Klik Jangan Tak Klik

Monday, July 5, 2010

korang suker nombor berapa yer

PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY
h/p string bling2
kalu tak suker purple buleh pilih kaler lain

Pen hello kitty

tali h/p cuma kiut ada patung bunny jer

FM hello kitty

Cermin Ajaib
(mirror mirror...who's the pretiest....hehe)


Apsal bila aku buat entry ni teringat kat QELLISSA
(fanatik to hello kitty gak minah ni)

Aku nak minta tulun korang pilih
yang mana satu pilihan hati korang
komen sekali kenapa korang suker hadiah ni

jgn lupa letak Nombor hadiah tersebut
+ your komen

Komen terbaik juger akan menerima hadiah
berdasarkan hadiah yg dipilih
Tarikh tutup sampai
5/7/2010...naper sampai date ni
sebab adalahhhh
(next entry...sedey ni)

Aku tau korang mesti ingat aku dah lupa janji nak kasik hadiah
kat korang...mana buleh korangkan buah hati aku
mestila aku ingat cuma bulan JUNE ni mcm2 hal yg berlaku kat aku
DUGAAN bertimpa2..jadi harap coming JULY ni semua back in order
so masa adalah sgt2 tidak mengizinkan

Psst: Juri yg akan pilih komen terbaek ialah Mr Y...so mana taw nasib korang baik...cubalah hehe






32 comments:

Mimy Hamid said...

no.5 kerana aku tak leh berpisah ngan cermin...setiap masa ketika tak de cermin pincang la hidup ku...hehe

makdara terdiva said...

no. 3..sebab hp string tu nmpk comey jer kalau letak kt hp..hehehe..mmg sedondonlah nanti tuan hp dgn hp string tu..haha!

qellissa said...

Bismillahhirrahmnirahim, ni I nak jawab ni babe... mmg febret i tu helo kitty tu..rambang mata nak pilih mane satu pilihan hati...tp kan i da tau mane yg i kenan...my angser is:








i suker yang nombor 4 itu FM helo kitty...sebab nya kerana i ni minat kumpul FM and dlm masa yg sama i pon minat giler ngan helo kitty..satu kombinasi yg sgt baik klu u nak bg hadiah tu spesel kat i..muahahaha..
p/s: Mr Y..pilih lah daku jd pacarmu...opppsss silap..

myda said...

no.5..
sebab kiter xder cermin ...hehe....
ader jer pecah..

Wahida Nasution Thakhrim said...

suka no.1 sebab ada bling2..

y@n@ M!B said...

yg no 1 dan 3 memang tak bleh nak suka sebab hp sy xde lobang nak sangkut tali² tu..ngee~

yang no 4 juga tak boleh nk suka sebab saya jarang buka peti ais *apakah?*

no 2 pula kerana ia sangat comel menjadi kegilaan kanak² liar dan hyperaktif. kalau bawak balik rumah then ternampak oleh adek² saudara dah tentu dorang akan rampas!grrr~ -_-

makanya yang tinggal cuma no 5...oyeah oyeah! girl mana tak suka cermin..hohoho~ bila ada cermin senang ai nak melaram kat opis..tak perlu ke toilet, kat meja depan pc pun buleh untuk melaram...ouh melaram bukan sekadar bermekap, mana tau saket gigi, nk picit jerawat, mata masuk habuk atau nak adjust tudung..weee~

sekian saja karangan dari saya... ^_^

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bismillahirahmanirahim...wah tiba2 hari nie komen siap baca bismillah kan..hehehehhe
ok beb..klu ko mintak pendapat aku la..aku paling suka of coz la no 1...sebab pertama adalah sebab kaler purple....aku kan peminat purple.dan ko jugak peminat purple..umpama klu orang dapat jerk tue..orang akan ingat..oooooooooo this is posh peberet kaler..purple...

yang hello kitty tue..aku kureng minat skit..sebab ntah la..maybe cam childish skit kot..*ampun qelissa :P*

dan mirror tue pun not bad la..sebab perempuan dan mirror kan..xdapat di pisahkan..nak tengok jerawat baru tumbuh kat atas hidung nak tengok tudung yang kelepet kena tiup dek angin...dan nak tengok muka yang paling cun la..
heheheheh wah melampau2 lak komen aku kan..hehehehehhehehe
ok la...hanya e2lah pendapat aku di petang hari nie..khas tuk revision mr Y..heheh :P...

alvas-87 said...

no 3..
kiut sangat no3 tu.. hihihi..

