Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, August 24, 2011

Semua menantu pakat tak masak!!!

Last weekend baru dapat buka puasa dgn PIL
itupun tak plan...main redah ajer...
Mr Y biasala ikut suka jer..kalau aku harus plan seminggu

Dok gak tanya Mr Y kot2 nak
masak Mee kari & bubur kacang hijau...
Mr Y kata tah yah laa
beli jer senang...
lagipun kitaorg nak keluar pi soping takut tak sempat ajer

Meh kita tengok menu2 berbuka ari tu...
buka puasa ni pun tak plan...
so menantu & MIL pun tak masak apa

Kurma yang besau betul!!!

Pencuci mulut...

Kuih muihnya....

Air tebu...salah satu...ada air lain jugak...

Sambal jering...fav pak mentua
aku seumur idup tak makan...orang minang sukala ni

Ikan pari bakar...

Teruja tengok kat blog...Suruh Mr Y beli...nasib baik sedap
cuma kuah cair...kalu mak aku ni mau kena sound...cair macam air lalu daaaa

Mr Y beli dia tau bini dia suka makan ikan ni...
tapi aku suka lembut..nak2 kalau yang ranggup

Masak lemak nangka...tak sentuh langsung...takut angin

Asam pedas pari sedap..ingat in law yang masak
sbb besenya dia yang masak
orang Melakakan...

Sambal kentang & Masak Lemak pucuk ubi
amikla sikit...sedap kuah tu tapi pucuk paku tu kerasss daaaa

Sate pun ada

Sementara tunggu waktu berbuka....posing dgn food yer...
hamik ko penuh satu meja...yang makannya

Jeng...jeng

**

**

**

**

**

Adalah seciput....family Mr Y ni adik beradik semua
lelaki yer

Ni tak plan kalau plan mau penuh rumah PIL
cucu ramai

menantu yang datang pun dua orang jer...
lagi dua org tak datang ....anak kecik
& lagi sorang pulak ada hal...hubby dia jer wakilkan...

Dah nak dekat hujung2 puasa ni dah tak koser nak masak


Psst: Apa2 pun tetap meriah.....yang penting kita dpt gembirakan hati org tua...

10 comments:

Rinna said...

Betul tuh gembirakan org tua selagi dia org masih ada di dunia ini kan.. seronok kan berbuka beramai2 gini..meriah.. :)

el said...

ikan keli mmg febret
siap smpi ke tulang2 dia el ratah hahahaha...tu dia food giler byk...
xpe2 yg penting meriah uuolz hahahaha

YanaMIB said...

wuii mmg meriah btol makanan..klu abes oke la kan..hihi~ sama la dh last² pose ni sonok lak dpt invitation buka kt luar..dapur berasap time sahur je =)

Rozita said...

wah...meriahnya lauk... kami jarang makan nasi..

Mimy Hamid said...

tak kisah la beb ..juadah berbeli pun meriah je aku nengok macam macam ada...pehhhhhhhhh...habis ke tak tu?? hehe

Pepel BoNda AmaNi said...

memang meriah penuh meja....hari tue tengok dalam ketuk2 ramadhan..shiela rusli masak sambal jering jugak...seumur hidup aku pun xpenah makan beb..jering..petai pun sama...

Eri-chan said...

byknya makanan...bawak balik tak? hehehe

Si Nuansa Eyqin said...

humaakkk aih banyak nau lauk.

Softtouch [Hanim] said...

meriahnya sis...penuh meja....

ieda said...

wah2 apa2 punn beb tetap meriah beli atau buat kan :)