Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, February 28, 2012

Ripley's Believe It Or Not Versi Genting Highlands!!!

Mulakan dgn Bismillahirahmanirahim
fuhhh!!jgn ler hilang lagi entry
"Ripley's Believe It Or Not "

Ini masuk kali ke~3 aku cuba nak postkan...
kalau hilang gak kali ni aku kena bawak
pi "Seekers"laaaaaa

"African Fertility Statues"
Mengikut kepercayaan kunun2nyer.
barang siapa yg pegang patung ni akan mengandung
Based on record yg ada lebih kurang 935 wanita disahkan mengandung selepas
menyentuh patung tersebut
tapi aku tak percayala...khurafat!!!!
Meh kita teruskan apa yg adventure sgt kat dalam
ni
cer teka
Rabbit or Duck
tenong betoi...betoi!!
Masuk jer korang akan disambut oleh
patung lilin ni
jenuh uncle ni dok tangkap gambo siapa yer


Sori bukan gambo aku yer...


Gambo bini dia daaaa...setia kasih hokey!!!walaupun dah senja..
dok pikio camno nak amik cincin tu

Ko rabala camno pun takkan dapat...
mmg magic daaa

nampak pulak istana istanbul kot
cam serem jer sbb leh nampak shadow kat belakang tu...
Mr Y saja nak takutkan aku kata ada antu huhu

Giler babun punya penjara zaman dolu2
bilik tu sempit...bayangkan kena kurung kat dalam tu
scary man!!!

Kerusi bertuahla sgt...world hokey
takper aminkan jer.. supaya aku bertuah selalu!!!

Kerusi berduri
mau berdarah montot kalau duduk ni...
aku ingat ni
"tochering chair" kot
guna utk seksa org
 
" The Biggest Chair"
tapi bukan worldlaa....bess O duduk atas ni
terasa kecik diriku ...hehe

Modella sgt!!!

"Werewolf versi pompuan"
sian kecik2 kena kidnap dgn wolf
terus jadi serigala jadian
anak saper la ni 


Nak jinjangkan leher...cubalah teknik ni...santek ker
dah macam "tercekik" pun ada


Yang ni aku tak tau apa masalah pompuan ni
letak mangga kat idung
nak mancungkan idung ker apa


Aku suka gambo ni...
"Man in the oven"
apa yg ditenong pun aku tak taw!!!



Psst: Saved banyak kali takut kejadian "entry hilang" berulang kembali..penat tau jari jemari I nak menaip

18 comments:

YanaMIB said...

kt genting ada tpt gini ke?awat la sy xtau? haha mcm menarik je tgk pameran gini...siap effect kt blog lg yeh..hoho =P

LYAfrina said...

owh..kat genting yer?? igtkan kat sana sekadar indoor n outdoor game ajer.. lya x pnh pnjt lg GH ni.. kalo nk g tmpt ni..nama aper yer?? kalo jd... ct 3 hari ni nk g GH..kalo jd la...

Ejam said...

man in the oven mcm cite seram je.. @.@
dan die tenung agak mencurigakan.. :D

Yana Libra said...

nampak menarik..rumah hantu tak masuk ke? hehe~

Domu-kon said...

misz domu baru p genting pada hari sabtu lepas..tapi xtau kat mana kah tempat ini

aku HaniAsyira said...

nak pegi jugak... sob2x..

Rinna said...

Dah lama tak gi GH mcm2 benda menarik yg ada.. best laa.. :)

el said...

posh hang pgg x patung tu

hat ni semua mmg ada memanjang ke posh..pasni xde kemana2 dah eh..
mn lah tau kot2 tersesat kt GH ni leh la pi tgk :)

SyaNa said...

kalo gi GH selalu xdpt msk sini
huhu..ade jek halangan nye
kena panggil seekers tu
hahaaa

afayufu said...

interesting... lum masuk lagi ni...ehhehhe

adarnadzmie said...

bestnya ada mcm2 ada kat situ yer posh... lama tul saya x terjah GH...bila la nak pegi sana yer...dah ler pregnen pulak...hehe..lambat lg la nak kesana..:)

Dee said...

wahhh..first time tau kat genting ada tmpt mcm ni..hehehe..menarik u..

syiela said...

dia takut nak ke seekers tu posh terus dapat publish :)

sepanjang masa ada ke kt GH tu.. mana tau kot2 terbabas boleh jengah tengok juga :)

Ken Wooi said...

think going there once dah cukup :)

~ariFFin~ said...

fuyooo..menarik tempat yang dilawati..

Nava Krishnan said...

Having been here a couple of times, this is a wonderful experience.

Bitt (double IS) said...

tak pernah masuk bila p sana..hehehe

Neeza.Areef said...

mcm2 ek dlm tuu..