NeenaAnuar said...

I suke no. 5...

Mirror mirror on da wall.. siapakah yg paling cantik?

jawab mirror..

"harus lah si cantik manis pemberi hadiah... cik POSH baru di ikuti oleh Mr. Y (yg nie hensem tak leh cantik! hehehe) dan jugak Mr. Poposh (yg nie macho! huhuhu)... dan baru lah jatoh pada awak cik neena (perasan!) :p"

*sesungguhnyer tiada unsur2 bodek disitu! hahahaa*

Eri-chan said...

no 5! sebab;

1. kita ada 5 jari kat belah kanan,
5 jari kat belah kiri,
5 jari kaki kanan begitu juga 5 jari kaki kiri
2. kita dating dgn org yg ke-5 pada masa ni~~hahaha~~
3. tgk cermin 5 minit la baru puas; belek gigi, mata, bibir, pipi & lobang hidung
4. 5 hari je bekerja, 5 hari jelah maki suppliers
5. 5 warna beg shopping di blog saya; merah,biru,hijau,pink & oren

kalau sy menang, 5 bulan sy senyum!..

Cik Amy said...

No 3 c0mel !

ieda said...

nak jugak adiahhh tuhhh ..
walau aper2 punn dugaan ko beb .. haku setia follow umah muu nieh .. x leh tinggal .. take care dear

beb satu layie .. haku punn dah jadi hetic ngan FM bebbb :))

Softtouch [Hanim] said...

menarik2 hadiah yg ditawarkan...tp sy paling suka yg no2..pen yg comel tu sbb: Keje sy diopis kdg2 memerlukan sy guna pen n bila sy guna pen tu ia menarik perhatian ramai n orang mesti tegur pen yg comel n unik itu..lg satu bila sy pakai pen tu yg penting sy akan ingat poposh n sis sbb hello kitty tu kan adik beradik ngan poposh yelah kucingkan n igt sis sbb sis suka sgt kucing...

ok ker sis?

Azizul Luqman said...

pekah ini semua?
hohoho...
tak minat r semua., kalau org pakai bnde ni semua., confirm kena gelak., hahahah... :D

IxoR@ said...

No 5 - sebab hari-hari boleh tengok cermin sambil berkata dalam hati, "cermin... siapa yg paling cantik?".

Mestilah saya!

Sambil tersenyum sendiri membayangkan wajah Cik Posh yg juga cantik jelita....

Cermin oh Cermin...

Lady of Leisure said...

hadiah FM tu ok gak sebab susah nk hilang kan.. sentiasa melekat kat peti ais heheh

Marisa said...

wah.. ingatkan pilih nombor apa.... this is first time i bukak blog u... ingatkan ada info fasal tarikh lahir ke apa... rupanya ada give away.... i choose no. 4 coz I like Hello Kitty very much... plus I dapat rasakan betapa anggun dan jelitanya peti aisku apabila diletakkan aksesori yang sebegitu comel dan cantik....

ratusiput said...

ok turn aku lak ni nk jawab...hehe..

1) lawa bling2 tp biase camtu tak tahan lama nnti biji2 tu tanggal dh gongak tak cantik...

2) biase kalau bg hadiah cmni...org akan simpan je kat tempat pen tu...sayang nk pakai.lebih kepada buat perhiasan la...

3) aku suke no.3 sbb cute...byk guna...slain leh pakai hari2 sama ada gantung kat hp ke...bag ke...buat cam keychain ke...atleast mende tu mcm useful utk org yg kite bg tu...dia akan guna hari2...pd aku la...

