Klik Jangan Tak Klik

Monday, August 30, 2010

Susah betul nak cari baju raya dah siap

Tulah sebab aku tak suka beli baju ready made
yelah nak buat lagu mana body aku ni tak berapa nak sempurna

Contoh kalu beli baju kurung tak boleh beli saiz M
terbesar pulak...tapi slack bila tang kain
singkat pulak...maknanyer baju ok tapi kain kene
cari M boleh
sudah semestinyer tak boleh....

tapi dah takde pilihan kene gak pilih M saiz walaupun baju terbesar sikit
aku ni banyak songeh kalau baju munger2 aku mmg tak suker
aku prefer baju plain
dari dulu lagi aku tak suker yang meriah dgn bunga
kalu nak corak bunga2 pun aku prefer bunga kecik2 atau pun tengok corak bunga tu ler
tapi kekadang kalau dah orang hadiahkan pakai ler jugak cuma jarang2 pakai
hehe

paling menjadi fav aku baju kurung moden
sebab aku suka baju yang ada shape walaupun shape sudah bnyk lari
aku suker corak abstrak camniler
Ni pun size M besauler pulak...geloboh..kene pakai S
baru ngam
tapi aku tak berkenan tang tangan tu pulak
tangan cerut...aduii sungguh tak selesa
pastu kalau pakai baju camni mesti ramai dok pakat pakai sepesen camni

kebaya wajib ada dlm koleksi baju raya aku
pun susah nak cari yang match dgn badan aku
yang ni S...mmg ngam tapi fit sangatler pulak
bila berdiri mmg ler ok..kang bila nak duduk rasa tak selesa pulak
tapi aku suker kaler dia....fav kaler aku tu..

Yang ni M size..loose sikit tapi
cam lawa gak kaler dia
aku jarang suker white ni
tapi bila combination with purple jadi canteklah
paling aku suke inner kat dlm tu
cam corset...& sulam tu pun cantek & kemas

selingan jab takde kene mengena dgn baju raya
ni baju kerojer tapi aku sukerla dah macam ala2 kebaya gitu
Ni jer yang aku berkenan masa sales ISETAN
yang lain semua tak lawa tp peliknyer takde discount langsung
kata sales...auta je lebey
baju ni jarang kene pakai inner...tp sebab masa aku terai tu pakai dress sarung jerler
tu yang nampak pelik jer tu..
Apalah pesen la ni suker naa yang transparent..

yang ni dok sibuk terai2 baju raya
ternampak baju ni...satin ada discount 40%
brand british India....
tapi bile tengok nak membayo pun kene beratur
terus letak balik
eeee tak kuasa aku nak beratur panjang2 tu...

Dah ler masa kat fitting room
jenuh depa dok ketuk2 aduii hangen tul aku nasib baik poser
tak reti bahasa ker ada org kat dlm tu
padahal aku pun kene tunggu lama masa turn aku tu
padahal ada dua lagi baju aku lum terai
last2 tak habis terai baik aku keluar

Psst: Mana lagi aku nak pi cari baju raya ni...padan muka lain kali tempah awal2 huhu

30 comments:

mJ said...

masalah u sama cam i...tak suka beli baju siap sbb M saiz ok tpkain singkat...L besar tp kain ok...sbb tu i lbh suka tempah awal2 hehe..
n skrg juga mmg da tak suka ngan kain bunga2...i beli plain n corak abstrak jek

mama tisya said...

cantik la bj yg ada manik tgn cerut tu..kt mn tgk tu?kalo bli readymade biasa la bila bj ok,kain tk ok..tp kena redha je la kn...

kebaya lama dh tkde dlm list sejak dh ada ank ni...lg senang pki bj kurung:)

SURIA AMANDA said...

kebaya yang first tu cantik....

Alida Ali said...

ctk la baju yg corak abstrak...ada nampak kt pkns lbh kurang corak mcm tu...

Dee said...

cantik baju2 tu..kt k4 wangsa maju pun ada..tp org ramai gaklah sis..

AngahSayang2314 said...

sabar ye... angah pun sama macam awak tak bole beli baju dah siap tue pasal angah kalau nak beli baju raya kena beli awal2 siap tempah sekaliii

si biskut said...

semua pic baju nie awak nak beli ker utk raye..?mak aii..byk nyer.

