Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, February 22, 2011

Antara sihat dgn tak sihat

Mr Y kan takde weekend sibuk p Riding sampai ke Endau Rompin..
me tak ikut...so dok breakfastlaaa kat rumah
sorang sorang....

Chicken sandwich dgn omlette...
letak "black pepper" bnyk2
bagus untuk kesihatan sebab boleh buang angin dalam badan &
bagus untuk penghadaman
alaa contoh terbaik tengok orang "pantang" lepas bersalin
terbuktu kebaikannyakan
sebab tu aku suka sgt tengok orang pantang makan
nasi + lada hitam + ikan bilis goreng
patutla body leh cantek lebih dari anak dara lepas bersalin
sebab pemakanan yang terjaga & makan jamu

tak dapat feeling lepak kat Starbucks...kat rumah pun leh jadi Starbucks
"latte satu"

A good combination....sandwich tu kira healthy foodlaaakan
latte pun bagus for morning kick start...so semangat sikit pagi ni...

Ini pun sihat.....diet yang sesuai untuk yang berdarah O...mmg aku crazy with brokoli..
daging tu aku kureng sikit....tp dah ada
buat jerlaa sebagai laukkan..

Memang nasi lemak bukan sarapan terbaik...tp sekali sekala apa salahnyer
so nak kasi healthy combinelaaa makan dgn brokoli..
barulah menyihatkan...hehe

Psst: Makanan camni mmg kenyang sampai ke lunch.....hehe

18 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

fuh sedap tu sis...terliur plak tgk...lagi sayur brokoli ngan daging tu....mmg nampak yummy......takpe sis, u maintain slim lagi.....don worry lah....heheehehe

Mr feckry said...

sedap la wei..

NM02 said...

oh ye ke... saya juga darah o. saya juge suker brokoli. baru je terpk nak rebus brokoli n karet, pastu cicah tauzen ailen dan sos.

atty's said...

kty pun suka giler sayur brokoli nie..

tuh nampak nasi lemak .cam shedap je..

el said...

brokoli mmg sedap...
ye ke org pantang ni jaga badan
rsnye x kot sbb lg bertambah2 berat sbb mkn x hengat....hehehehe

YanaMIB said...

su juga gila broccoli..sedap! ^_^

Isteri Yang Comel said...

healty food

SyaNa said...

eh aku pn darah O
pasni aku bedal brokoli byk2
sedap la menu2 ko ni beb

Kaseh said...

nampak scramble eggs ngan bread tu terus rasa macam nak.. terus bgn n ke dapur masak sendiri ...

ratusiput said...

mkn camni pun dh tahap kenyang mls nk bangun..ehehe...

Rama2Ungu said...

hohoho..mmg nasi lemak ialah musuh bagi org berdiet..kehkehkeh..tapi skali skala nak jugak pulun...

-aNida OtHmaN- said...

ehehehehe..
xpa sis sekali skala..kan selalu kan......

ermmmm btoi tuh..makan pagik mcm tuh...sampai lunch tak lapaq g wooo

Rinna said...

Wooww sedap tul makan nasik lemak..ngan brokoli tuh.. :)

AngahSayang2314 said...

sesekali kalau pekena nasi lemak memang mabeloss.. hehehe.... kalau selalu oppssss tak mo...tak mo..

qellissa said...

i suka omelet, tul ke klu mkn lada hitam sekali leh badan cantek?

Nashays said...

pon ske brokoli :)

rasp said...

oooo i suka makan sandwich chicken sis...
brokoli plak fav my kids...

lily lotus said...

kompem kenyang tahap gaban ni sis :D sesilap sampai ke malam..hehe