Klik Jangan Tak Klik

Thursday, April 30, 2009

My new scale


Bestkan akhirnyer aku berjaya mendapatkan apa yg aku nak sgt..thanks darling sbb belikan scale ni...finally...sbb aku dah lama dok usha benda ni...aku tak nak yg bese punya aku nak yg ada leh kira fat & water percentage..alang2 membeli baik beli yg complete function

Tapi aku lum try lagi...tunggu hubby beli battery dulu...nanti baru nak test...takut ooo dah lama tak timbang ni...naik ker turun...."MENAKUTKAN"

Tapi ...berapa banyak tp daaaa...mlm tadi aku meroyan try pakai balik baju aku yg agak ketatla jugak sbb ada part agak terlebih sudah...dan aku dah lama tak pakai ...nak let go syg...sbb aku suke sgt baju2 ni..alhamdullilah ada lah sikit perubahan and it makes me happy a little bit..tapi lum betul2 kurus..haku nak mcm gini bley...angan2 toi...


takde yg mustahilkan...tngoklah "THE BIGGEST LOSSER" yg tak hensem dulu terus jadi hensem...yg tak lawa pun terus lawa...terkezut beruk aku tngk TRANSFORMASI diaorang...mcm orang lain pun ada..
actually aku pun dah letih gak dgn my body ...kejap turun kejap naik...but now a days aku mmg strict gak ler on my diet...breakfast dulu aku cam ngong2 ajer amik roti bakar tak pun kuih muih yg kalori nyer agak heavy...baik aku amik something yg mengenyangkan...but NASI LEMAK & ROTI CANAI is NO NO....so far kat cafe yg aku makan ok...dia goreng bihun putih aka BIHUN S'pore..very dry...i like sooo much....pandai tukang masak baru ni dia tak letak udang kering...aku pantang tok nenek kalu ada mende ni....terus weekkk & tak jadi makan...for lunch usually aku tipu2 amik nasi....adalah seciput 1/4 hokey...bukan 3/4...itupun tak habis...aku add dgn 2 type of vege bnyk2 or tauhu or tempe...tapi mmg takde benda bernyawa langsung..telur ker ...ayam ker...daging lagilah...walaupun good for my blood type...
Dinner lak aku hanya amik susu + buah ajer...sbb kdg2 aku sampai dah lewat kan...after 8pm kan not allowed to eat...tp kalu singgah kat kedai pun aku hanya makan CAPATI ajer or yg lite..kdg2 meroyan gak tngk hubby makan...tapi now pun kt org kalu tingin sgt pun we share 1 meal...tapi aku lagi smart laa...aku cuma amik vege jer yg lain dia perabihkan haha...kdg2 hubby bising gak dia kata membazir ajer...aku reply...
eee takut GUMUK...la ni hubby pun dah terikut...dia makan sikit....pastu tak lalu tapau bawak balik...tk membazir kan...hubby takper kat work place dia ada GYM....eee naperlah tmpt aku takde kalu tak mau aku turun ari2...so alternate day dia p gym ...hopefully body hubby aku leh jadi mcm BOB HARPER bley..hehee angan2 lagi

"Sumpah tak carik lain" hahahah....just kidding...syg jgn marah naaa...kasi motivate sikit

oklah kasi korang termuntah sikit....kan aku dah lama tak enterprem kat sini....


Dulu dress ni tak leh button tu..alhamdulillah mlm tadi leh pakai siap longgar lagi...besenyer aku pakai dgn legging hitam..nice as office outfit....

Dua2 kebaya ni nostalgia...sbb ni kebaya masa lum kahwin lagi...but aku still keep as a motivation kalu aku tergemuk sudah...if I can fit that's means aku tak lah terlebih sudah...tapi kalu tak leh button that's mean is a reminder to me to loose weight...

my new dress...tak habis2 beli dresss...entah apa2 tah...kain dia jaranglahhh..aku tak beli lagi kain dalam..aku bukan jenis reti pakai kain dalam ni...aduii nak kena cari ler gamak nyer

Posing semua sepesen sbb amik gambo sendiri....susahlaaa...tapi nak jugak...

Aku kena workhard lagi sampai aku achieve my target....sampai aku dpt shred semua lemak2 yg dulu nyer takde ni....benci betul...but the most important thing is healthy..

10 comments:

Mia-Ina said...

tahniah buat posh....terlalu cantik...malah anggun....rasanya kena maintain je....congrate again....bgs la hubby pun tumpang sama...

POSH76 said...

Thanks Mia....ooo tidak i still kena work hard ...yessa alhamdulilah dia pun joint together2...

luv_ma said...

sis..tahniah dpt scale best..he
jelesnya tgok body..sangt ramping n cantek je bile pakai bju apepun.
:)))

cik adek manes said...

scale baru..?? wahh ! brand ape yeks..?? price..??

posh u soo tinggi.. cutting tue.. weewittt.. !!

lurve the first dress.. cunzzz, cunzzz.. !

uMMisYa said...

Berapa RM timbang ko tu posh..dia boleh scale kita nye body muscle yer mcm tanita tu..sya bulan june ni baru nak beli scale mcm tinita tu, yg boleh measure BF,BW, Body muscle, BMI, Body calories..

Lawa dress tu, kau beli kat mana yer..aku nak beli gak lah..aku pun suka pakai dress skrg, sebab nampak aku tinggi & kurus..hehehe..perasan jer aku ni..hahaha

POSH76 said...

Thanks ma....bagus scale ni sbb leh monitar BF & weight...mana ada ramping lagi..kena loose weight lagi...hehe

POSH76 said...

cik adek manes....brand health club ajer...tak mampu nak beli yg mahal2...

tinggi kalu kuruih..kalu kembang jadi rendang...hahaha...

I like the first dress tooo...anyway tq...semangat2 nk kuruih...

POSH76 said...

sha...aku beli murah ajer...leh kire BF & water ajer...

wawa pucca said...

brape harganye.
kat mana beli..

nak beli jugak

POSH76 said...

hi wawa...i beli kat area my house...
i think about RM100++ kot...