Klik Jangan Tak Klik

Monday, August 8, 2011

Berselindung Di Sebalik Kaabah bess citer ni

Mula mula tak nak layan sangat citer ni
yelah sejak puasa ni aku suka tidur awal
walau sedap mana pun aku tak layan aku lebih rela tidur
tapi makin dilayan bukan makin syiok tapi makin geram
dgn "Rina" lakonan mantap
Zarina (AF2)
(aku tengok lakunan dia ni makin lama makin bess pulak...padahal aku bukannya suka sgt pun
nak watak2 nampak baik tp sebenarnya jaat mmg berkesan..sbb ekperesi muka kot)
yang sebenarnya jahat tapi berpura2
alim...
(Ni mmg pantang tok nenek tullah..nak2 jenis yang berselubung bagai ni...pura2 alim tapi perangai ya amat)
Aku cukup geram...sampai tak sedar yang itu hanyalah lakonan semata2

Malas nak citer banyak
korang bacalah sinopsis ni

Drama Berselindung di Sebalik Kaabah ini akan menampilkan lakonan hebat Zarina Zainoordin (Zarina AF) sebagai Rina, Izreen Azminda (Cikgu Zakiah Juvana ) sebagai Maya , Didie Alias, Eizlan Yusof sebagai Datuk Kamal dan juga Fir AF sebagai Remy

Rina seorang gadis bertudung tetapi sebenarnya di sebalik imej bertudung itu dia adalah perempuan jahat yang sentiasa bertindak mengikut nafsu syaitan. Rina memakai tudung kerana menyembunyikan perutnya yang mengandungkan anak luar nikah teman lelakinya, Iskandar. Rina mempunyai adik bernama Maya.

Ayah mereka, Datuk Jamal menyayangi Rina yang dilihat sopan daripada Maya. Rina ingin merampas Remy, teman lelaki Maya untuk menjadi pak sanggup kerana Iskandar tidak mahu bertanggungjawab dan sudah melarikan diri.

Tiba-tiba muncul pula Mak Yam yang mendakwa seorang anak Datuk Jamal itu adalah anak kandungnya yang dia tukarkan dulu.

Nak lebih trill lagi korang kena tengok sendiri....bagus untuk menginsafkan diri
nak2 yang suka menipu untuk kepentingan sendiri sampai tak kenal siapa yang ditipunyer
mak...ayah...adik beradik...
dosa belakang kira...
sampai sanggup kata yang diri tu kunun2 ada penyakit barahla...jantunglaa...
(Allah kasi betul2 penyakit tu baru tau)
gimik camni aku dah biasa sgt dgr.....mestila orang terpedaya sbb kesian
pastu guna isu tudung...asal pakai tudung jer baik...yang free hair jer tak baiknyer cepat ajer
kena tempias...
So don't judge a book by its cover....yang kalau bertudung tu buatla cara betul2 bertudung...
jgn ler memalukan agama sendiri...

Anyway tabik spring pada pengarah drama ni...sbb bess sangat sampai aku tak tahu siapa pengarahnya...

Kot kot ada yang terbabas tak tengok lagi...jgn risau ASTRO kan suka jer ulang tayang.

Psst: Moral of the story kalau nak menipu ke apa ker jgnla sampai guna isu agama ataupun sebut2 nama Allah..

19 comments:

Mr feckry said...

yang tak ade astro macam gua, camne

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Ada gak tgk semalam, mmg kne maki n carut je zarina AF dalam twitter.. hehehehe~

syanasaid said...

mmg best jek baca sinopsis dia
harap2 lps ni tak terbabas la nk tgk

yaya | mohd said...

wahh..cm best je..thnks sbb share cte :)

YanaMIB said...

astro ria ke sis?? aiseyy sy pn jenis tido awl gak aa bln2 pose ni..huhu~

Mimy Hamid said...

aku terbabas citer ni padahal astro dah remind tarikh cite rni leh lupa lak..jalan citer menarik...zarina skrng suka berlakon watak camni kan....menjadik lak tu

atty's said...

lom penah lagi tgk citer nie
zarina af2 kalau tak silap

CikLilyPutih said...

tak sempat tengok lah mlm tadi.. dlm kete masa tuh huhuhu

Va Va Voom said...

hmmm mcm besh ja cerita ni..

FaRah Baharom said...

tengok dah separuh jalan aje..:)
tapi best..penuh pengajaran.

Rinna said...

Tak sempat nak layan semalam.. nanti leh tgk ulangan je laa.. :)

ieda said...

uhuhuhhu memang best citer nie .. tapi tulah x daya dah bila berbuka tuu banyak agenda lain huhuh

Dee said...

channel brp ni? selalu nmpk iklan tp lupa lak channel berapa..

ratusiput said...

tak bape nk sempat nk tgk tv skang..kena tggu ulangan ni..

Pepel BoNda AmaNi said...

aku baru tengok ulangan semalam...huhuh memang jahat dia berkesan kan...

el said...

betul tu skrg ni lakonan dia makin mantap
tp yg lg mantap dia skrg tgh hit lagu dangdut gelek gilerrrr weiiii ngeri lak tgk..kahkahkahhhhhhhhhh

ritu tgk drama 100 hari kematian..scary uuuu kt tv1

mummysyafie said...

zarina ni mmg berbakat. kalau berlakon tu beriya2 dier menghayati watak.

Shu Shinju said...

ala..x sempat tgk.. nanti tengok ulangan lah..

White_roses said...

first of all thankx for dropping by my blog. secondly, yes, i pun dah tengok citer nie. Memang best...i think Zarina AF tu memang berbakat dalam lakonan.