Klik Jangan Tak Klik

Thursday, September 8, 2011

Kes penderaan kucing Petknode ~ Jangan berani nak buli buli I yer!!!!!!!!!!!

Aku ni mmg jarang tengok berita
so kalau nak tahu berita pun baca blog
lately ni kan kecoh pasal
"kes penderaan kucing Petknode"
sebut jer pasal "kucing"
mmg aku sensitif sikit
ialah akukan peminat no satu kucing
So kalau ada kes penganiayaan kucing mmg tak leh tahan
rasa cam nak hempuk2 or pijak2 jer si pendera yang takde perikemanusiaan tu

Ingatkan baru jer habis citer pasal kes pijak kucing tu
dah habis ...kot2 dah insafla
la ni timbul pulak kes baru yang lagi menyedihkan
walaupun hanya binatang mereka juga berhak untuk hidup selesa
kerana mereka juga makhluk ciptaan tuhan

PETALING JAYA: Sebuah pusat penjagaan haiwan ‘diserbu’ pemilik haiwan selepas mendapati haiwan peliharaan mereka yang ditinggalkan di situ dibiarkan kelaparan sehingga ada yang mati di Damansara Damai, di sini, semalam.

Dalam serbuan jam 9.30 pagi itu, beberapa pemilik haiwan yang disertai 20 sukarelawan datang menuntut haiwan peliharaan mereka yang ditinggalkan di situ sejak 27 Ogos lalu sempena cuti Aidilfitri.

Menurut seorang sukarelawan yang hanya mahu dikenali sebagai Emi, 36, mereka mendapat maklumat mengenai pusat jagaan berkenaan di laman sosial facebook selepas beberapa pemilik menyelar perbuatan pemilik pusat terbabit yang menjaga haiwan peliharaan mereka sambil lewa dan dipulangkan dalam keadaan yang teruk.

“Mereka dijanjikan dengan penjagaan rapi sedangkan selepas dihantar pulang, haiwan peliharaan mereka kurus kering dan berbau busuk.

Ada ke patut owners PETKNODE ni pergi beraya tinggalkan kucing kat luar camtu jer
cage tu dahler kecik tu main sumbat banyak2
(kalau Mr Poposh confirm tak muat ni)
imagine ditinggalkan begitu saja untuk without foods & drinks
for 7-8 days
(giler babun apa...yang peliknya lalu pulak owners ni pi beraya dgn riang gumbira)

Inilah rupa pemilik PETKNODE bangsa melayu k

(buat malau bangsa sendiri jer...patutla montel makan hasil haram kucing)

...aku ingatkan non muslim ker

Shahrul Azuwan Bin Adanan

&

Yushairi Bin Khairuddin

Siap nak saman pet's owner yang menyaman diaorang dgn alasan

BODO sbb pet's owner ceroboh premis Petknode

(dah salah tu salahla mengaku dan bertaubatlaaa)

Siap keluarkan statement macam tak rasa bersalah langsung

"Kami memohon maaf kerana menyebabkan kucing2 pelanggan menjadi tertekan, kurang makan & minum..terabai kebajikannya disebabkan kekurangan dan kelemahan sendiri"

Senangnya minta maaf yer...ingat dgn maaf boleh ganti ke nyawa kucing yang dah mati tu...

To be continue part 2...aku lum puas hati lagi ni...geram!!!walaupun bukan Mr Poposh yang terlibat tapi aku faham perasaaan owner yang terlibat...

Cerita raya hold dulu sedihlah kawan Mr Poposh dianiaya sebegini

Psst: Hidup mati Mr Poposh biarlah dirumah ajer.....anak jiran pun aku susah nak beri kepercayaan inikan outsider..lagi tak leh caya..

19 comments:

atty's said...

patutnya macamana dia buat kucing2 tu ..buat lak kat diaorg camtu..
mana ler pegi sifat keperimanusiaan..dah takde nilai2 murni..langsung.

Pepel BoNda AmaNi said...

pagi tadi dengar topic kat hot fm..teringat kat ko..sayang kucing...heheheheh

YanaMIB said...

senang nya ayt mtk maaf..org dh htr tu siap byr bukannya murah..sedap hati je buat naya org mcm tu..sy bukan la peminat kucing..tp ni lbh kpd tanggungjawab dan amanh yg org dh bg kt kita..klu xreti jg kucing xyah la bukak pusat penjagaan segala..mmg mkn duit haram la tuh..grr *emo gak nih*

DaZzlingLilLy said...

betul tu sangat menyayat hati dgr ceta camni..kesian sgt kat si comel berbulu nih..

Nizam Ijam said...

hahaa..cian kucing2 tu kene buli..hehe :D

Bit Zamri said...

Kak posh, terima kasih la sbb tulis post ni. Saya pun baru tahu kes penderaan ni smlm dekat FB.. tp bila kak posh tulis ni, saya dah lagi paham pasal kes ni.. Ishhh jahat la dia dera kucing2...huhuhuhu...

Amie said...

sedihnya.....

Faerie_Princess said...

my aunt dulu buka cafe kat plaza tu.. selalu ler depa ni mkn kat situ.. my aunt gekar they all couple sbb selalu berdua jer ke mana2. x sangka lak jd mcm ni.. ni dh sembunyi mana2 lak.. tahu buat salah..

el said...

aduhhhhhhhhhhh malunya...bangsa melayu lak tu..nak plak x ngaku salah giler meren ke depa nieh...baru ku tau ape itu petknode..nama kedai tu eh
igtkan ape lah td

NuNu EeRa said...

i sde try cri tmpt ni tpi xjmp plk.. klu i jmp i lempag2 org tu.. Melayu plk tu.. mmg kejam..!

Shiela Rahim said...

pic yg kt atas dlm beg ikea tu sape???

Shiela Rahim said...

kaler lain....rupenye efek beg biru..jd poposh kelabu..huhuhu

Joy said...

sedih btul tgk pic kucing2 tu semua. nak2 yg 2 beranak mati tu.

Mimy Hamid said...

sedih giler weh penderaan kucing ni..aku geram giler...manusia giler..sesuka hati senang je nakminta maaf...cuba dia orang dera tak bg makan apa rasa..jiwa sentap ni...sedih tengok kucing mati

meaw said...

tak berperikemanusiaan betul...huhu...



p/s:salam eid fitr ya kak :D

syanasaid said...

aku ni even xsuke sgt kucing, tp bile dgr crite gini marah jugak la
zalim gile


tp dulu time kecik family aku bela kucing..yg heran dia suke sgt dtg kt aku padahal aku xsuke dia..hahaha jenuh aku lari dia dtg..haha

ALoNa CintamaniszLite said...

Huh...akak pun mmg geram ngan orang yg cenggini. Tak tau ke kucing ni binatang kesayangan rasulullah s.a.w?? menganiaya binatang terutama kucing mmg sgt menyakitkan hati!! takde perikemanusiaan betoi!!

Bitt (double IS) said...

saya bukan penggemar kucing jugak tapi tak de la sampai nak mendera...mcm mana la mereka fikir...tak sokakkk tak sokakkk saya kat tahi kucing bila jumpa kucing comel mau jugak di cium2 dan di gomol2...

ikiqzana said...

BODOH punyer owner.. xde otak la dorang ni.