Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, March 2, 2011

The Manhattan Fish Market & kemana menghilang

Thanks sebab ada yang sudi bertanya kemana "hilangnya" posh76 yer...
alhamdullilah aku masih ada & masih sihat
kalau dah "takde" nanti minta Mr Y buat pengumuman kat blog
Aku menghilangkan "diri" buat seketika untuk mencari ketenangan kunun2nya
nak tau citer selanjutnya aku belum habislaaaa nak susun atur entry tu lagi
tunggu yer!!!!

Pencarian 88888 masih diteruskan rajin2 la singgah ke sini....
insyallah walaupun raya cina dah habis...angpow tu tetap akan aku bagi
k....

so apa kata u all jamu mata nak2 waktu lunch ni
dgn
"The Manhattan Fish Market"
kat Ikano....
Aku puasa hari ni....jadi tak leh tengok lama2 hehe
patutnya puasa Isnin ...Khamis lagi afdal...
tapiiiii ada sebabnya..sat lagi kasi tau naaaaa
untuk yang kaki shopping suka ni hehe

Meh kita tengok menu2 yang ada...sudah tentula "fish" & seafoodkan

macam2 ada...aku pun tak tahu nak pilih yang mana tengok semua pun sodap

meh check it out apa pilihan menu yang kami order....

Macam biasa sebelum tengok menu2 tu harusla adap gambo aku dulu hehe
deko2 pun dah mcm ala2 laut gitu

Makan berkalori tinggi haruslah order ais kosong ajer....
mula2 aku gedik gak nak order air sedap2
tapi tengok air dalam tu cam tak bess ajer..
pastu tingin lak nak order dessert so kemanisan harusla dikurangkan
(pale otak dok fikir ice blended yummy!!!....tak pun latte...)
tak lama tu aku cam dah boring dgn food yang ada
tingin pulak nak pahitkan lidah mintakla latte ada ker patut dia kata
mesin rosak...sabo jelah...malas aku nak komplen...Mr Y pun pujuk takper2 kita p minum
kat mamax...ada ke patut...mamax mana ada latte hampeehhh...
habis cerita pasal beverage meh tengok menu yang kami makan yer

Aku tau aku tak berani nak order meal...sbbkan portion yang besar
jadi untuk pembuka selera & juga meal
kami makan share2 sbb selalu tak habis...kang membazir...
aku orderla mushroom goreng ni...mula2 sedap lama2 jadi muak....tak nak kasi muak mintaklaaa sos cili....kalau malay tu malay gak hehe

Mr Y punya order....fish & chip....mula2 sedap lama2 Mr Y pun tak habis
bnyk cantik mau tolak kat aku.....aku pun tak lalu gak...sbb aku dah makan chips tu pun dah kenyang....nasib baik tak order main meal....

balance tak habis tu....banyak gak so kami tapauler....

tadikan kata nak rasa dessert ....Mr Y order Tiramisu

meh aku terai dulu.....sedap ker tak...love letter tu sudah semestinya aku yang punya

pandangan dari atas kasi korang terliur...sedap...lembik2 rasa coklat

Ini aku yang punya....brownies ice cream....sedap sungguh tp dek sebabkan dah kekenyangan sgt
jadi makan pun ala2 manja..

kekadang aku pelik macamana orang boleh makan start dari appetizer...main meal kemudian dessert...tak senak ke perut diaorang...apa punya soklaaa daa....

Here's the bill....oklaaa less than RM50...worth it kan....

Pengabeh citer takdenyer aku nak kemamax buat tambah kalori...baliklaaaa

Pengumuman hari ni MIL aku akan berangkat ke tanah suci untuk mengerjakan
Umrah...moga2 MIL aku akan dapat umrah mabrur dan selamat pergi & balik amin


Psst: Frankly speaking aku kureng tul dgn menu kat sini...aku rasa kembang jer tekak....kot mana pun sedap makan kita gak hehe

23 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kina pun pose jugak nie...alamakkk!!!

terliur skt. dah sudahhhhhhhhh!!

-kak LiMaH- said...

ha'ah serius missss u so much...

alhamdulillah u sihat sis....
ermmmm

tudia skali hupdate crita bab makan..eheheheheheh

Pembawa_Wacana said...

Suka makan brownies... he he he

atty's said...

sedapnya , penah makan kat sini sekali je.berthn sudah

MiYOKO SuKi said...

lama tak singgh sini..

rupa2nye tuan blog lama tak update ek...pegi mana ye...

penah try mkn kt sini...tp, cam biasa2 je...tak sedap sgt..

ratusiput said...

windu kat ko! :) aku tak pernah masuk manhattan lg sbb dpt review dr ramai blogger gak kate tak bape nk sedap n kena kat tekak.pastu mahal...tp maybe ade something yg sdp gak kan cuma tak tau n kena try...mudah mudahan mil ko slamat pegi n balik..

NM02 said...

terlioooqqqqqqqqq!

Isteri Yang Comel said...

selamat bengkat kje tanah suci.... AMIn

SURIA AMANDA said...

uik...sedapnyaaaa..

Rinna said...

Hmm..nampak cam sedap je makan kat situ.. tak penah lagik singgah..hehehe..

Moga MIL Posh selamat pergi dan balik dan mendapat umrah yg mabrur.. :)

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

perwghhh! seb bek kenyang lagi time nie.. law x, meleleh tgk hang makan kat merket ikan man hattanneh... huhuh~

Sedap toi eh? tak le mahal pong.. =D

YanaMIB said...

pernah try sekali je mkn kt cni..sama la tekak xleh trima sgt food dia..haha...=)

ieda said...

wah2 menahan menu nie .. sedap2 .. memang best manhantan rest nie kan ..:)

aah lama tul mu menghilang beb .. jgn lupe story2 ekrkkk

el said...

mmg pun mula2 je tgk makkk ai sedap lapo2..tp dah mkn n lama2 rasa muak...
kalo nak gi sini baik amek set tuk sorg jek xlah rugi sgt...

AngahSayang2314 said...

uittt sedap tue....

apa pun semoga dia dpt umrah yg mabrur amin....

Mr feckry said...

peh..sedapnye

SyaNa said...

kedai ni da jd menu tobat aku
ari tu makan muak ko
hahaa x masuk da tu 1st & last la try
tp brownies + eskem tu mmg mengancam
me like dessert gini

Dee said...

sesekali bolehlah mkn fish manhattan tu..sedap gak..moga MIL sis selamat pergi dan balik ye..

Softtouch [Hanim] said...

lamanya sis mghilang rindulah..

xpenrha mkn MFM ni sis..sy pun pelik mcm man alah org boleh order yg complete course meal tu...kalu sy pun mesti order mcm sis ngan mr y..share2 gitu..

Kaseh said...

hang try ceaser salad dia..buleh la tahan...

moga MIL mu selamat menjalani ibadah umrah dan pulang kesini dgn selamat..aminn..

Delimasari said...

semoga selamat pergi dan balik

Nashays said...

tq posh...shay pon dah lama x pose sunat..muahahaha

aniwei MFM mmg kureng ar..ms mula2 jer sedap p lelama muak..hihiii

mr_mrs mikko said...

seriusss aku lapo weh baca entry ko..
jrg aku masuk manhattan ni..
sbb prnh masuk..
mcm x berapa in ngan tekak aku.. hihi