Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, February 24, 2010

cari punya cari jumpa jugak

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Salam kengkawan today lambat lagi update
adoii today bukan sibuk kerojer tp bz temankan
MIL p treatment kat spital
& adalah projek2 lain
( ni nanti aku citer next entry yer citer ni korang mesti sukernyer nak2 kaki soping cam aku hehe)
dok jalan2 kan area spital asalnyer nak beli mineral water jer
tp cam beselah MIL akukan mmg suke explore
dok belek ubat2 kat situ terjumpalah
Madu Khaula

My MIL mmg amalkan madu ni
for health purposes

yg aku lak seperti langkah kanan
yelah lepas baca review pasal madu kat
blog
NeenaAnuar
(aku mmg pantang jer Neena ni update laju jer aku nak skodeng blog dia
sbb aku suker sgt info2 yg dia update nak pasal health & beauty)

So lepas jer baca info which madu yg terbaik to take
aku pun dgn segeranyer
mencari2 madu yg direkomen oleh siNeenaAnuar
yelah aku sgt was2 nak beli
tau2 jeler kat "luar" tu bnyk naa yg tiruan
tapi tak jumpa madu yg direkomenkan tu
aku pun beliler
brand yg ni..
alang2 dah jumpakan


Ni ler rupa botol madu
tu walaupun harga dia mahal sikit
tp mak aii botol dia besar tau 1kg

kalu korang nak more info
piler lawat
website
Madu Khaula
aku nak citer lebey2 pun tak leh
pagi ni baru cubakan
aku share dgn Mr Y
laki aku ni liat sikit mende2 cam gini
so aku paksa suapkan utk dia
(macam kanak2 riang)
kalu suruh dia layan diri jgn harap dia
nak telan


Sebab aku beli kat spital reger dia up sikit
RM65 yg takde sarang yer
kalu bese rege dia RM60
MIL amik yg ada sarang nyer
RM75 normal price RM70 ajer
yang ni original dari Iran

Antara kelebihan MADU KHAULA

1. Memanaskan badan
2. Melancarkan perjalanan darah
3. Mengimbangkan diet untuk tubuh badan yang menarik
4. Menguatkan tenaga dalaman
5. Meningkatkan kecergasan, daya ingatan serta hafalan dan kepintaran anak-anak
6. Membantu menguatkan daya ketahanan badan
7. Melawaskan usus besar dan kecil
8. Memulihkan keletihan dan kelesuan
9. Membersihkan saluran pernafasan
10. Sakit Bengkak Usus dan Barah Kelenjar
11. Sakit Kanser
12. Kerap Buang Air
13. Gastrik dan tekanan (Stress)
14. Sakit Kencing Manis
15. Sakit Tiroid
16. Migrain

Jangan campur dgn air yer...telan jer madu tu terus satu sudu

lagi satu aku ada petua...kalu korang nak ikut2 ikutla...kalu leh bila kita amik apa2 ubat pun la cuba amalkan mengadap kiblat & berniat dlm hati supaya ALLAH berikan kita kesihatan yg sempurna & selawat 3 kali insyallah...makan ubat pun mau tertib yer duduk jgn ler berdiri sambil makan ubat....

Psst: Cara pengambilan dia mesti dgn sudu plastik yer tak leh sudu besi...aku amik morning before breakfast...

21 comments:

black_mel said...

wahh...suka minum madu ker?

nice..x pernah tau pun sudu besi tak leh guna..thnx for the information..

SuRayA^i. said...

dlu salu mnum susu + madu =D

RaMa2UnGU said...

Waawe....

sis, im not sure if im willing to face the kilat bila nk mkn ubat ke..i tkut tak sempat mkn je ubat tu...hohohoho..jokeing..its kiblat kn...hehehe..

Rinna said...

Bagus amalkan makan madu hari2 untuk kesihatan dan kecantikan.. :)

NaNaJoe said...

hurm...yg paling best menurunkan berat bdn!!! 1 of da function of that honey~~hehehe~~

Mimy Hamid said...

weh madu khaula ni mmg terbaek wooo...seyes...mak aku pun makan...di jamin

zulhilmi bdk blur said...

ingatkn pe td...
hihi

makdara terdiva said...

seram i madu2 neh..kehkeh!

rasp said...

i lum pernah try makan madu cenggitu je, without water...
coz i rasa mesti manissss ek...
i kalo manis2 sgt, tak leh nak telan aaaa...

adikmanje@ellyazarmilia said...

ello...dear...rasa insap pulak baca N3 ko...aku ni kalau makan ubat...main tala je mana dan (ckp utara la ni)...bismillah tu ada la...tapi tang berdiri tu...memang betoi dah...huhuhuhu

NeenaAnuar said...

hohohoho... tetiba I tersipu sipu malu disini! ahakss!!

eh.. thanks babe coz sudi kongsi another type of madu! at least lepas2 nie bleh lar I cuba madu yg dari negara tanah arab ni pulak kan... coz yg I punyer tu dari pantai barat.. huhuhu..

I agree petua2 u tuu... and I pun pakai sudu plastik!

Dee said...

madu mmg the best medicine..

Lady of Leisure said...

nak kene cari gak la madu ni banyak rupanya khasiat dia kan... cicah roti bakar pun sedap kan...
:)

Azmiezas said...

Wow..ada madu lebah..mcm sedap tapi tekak tak boleh nak telan,..macamana nak makan!!..kalau letak dalam air boleh??..

atty's said...

MEMANG ELOK AMALKAN MINUM MADU NIE..

babyfreaks@ratusiput said...

aku mmg bli dah..bg anak2 aku makan...ehehe..

ALoNa [CintamaniszLite] said...

madu mmg bagus...sbb khasiatnya disebut di dlm al-quran.
tp kalo dpt yg berkualiti...lagi ler, kan??

aNoZ said...

saya baru ada nuffnang. hehe.. =PP

Mia-Ina said...

tunang mia pun galakkan mia amik madu utk kesihatan...

Delimasari said...

wuitttt = siap petuanya sekali
bagus222

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

madu memang banyak khasiat....