Klik Jangan Tak Klik

Thursday, February 5, 2009

Stop Makan Luar

This morning dok bincang2 dgn hubby to stop eat outside effective tonite....dah lama dok bincang mende ni tapi tak jalan gak...i pun dok fikir awatlaa susah nak loose a few kilos....sbb amik dinner ...especially kat luar...imagine...oil, MSG...salt, sugar....kalu i cook on my own semua to mesti sukat punyer...& is good for BUDGET tooo...but with condition laa..I cakap ngan my hubby we can stop eat outside but we have to eat healthy....that's mean...I will cook yg senang2 jerlaa..imagine...balik kul 8pm lebih...u expect i nak masak apa yerk....so we decide to eat OAT/BREAD sajer...nak sedap2 weekend we can eat outside...dah tak larat nak makan luar sampai dah tak tau nak makan apa dah....alih2 roti bakar because i nak diet....roti bakar kat umah aku pun ada beb..makanan yg sedap2 mmg tak leh nak amik dah coz I want to loose weight....alhamdulillah hubby nak dgr cakap I....kalu nak masak lauk pauk tgh2 mlm tak koser i...aku nie kalu masak mcm chef pulak tu...aku ni masak pun kategori lemb gak....tradisional laa...kalu western ok....lagipun aku lagi suka masak sendiri...sbb la ni pun aku dah kurang makan mende2 merapu2...hehe...makan kat luar pun WAS2...senang apa yg aku tingin nak makan aku dok perati..aku try to do myself in healthy way....insyallah mana tau aku stop makan luar for dinner mana tau leh selim melim...cita2 tinggi....hehhe

1 comment:

IdzaRis79 said...

mudah2 an tercapai dan dikekalkan azam takmo mkn kat luar...