Saturday, March 3, 2012

Resepi Puding Jagung versi Santan la pulak!!!


Hari tu buat puding jagung guna
"susu cairkan"
Akukan suker jagung....
la ni guna original resepi
guna santan pulak...dah lupa dietla tu
takperla sekali sekalakan
nak lemak berkrim 

Bahan-Bahan
~ 1 cawan tepung kastad
~ 1 setengah cawan santan
~ 2 cawan air
~ 3/4 cawan gula
~ 1 tin jagung manis

Cara-Cara
 1. Campurkan tepung kastad,gula,jagung,santan dan air
2. Kacau semua bahan sehingga menjadi pekat dan berkilat..api kena sederhana yer kang hangusla pulak
makesure cukup sebati dan masak
3. Masukkan adunan puding ke dalam acuan dan biarkan sejuk
Inilah dia hasilnya..gambo tak santek 
tak sempat2 nak makan
tapi hasilnya yummy!!

Psst:Cayolaaa mmg sodap....lagi senang nak membuatnyer...bahan pun tak bnyk yg penting Mr Y kasi angkat ibu jari sedap katanyer...



9 comments:

  1. pakai santan lagi best sebab lemak berkrim..nyumnyum

    ReplyDelete
  2. pakai santan lagi best sebab lemak berkrim..nyumnyum

    ReplyDelete
  3. Wooowooo boleh ek guna santan?? Mesti lg mencabar kn coz senang santan tu nk berkepala.. Kn kn??

    ReplyDelete
  4. sedapnya, dah lama akak tak buat puding jagung, belum pernah guna santan.

    ReplyDelete
  5. perghh memang sedap...kegemaran nih..selalu makan dengan kuah custard jugak sebab puding x bubuh gula..hehhe

    ReplyDelete
  6. sedpnyaa..kalo buat cuci mulut pas makan nasik nieh.......

    ReplyDelete

Komen biar ikhlas & membina
Kutukan adalah tidak dibenarkan sama sekali
Terima kasih kerana sudi komen
i likeeee