Klik Jangan Tak Klik

Friday, June 19, 2009

Skin FOOD

Jgn risau takdok citer JJCM jer memanjang....citer make up pulok..beselah org pompuan...yg lelaki pun bley...beli utk isteri...nanti mini lagi syg....hehe..

Hari tukan aku dok survey concealer mana bess...yelah concealer aku kan dah tinggal nyawa2 ikan...concealer ni tak ler penting sgt bg yg muka mmg flawless...yg takde blemish..tapi bg aku antara kosmetik penting buat aku compare to foundation...sbb aku mmg tak suker pakai foundation sgt kecuali ada functionla...mesti mekap ikut protokol..hari2 mekap tebal camno kulit nak bernafas...tapi kekadang kalu yg lucky dapat kulit normal bestla...tp kdg2 ada EYE PANDA pulok cam kena penumbuk sjibik...so kalu nak cover lobam tu elok ler touch up dgn concealer...

Nilah concealer clinique tu...tinggal ciput ajer...coverage dia bagus....aku pakai 02 GOLDEN...

Survey punyer survey...semua aku dok try...tak berkenan & one thing aku takut effect kat my skin...kang adalak yg tumbuh...muka aku dah ler sensitif..silap pakai meroyan nanti...tak mo2...takut...lagi mau kuar budget...so try lak p SKIN FOOD....jgn ingat makan yek..aku jarang p kat sini...kalu p mesti mau borongnyer...kunun2 mau make up cam ala2 korean look...tak sedar kulit melayu tu..melayu gak...so apalagi dgn packaging dia yg sungguh menarik...siap free gift..ada point lagi......confirm aku mesti beli nyer...so far it works on me...cuma skin care dia aku takde jodoh...pernah pakai dianyer SEAWEED CLEANSER...hampeh teruk muka aku tumbuh jerawat...STOP no more skincare from SKINFOOD...aku dah bg tau kat SA dia...jgn nak pujuk2 aku beli skincare korang...tobat

Nilah concealer yg aku beli tu...RICE CONCEALER nama dia...best2 so far aku try okler...leh cover the blemish...and lasting till afternoon...

Pastu mmg dok cari masker....so far yg suit to my skin cuma brand ni ajer...aku mmg giler sgt collect masker dia..rasa cam nak makan pun ada...Papaya Yogurt Mask ni sesuai utk yg selalu prone to acne yek....aku pakai ni biler nak dekat peyed...sbb aku sgt takut dgn PIMPLE...musuh ketat nie...dah tinggal ciput pun...

So dok dengar review pasal BLACK SUGAR MASK ...tingin gak nak try...no harm kan...so aku pun belilah yg ni....bagus utk hilangkan bintik2 hitam & smoothen ur face....jimat sbb work as scrub & mask...tak caya korang try..pastu ko rasolah pipi ko mesti lembut cam baby...hehe....

pastu dapat free ni...satu ajer free gift...kodokut tul...tp mask ni pun aku suker gak...yg ni utk whitening yer..kalu rasa nak kulit sekata..pakailah...

Habis sudah TUTORIAL make up aku..mesti mau pose hasilnyer...pg2 buter dok tangkap gambo...hubby lak dok geleng kapla...pastu sengih2...eee geramnyer...hehe...korang layan jerlah...jgn termuntah sudah...

pssst...Ratusiput nilah kaler lipstik RIMMEL yg aku beli tu...not bad...bg aku ler...abaikan props kat belakang tu yer...

Sampai petang pun tahan...posing yo yo ajer...haha

14 comments:

Mimie Hamdan said...

ko telah membuatkan aku meronta2 nak ke SF lepas nie... hahahahah... boleh jd cun cam ko tak..?

Mimie Hamdan said...

weh, ko membuatkan aku meronta2 nak ke SF.. agak2 leh cun cam ko tak..? heheheh..

E-RA said...

lawa warna lipstik ko tu...aku suka kaler cam tu:)

ieda said...

uik ... heheheh dasat lah koo masker punn ko pakai .. heheh den ! .. ermm x dok mender2 tuh ..

krim dan bedak yooo ... hahahha

ermm ok lah kalau leh tahan sampai petang posh .. mu minat make up .. den ... hermmm jgn harap .. pagi jerk .. dah tiber petang and mlm .. simple2 jerk ...hehhehe

Precious said...

Ih ih boleh wat iklan ni ...

Alinx said...

hi posh...
lin guna skin food gak... skrg ni guna foundation je... lain² sudah habis... soon to re-stock...
btw, salam kenalan ya ;)

POSH76 said...

mimie..pi..pi jgn tak pi...nanti boring bnyk2 tau....mesti ko lagi cun dari haku..hahaha

POSH76 said...

era...me ponnn....aku tak leh kaler merah cam mak ngah ni...hehe

POSH76 said...

ieda...kena pakai da...muka pun kena taruk baja beb...

takper hang natural beauty...aku giler make up tapi still suke yg lite2 kan cam opera cino..hehe

POSH76 said...

precious....leh2 free iklan...hehe

POSH76 said...

Alinx...nice to know u too...u pun sama guna yer...

ninie said...

hai kak posh...salam kenal...

ninie said...

hai kak... salam kenal...

POSH76 said...

hi ninie...salam kenal gak...