun tak lepas..
aku dah excited sgt nak masuk
aku peduli haper dgn briefing tu...entahla agak2 la kot kalu nak kasi briefing kat
pelancong make sure la leh cakap bahasa omputeh
ini dok berterabur bahasa Thai dgn omputeh!!!
 
Mula2 kami masuk jer mak aii sejuk giler... 
macam dok dalam fridge
mau tak giler atas bertutup bagai
tapi kaki pakai sandal jer bley!!!!
tapi dek sebab teruja nak tengok kat dalam tu
sejuk pun sejuklaa....
mula2 masuk jumpa "Penguin" 
comelkan cam hidup jer

Lepas tu jumpa "Panda" nak jumpa panda betul tak tau bila nak merasa
jadiler jumpa panda ice
Selain dari tu korang kalu mai sini 
"wajib" terai gelongsor ice aka ice slider ni
takut tak takut kena terai gak taw
rugi tak experience
aku dalam penakut tergedik gak nak mencuba
gerun gak ...masa nak turun tu okey
tapi landing time hamek kaw.....kecut perut...menjerit2 
tapi experience besss beb!!
you guyss should try okey

Yang ni rasanya tembok besar china kot...
dalam ni macam2 replika bangunan yang diperbuat dari Ice
(beselah aku suka pose ajer...apa2 info kekadang kelaut)
Lagipun masa mmg dah tak tahan tahap kesejukan yg sgt2 sejuk giler
tapi aku masih bertahan nak habiskan photoshoot kat dalam ni
camtulah gamaknya jadi model kan...susah camna pun still bertahan menten senyum!!!
Itupun tak dapat nak habiskan semua...sbb Mr Y dah tak tahan
siap cari EXIT nak keluar
nak tak nak aku kena keluar gak ler....tapi mmg enjoy!!!
besar gak ler tempat ni sampai berpisahla dgn Mr and Mrs Zaidi


Psst: Luahan hati pagi2 ni...walau macamana aku sedih ke hiba ke...blog nilah peneman dan pengubat hati aku...sekurang2nya aku masih mampu tersenyum untuk diri sendiri.....

11 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

posh pegi melancong ya..seronoknya..sy lum penah melacong luar dari malaysia..


thanx ya posh sudi tinggal jejak kt blog sy :)

lieyalatif said...

dasat sis..pakai sandal jek tu....tahan walau pun sejuk yeak...ye laaa kalo masuk kejap jek kang rugi plak kang....

mmg cantik2 laaa dlm tu...sonok tgk pic....ye laa, nak pegi ntah bile nye...dpt tumpang kegembiraan sis dlm tu pun dah okey dah.....

Isteri Encek Bard said...

bestnyerrrr.....

deaf-angel said...

sawadika

I am not aware there is so much to see at Hatyai.

macam2 tempat ni ko pegi. Yang tak tahan aku ingat tu penguin betul tadi ko pelok.

Delimasari said...

happening

Mimy Hamid said...

bestnya posh kat sini...tak dapat gi negara salji...rasa sejuk kat sini pun ok pe...feeling overseas...suka laaaaaaa...

Pepel BoNda AmaNi said...

wah bestnya main salji...xpa la..xdapat main salji btoi2..dapat salji cam nie pun kira ok la....

Mama Gee said...

seronoknyaaaa
merasa gak pakai baju tebal cam duk kat kutub tu yaa.... :)

el said...

siap ada baju sejuk pink n blue eh posh..sesuai la tu hehehehe

el nah naik gelungsur tu kt genting..kan ada tmpt ice kt situ...mmg ms nak turun tu ok jek..tp smpi jek kt bwh tu..giler kentang laju..smpi el jerit mummyyyyyyyyyyyy mummyyyyyyyyyy wakakakaka...lawak2

tp tgk kt ice dom hatyai ni lebih besar dr kt genting tu nok..mcm2 ada..

kt genting tu pun ada panda...hehehe

Softtouch [Hanim] said...

mcm best je sis....mcm2 ada dlm ice dome tu...sejuk sgt yer sis..ni kalu ada budak2 ni kene jg2lah kan sbb takut dorang xtahan sejuk

rasp said...

bestnya kat dlm tu...
leh feeling kenkonon kat obersea :)
nampak cam besar tempat nie sis...
bila lah i nak gi...