Klik Jangan Tak Klik

Friday, June 5, 2009

Kain Raya

Citer pasal kain rayalah pulak..naper lak panggey kain raya..yelah sbb lum tempah lagi...kalu dah siap baru leh kata baju rayakan.......boring aku hari ni mmg capai tahap melampau yelah sok kan cuti...pastu merayau baca blog...tak bnyk story lak...aku ni baca yg mana interest aku ajer..nak2 kalu baca artikel yg panjang2 ...lagi aku tak koser...tp kalu ada picture sgt suka...lama sikit aku lepak..

Mari kt menjamu mata jab..bukan ada apa sgt pun ...tp saja mau tepek gak..kasi segar biji mata ni.....letih mata asik tngk figure....kasi tngk mende2 color pulak...

Sebelum apa2 mesti model GULATIS tk berbayor ni mau pose dulu...hahaha...

Nilah kain chiffon yg sempat dirembat....gulatis pun dah ada hepi hours tu...cam karaokelah pulak...bnyk yg cantik2...tapi aku ni munger2 agak kureng sikit..so aku pilih corak abstrak sikit...walaupun adalah munger tp tak obvious...eee geram tngk rasa nak borong satu kedai...tahan2..dan semestinyer theme tahun ni mesti color PURPLE...aku mmg awal2 dah tempah takut kang tak berbaju raya nanti..senangkan biler nak raya leh pikir mende lain pulak...belum poser dah sibuk citer pasal raya...sekejap jer pun 22 August dah poser...september sudah raya....cepat masa berlalukan

Ni yg aku suka stone dia tu so sweet...color2....

The best part purchase nie leh dapat free lining...jimat lagi...lining gulatis pun mahal gak..pantang ada FOC...ngap ajer...

Last2 terbeli gak...ni merupakan baju raya yg ketiga....tapi aku tak tau nak buat pesen apa....any idea...tgh survey lagi ni.....2 dah siap "BAJU KURUNG MODEN"...tp tak amik lagi...entah apalah KAK YATI buat dgn baju aku tu..sbb aku buat cam ala2 artis la kununnyer..tak tau menjadik ker tak..jgn dia buat ker lain sudah.....saja mau tunggu sbb nak hantar dgn yg ni skali... so yg ni maybe baju kebaya labuh la kot...tp mesti mau pesen2 punyer baru vogue di pagi raya...mcm la bnyk naa umah aku nak beraya.....lagi 2 pasang baju kurung pulak...baju kurung takper lambat sikit sbb leh pakai my mum nyer tailor...baju kurung tak kisah sgt janji " terletak" korang faham ker ni...meaning biler pakai nampak ngam..tak geloboh or besar ...pastu yg penting mesti mau ada"TULANG BELUT"..lain2 aku tak berkenan...mcm MATA LALAT ker..

Saja jer gatai nak posing dah lama aku tak pakai baju kebaya NYONYA nie...sbb dulu kan TEMBUN...so seganlah nak pakai baju ni...nanti nampak yg terlebih2 tu...aku tak suke..smlm test pakai alhamdullilah ok...tapi loose lah pulok...tapi tk mo alterlah...sbb chiffon kan..nanti rosak kain...so pakai jerlah...body ok...tang lengan jer cam gelobos....agaknyer besau naaa lengan aku dulu...

Saja nak share dgn korang...kalu korang tak suke nak pakai tube ker kan baik korang buat lining...especially yg tak suker seksi seksa kan...tp tgn tah yah ler...tp utk yg bertudung better liningkan...kalu nak tutup..tutup betul2...lecehlah nak pakai tube2 kan dalam...itu my opinionlaa..sbb ari tu dah regret mintak tailor buat lining depa kata tak leh dah..sbb dah jadik baju...so terpaksa aku tunggu sampai badan agak mengecil baru aku pakai..yelah tubekan fit...kalu tersembul mana cantik kalu pakai...kain kebaya ni belah tgh...ala2 nyonya

14 comments:

Fairuz Selamat said...

cantik

POSH76 said...

hi fairuz...toce2...

Iena said...

wah... dah expose kain raya nmpk... cantik2...

tp plg x puas hati mak tgk ko p[akai kebaya tu... mmg vesgedevas nyah oiiiii! jeles i u!!!

POSH76 said...

iena....kain dululah...baju kang suprise masa rayalah...
tq...lum aku tngk ko pose lagi...lagi meleleh mak tngk..hehe...

nona said...

kurushnyeeee...

Ibrahim Hj. Musing said...

Peancangan bijak kerana membeli awal, tapi kalau lewat jahit kedai dah tak terima.

Ella said...

babes..

wah dah 3 baju raya ko....cantik purple tu...
aku ni mmg susah nk catch purple kaler...

itu kebaya nyonya, kemain, body melentik..
ko dh kurus ah..jeles siot..
aku tension, naik berkilo2 asyik makan jek....uwaaaa....

E-RA said...

cantiknye kain raya ko posh.. kebaya nyonya tu pun cantik... haku xbeli aper pun..agaknye sperti thn2 yg l epas jgak ler... aku wat last minute shopping beli baju dh siap je..

posh..very the vas the ko pakai kebaya tu.. nanes aku nengok tau..hehehehe

POSH76 said...

cikgu ibrahim..toi2....takper my tailor dah janji last minute pun mau jahit jugak...hehe

POSH76 said...

ella..tapi baju kurung takdo lagi...i dulu pun tak kenan purple ni..tahun ni entah apa kena tah PURPLE year la pulok..
Yolah melentik..melentur sumer ada...lum lagi...masih gigih before raya HARUS...hehe..kasi sampai berbelit...
Hang takpe makan bnyk body cun...pinjam lengan boleh..hehe

POSH76 said...

era...tq era...kain & kebaya mmg santek ..yg pakai tu glemer ajer..
hang takper body hang balance leh beli ready made...haku takleh kang tang kaki mesti senteng nyer...aku dah kena beb...tobat...

aku pun nangis gak bila badan kembang tak leh nak pakai kebaya tu...

POSH76 said...

nona...thanks...kurus itu hanya ilusi...kena work out lagi hehe

wawa pucca said...

dlu berat psoh bpe??

skrg da bpe?/?

POSH76 said...

hi wawa...i pernah sampai 65kg...la ni 57 entah biler nak turun ker 55...huhu