Beautiful Stranger said...

sama la..thn ni mls nak carik bj ready made..mmg xder bj raya. size S or over S ni payah jugak..buat sndri jer paling ngam..huhuh

☆ lieya latif ☆ said...

sis, cari la yg ala2 jubah modern tu sis...kaftan yg tangan nye gerbang2 tu....fesyen skrang tuh...sis slim melim mmg sesuai sangat.....ngan rrambut ikal2 sis...sure cun debomd laa di pagi raye hehehee

Mr feckry said...

gua pun tak cari lagi baju raya

-NiD's- said...

cecantiknya baju raya dia...jelesNieh
sebab saya lom g ada baju raya...uhuhuhuhuh
suka yg baju kurung ModeN..corak dia cantik...

J.L said...

smalam i pg wangsa walk mall, wangsa maju. bykkk sgt bj ready made...rambang mata!! if dekat cuba la usha kt situ ;)

ieda said...

hahahhaha pening cari baju raya lah nieh beb .. heheh tu lahh lenkali cari awal2 .. x susah .. tapi semua baju tuuu cantik dan ngam jerk ngan body mu beb ..

janji selesa .. x per kalau longgar sedikit .. :))

Softtouch [Hanim] said...

xsempurna body sis?lahai..pd sy dah cantik sgt body sis..kalu sis tgk sy mau pengsan tau..:)
suka yg bj kurung yg no2 tu..bunga kecik2..comel...kebaya tu pun cntik sgt...

Rinna said...

Cantik laa baju2 tuh especially yg kebaya putih..suit laa ngan Posh.. :)

mahira oya said...

cantekknya baju kebaya yg purple tu..

ERMAYUM said...

yg putih corset tu cun :)

AiN Z said...

hee.. kenapa tak nak tempah je? kan murah? lepas tu puas hati pulak tuu.. hehehe..

pape pon semua baju atas cantik.. putih paling cantik..

^.^

y@n@ M!B said...

wah sis thn ni mmg sy aim baju kurung moden tu..mcm minat plak tang lengan mcm tu..asek pakai bj kurung biasa je saje nk tkr angin try pesen baru...hehe~

tema thn ni kaler pink..sis kaler apa??ngee~ ^_^

LiAnA said...

samalah... boleh pakai M tapi masalah singkat.. pakai L pulak nampak gedoboh tp labuh dh ok..hmmmm

Lady of Leisure said...

kadang2 kat somerset bay pun ada kebaya ala english yg lawa2 kan..

Eri-chan said...

posh kebaya sgt cantik..yg kaler putih tu mmg mabeles..i suka gak..cuma jarang tu tak sesuwai la kalau i beli~ pakai tudung...

fndrocka said...

patutlah pompuan pesen shopping lamaaa..semua nak menerai

Cik Adek Manes said...

jatuh senta dkt kebaya wane puteh tue.. ! warghhh ! akak pnye taste smenye curlasttt.. sukeee.. !

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

owh cantik nye u pakai kebaya babe!
gosh it has been awhile tak pakai kebaya coz cutting badan dah GONE! hehehhee

NUNU EERA said...

thanks god.. i slalu bli ready mate n really suit 2 me.. thun ni i pki jubah je.. lgi senang nk cri n xpyh pk psl size sgt..

nirelwof said...

tahun nih i ngan family xsibuk wat baju raya...
sibuk wat baju kawin je...
huhuhuhu...
gud luck in your quest...=)

ALoNa Cintamaniszlite said...

owh..hang pun ada problem beli baju siap mcm tu ke?
Ingat akak je yg mcm tu..maklum ler..dh ler renek..montok lak tu, hoho..
Apa2hal kene laa ingat2kan diri gi tempah awal. Kalo idak..mmg takde baju baru ler, hehe

NeenaAnuar said...

memang pun beb! baju ready made tahun nie I tengok memang cam hampeh giler... susah betol nak dpt yg betol2 cantik & memuaskan hati.. banyak yg mahalll nak mamm jek tapi kualiti nan ado!

anyway.. i suke giler ngan baju yg sulam2 tu.. my fav tooo! :)

mummysyafie said...

dear..yang kotak² tu sebijik cam kiter nyer. tapi kiter amik kaler oren..hihihi...last minute nye baju, sebab baju tempah dah rosak