Klik Jangan Tak Klik

Friday, February 18, 2011

Makanan Pak Arab

0Hari Jumaatkan penghulu segala hari
harusla review makanan ala2 islamic

La ni mmg makanan Arab tgh "Hot" kan
so tingin la nak makan
jalan2 kat area Shah Alam

so terjumpala restoran ni.....

Owner dia bukan pak arab tapi orang melayu

Meh tengok menu apa yang special....rambang mata tapi tak reti nak pilih mana satu
aku pun bukannya pandai pilih "arabic food" ni

Nama menu pun pelik2...

Minuman biasa pun ada.....kalau ikutkan nak order
"mint tea" tp tengok lain macam jer terus tak jadi

Minuman dari arab.....Mr Y suruh aku terai tp aku minuman camni
ada kureng sikit

Jangan risau...yang ni halal punya....botol jer lagu tu

Selingan sementara menunggu hidangan...

Dah tak berani order yang pelik2 order yang ada nasi
mak aii portion besau...leh kongsi 2 orang...
Mr Y pi order ayam rebus....

Aku order yang roasted punya....

Dihidangkan bersama sup arab & sambal ....sup tu cam kureng sikit...
tapi nasi tu sedap....lagi satu nak komen tomato & timun tu tak fresh..
kalau nak meniaga kalau boleh biarlah sayur2 tu freshkan...
tapi lada hijau tu makan dgn nasi arab mmg sedap
perah pulak dgn limau nipis

Makanan dah sampai jemputlah makan yer
Ice cream pun ada....kalau ada budak2 mesti suka ni

Tapi restoran ni food dia tak berapa trill sgt
harus cari yang betul "arab cuisine"
tapi dari segi harga sini murah sikit...

Psst: Lepas jer kita org nak blah tu...ada geng pak arab datang makan...baguslah depa ni kot mana pun tetap ingat makanan negara sendiri

26 comments:

Isteri Yang Comel said...

WAH NAMPAK SEDAP

perondajaketbiru74 said...

hmmmm nmpk sedap gua pun peminat makanan arab ni sll pg kat keramat Saba Restaurant.

Mr feckry said...

larat ke lu telan sepinggan nasi arab tu

atty's said...

setakat ni kty pnah makan nasi arab sekali je..bila lah terai lagi nie

ratusiput said...

makan arab kenala ikut style portion arab...besau...ehehe..tp not bad murah gakla rega dia kan...

YanaMIB said...

mknan arab yg sdp kt area cyberjaya..xingt nama restoren tu..nasi dia lemak berkrim..lauk pn sdp sgt! dkt dgn terminal kt cyberjaya nih~ =)

cikida said...

bestnyeee mkn2..=)))

Rinna said...

Wow sedapnyaa..teringat makan makanan arab hari tuh.. Memang kalau makan makana arab portion dia besor2..leh 2 orang makan.. :) Suka mint tea dia org..sedap.. :)

AngahSayang2314 said...

cedap tueee tapi bab ayam rebus tue tak syok la

el said...

teringin pulak nk mkn makanan arab ni bila tgk posh mkn hahahaha...

Rozuan Ismail said...

suka roti arab..sedap..huhu

p/s jom borak pasal fesyen di blog wan

rasp said...

me lum try makanan arab lagi...
tapi "Tarbush" tu arab lah kan...
kalo kat situ dah pernah try...
portion dorang mmg besar lah sis..
gamaknya sbb pak arab nie semua kuat makan kot kan...

SyaNa said...

beb aku pernah mkn yg kt area jln ampang tu
deret2 umah banglo..
yg tu mmg org arab pny
mmg hot spot situ..happening gile mlm2

Azmiezas said...

nasib baik akak tak minat masakan Pak Arab, kalau x, sudah tentu di terjah..hehehe

NUNU EERA said...

org arab bdn besar n dorg leh je abeskn.. kite kne share 2org la.. bru romantik.. huk2..

Dee said...

skrg ni restoran arab merata tempat..kt mana2 pun ada..dee pun x try2 lagi..orang kata air barbican tu sedap..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

lum penah terai lagi arabic food nie...

Lady of Leisure said...

selain masakkan india, masakkan arab pun ku suka jugak, pendek kata mmg suka makanan yg banyak spices ni hehe..
btw, poposh apa khabar? rindu dia la

Softtouch [Hanim] said...

xpernah mkn mkanan arab lagi..teringin nk try tp kena cr yg betul2 punya kedai arab...

Shu Shinju said...

nape makanan arab diorang suka letak banyak2???

Eri-chan said...

skrg mmg tgh femes makanan dari negara2 arab sana. kita suka try makanan pakisatan skrg ni..hehe...asal dah makan lupa lak nak amik gambo makanan..

pak long said...

salam...
sedapnyer.....nanti nak la terai makanan arab tu...

Ermayum said...

hmm nampak sedap cam tempat lain gak shah alam sec bape ni dear?

Izan said...

kenapa akhir2 ni ramai yang tayang makanan arab... ni yang buat teringin ni =)

Yastro said...

Barbrican kalau nak rasa yg sodap sikit amik perisa buah delima...yg len2 tu agak kureng arr

Delimasari said...

mmg popular skrg ni Nasi ARAB
baru mnggu lepas cuba, try
sedap jugak pkwe ku nk lamb curry
layannnnnnn