Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 5, 2011

Sakura Kristal Ramadan Buffet 2011

Satu hari sebelum Ramadan
sempatla dinner kat Sakura Kristal
baca kat blog mcm bess sgt menu western kat sini
tu yang terai

Ni nombor meja kami...tapi menu promo tu aku tak teraila

Persekitaran kedai ni mmg cozy & bersih sebab tu dapat
"A"

Here's the menu

Rambang mata macam ada...western, asean...

Kalau korang boring tunggu order bolehla amik baca...
komik ala2 dragon ball ke apa tah pun ada untuk kids..

Tempat buat air

restoran ni halal yer...jgn risau...

kat sini konsep "open kitchen"
so korang leh ler tengok depa masak

Aku order westernlaaaa...pisau macam pisau nak potong bawang ajer

Mr Y order
jumbo "Tembikai Laici"
yang kecik tu aku punyer...sebab nanti aku nak paw air dia
hehe....bnyk tu macam jag...

Untuk peminat "Teh Tarik"
jgn ler order tak sedap langsung....sbb ni jenis guna mesin tekan2 tu
hampeh!!!nyesal aku order

FYI...air kat sini tak sedap yer....air lain tak tahulah...tp tembikai laici tu pun tak sedap
sedap aku buat lagi hehe

Tu dia aku punya order "chicken grill"....mula2 makan cam bess lama2 makan cam kureng...
coleslaw tu tak sedap sgt...tapi garlic bread tu sedap


Mr Y punya order mesti sedap
"Loh Fun Mee" betul ker tak
yang ni sedap & big portion
suruh dia order western tak nak pulak

Kat sini pun ada buffet ramadan
kot ada yang nak terai

Dewasa
RM43+
(RM47.30)
Kanak-kanak
RM23+

Kalau berminat ni Menu nya...kalau tak silap aku bukan daily
certain day jer ada Ramadan buffet

Psst: Bab servis kat sini mmg cepat...tp aku tak berkenan cara service depa letak makanan tak reti nak senyum muka masam jer...sekali jerlah aku datang...food pun bukannya sedap sgt + mahal lak tu...

11 comments:

Isteri Encek Bard said...

WAAAAA NAMPAK SANGAT MENYELERAKAN

el said...

posh tgk x smlm cenel 8tv program Best In the World..cite psl food..mmg sempoiiii..nti leh la terjah tmpt2 food yg best kt situ posh :)

ermm tgk mnu western tu cam sedap..tp tulah bila kena tekak..alamakkkk :(

ikiqzana said...

tu la nmpk cam kureng jer yg chicken grill tu..

Dee said...

alamak..sah dee takkan terjahlah..

Mimy Hamid said...

pernah makan sini...dah lama dah rasanya tahun 20007 kot...time tu taste okla not bad

Eri-chan said...

makanan Mr Y u nampak sedapla..

A D I A said...

oo dekat dgn rumah MIL i ni, selalu lalu je tapi tak penah masuk. i ingat restoran cina.

ratusiput said...

aku tahun ni terai taknak g param n buffet...edisi berjimat kononnya...ehehe...tp nnti nk try gak tembikai laici..

qellissa said...

Nampak macam sedap je beb..tapi macam mahal lak buffet ramadhan dia.

mummysyafie said...

ok gak harga kat situ kan. murah gak la..

| SUE | said...

Slalu pi makan kt cwgn Aeon Keramat je...