4)FM ni ok tp tak sme org ske hello kitty kan.lgpun hello kitty nye FM kat memana pun lh dapat kecuali FM tu ade tulis australia ke apa ke...syiok skit nk collect....lain dr yg lain kan...

5) cermin lak...biase2 je...terlalu biase...kecuali design dia tu ade pelik2 ke...ehehe

tp ni sme akunye opinion je la...lain org lain pendapat kan...sbb kalau aku...aku ske bg org something yg useful n org akan slalu guna...slalu ingat...hehehe...

m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] said...

salam..

best ye lh dapat hadian percuma...

kalau mapie lh akn.. mapie nak no 1 atau 3...

sbb: color pink atau purple dh menjadi color yang 1st buat mapie.. lagi pon ianya nampak cntik dan sesuai digayakan dengan hfon, beg kunci, beg galas, dan mcm2 lgi lh.. ni kalau anak buah mapie yg nmpak mmg dia nak puye ni... minat katanye...

Dee said...

dee suka no 4 tu..sbb dee pencinta dan pengumpul FM yg tegar..bila tgk FM2 tu teringat..yg ini org ni kasi..yg ni org ni kasi..dan dia akan kekal kt situ..kt fridgelah..walau di dapur..FM tetap menarik perhatian sesiapa je..dewasa ataupun kanak2..nak2 yg comel mcm hello kitty tuh. Lgpun dapur kan pengerat hubungan kekeluargaan dan juga suami..perut kenyang sukahati..hehehe..

RaMa2UnGU said...

I like No 1..

Reason(s):
1. Sebab warna purple n o loooove purple so much as u do..
2. Ada bling2 yang look nice
3. simple..tak sarat sangat la..
4. Bleh tambah aksesori kat henpon dan multi use tu...

☆ lieya latif ☆ said...

lieya suke yg no 1 tu sebab ade unsur2 blink2 yg cantik lagi gediks...lepas tu sure2 akan disangkut di henset.....hensetkan sentiase dlm tangan kite...so lagi cantik n berseri2 laa org tgk henset kite....auwwww!!!

mahira oya said...

i like no.5...magic mirror..
nampak classic sgt..
then mmg serba guna tau..
pakai time nk betolkan tudung kot kemot..hehehe..
tgk muka sendiri..org kata cermin lah diri sendiri kan..

A D I A said...

i pun suka no. 5 sebab i dah cermin begitu sinonim. wah mcm confident unt i mirror tu kan

~suNshiNe~ said...

no 3 :- the cute one...dah lama teringin nak letak something kat henpon kasi cute sket..yg nie nampak macam sesuai..hehehe..suit for girl..

atty's said...

kty suka no 3 sebabnya leh letak kat hp ..lepas tu ada bling2..ade bulu2..ada love2..so sweet..i like.

zures said...

suka hadiah no. 5 sebab macam cermin princess kalau warna pink. Lagipun cermin tu penting untuk cermin diri sendiri...cermin diri lah katakan.

Ms AiReEn MoHd said...

aku suke no 5...ngeeee

lina said...

salam kenal posh....kebetulan blogwalking...tumpang sekali la ye pilih. i suke no 4....mmg suke HK...kalau my daughter dpt mmg senyum jer duk tenung kan HK tu...

Rinna said...

Suka yang no 3.. sebab bling2 dan kaler pink tuh.. cantik banget.. :)

Ain said...

ain suka yang no. 2....

wahhhh, kalau dapat pen tu makin rajin la nak menulis...

kalau takde benda nak tulis dapat conteng2 pun jadik la, janji pen tu sentiasa kat tangan....

bila orang tengok tangan kita tengah pegang pen macam nie, mesti tertarik punyaaa.....

mesti dorang jeles nak jugakkk...

tak boleh wat perhiasan atas meja pen macam nie, risau hilang dikebas orang nanti.....

nak jugakkkkk, buleh ke? hehehe....

Delimasari said...

yeszzzzzz = nk jugaaaaaaaaaaaaa
SIS suka no. 3 ada makna besar = hehehehehe