Akukan suker jagung....
la ni guna original resepi
guna santan pulak...dah lupa dietla tu
takperla sekali sekalakan
nak lemak berkrim
Bahan-Bahan
~ 1 cawan tepung kastad
~ 1 setengah cawan santan
~ 2 cawan air
~ 3/4 cawan gula
~ 1 tin jagung manis
Cara-Cara
1. Campurkan tepung kastad,gula,jagung,santan dan air2. Kacau semua bahan sehingga menjadi pekat dan berkilat..api kena sederhana yer kang hangusla pulak
makesure cukup sebati dan masak
3. Masukkan adunan puding ke dalam acuan dan biarkan sejuk
Inilah dia hasilnya..gambo tak santek
tak sempat2 nak makan
tapi hasilnya yummy!!
Psst:Cayolaaa mmg sodap....lagi senang nak membuatnyer...bahan pun tak bnyk yg penting Mr Y kasi angkat ibu jari sedap katanyer...
9 comments:
pakai santan lagi best sebab lemak berkrim..nyumnyum
pakai santan lagi best sebab lemak berkrim..nyumnyum
wahh .. sedapnya ..
Wooowooo boleh ek guna santan?? Mesti lg mencabar kn coz senang santan tu nk berkepala.. Kn kn??
sedapnya, dah lama akak tak buat puding jagung, belum pernah guna santan.
sedap la plak
perghh memang sedap...kegemaran nih..selalu makan dengan kuah custard jugak sebab puding x bubuh gula..hehhe
fav sy ni sis...sedap...
sedpnyaa..kalo buat cuci mulut pas makan nasik nieh.......
Post a Comment